Results 1 to 10 of 87

Threaded View

  1. #11
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Quote Originally Posted by KILLFIREX View Post
    I have the Asus Maximus IV Extreme-z (Z68) and I have having the exact same issues, I followed what ROG1 stated, and the issue was resolved for me, quick and easy fix!
    I tried that fix, it does not work for everyone. I have finally found the culprit and the solution to this. Your USB3.0 port will fail to work whenever the device you connected to is drawing too much power (eg. you are using it as multiple hub connecting to more than one USB device)
    You need to download the lastest Renesa USB3.0 driver 2.1.28.0 which would inform you to reset the USB 3.0 port for it to continue working or u will get the unknown device error.

    If installing the new driver does not work for you, then you need to perform the below:
    1) Connect your keyboard and mouse to a USB 2.0 port (should be your front port or your optional port)
    2) Remove all devices connected to your USB 3.0 ports
    3) Uninstall the USB 3.0 driver but do not delete it
    4) Shut down your PC and press the Clear CMOS button for 10 sec at the back of your mother board
    5) Restart your PC and your USB 3.0 drivers should install itself at startup
    6) Make sure that you do not over exceed the USB 3.0 port supported power supply, but if you do driver 2.1.28.0 will inform you
    7) Let me know if it works for you

    Thanks

Similar Threads

  1. G74SX USB ports not working
    By cam602 in forum G Series Gaming Notebooks
    Replies: 14
    Last Post: 10-08-2013, 11:15 PM
  2. Asus IV Extreme USB Ports Problem
    By Chronus in forum Other Series Motherboards
    Replies: 6
    Last Post: 01-21-2012, 07:34 AM
  3. Maximus IV Ext-Z - Max 6GB ports for RAID?
    By ZoinksS2k in forum Other Series Motherboards
    Replies: 1
    Last Post: 11-14-2011, 09:29 PM
  4. Maximus Gene-Z Sata-Ports
    By knuF in forum Other Series Motherboards
    Replies: 0
    Last Post: 06-30-2011, 05:05 AM
  5. maximus 4 not working?
    By siriusclown in forum Other Series Motherboards
    Replies: 4
    Last Post: 06-11-2011, 03:14 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •