Page 3 of 9 FirstFirst 1 2 3 4 5 ... LastLast
Results 21 to 30 of 84
  1. #21
    ROG Guru: Grand Master Array
    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    339
    Posts
    15,255

    Sounds like a bad flash. Most probably the process wasn't done correctly or your system wasn't stable before the flash.

  2. #22
    ROG Member Array NeeqOne PC Specs
    NeeqOne PC Specs
    MotherboardASUS ROG Rampage V Edition 10
    ProcessorIntel Core i7-5820K 3.3GHz 6-Core Processor
    Memory (part number)GSkills Ripjaws 4 (4 x 8GB) DDR4-2800 Memory
    Graphics Card #1EVGA GeForce GTX 980 Ti HYDRO COPPER Video Card
    Storage #1Samsung 950 PRO 512GB M.2-2280 Solid State Drive
    Storage #2Samsung 850 Pro Series 512GB 2.5" Solid State Drive
    CPU CoolerCustom Water Cooling
    CaseCaselabs M​ercury S8
    Power SupplyEVGA SuperNOVA P2 1200W 80+ Platinum Certified Fully-Modular ATX PSU
    Keyboard Logitech G710 Plus Wired Gaming Keyboard
    Mouse Asus ROG Gladius Wired Optical Mouse
    Headset V-MODA CROSSFADE M-100 SHADOW Headphones
    Mouse Pad ROG Whetstone Gaming Mouse Pad
    Headset/Speakers V-MODA CROSSFADE M-100 SHADOW Headphones
    OS Microsoft Windows 10 Pro OEM (64-bit)

    Join Date
    Mar 2015
    Reputation
    10
    Posts
    15

    I just flashed this bios and everything was successful. However, it seems I cannot load my saved overclock profile from my USB stick. Any reasons for this? Thanks

  3. #23
    untouched Array Praz's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Reputation
    137
    Posts
    4,038

    Quote Originally Posted by NeeqOne View Post
    I just flashed this bios and everything was successful. However, it seems I cannot load my saved overclock profile from my USB stick. Any reasons for this? Thanks
    Hello

    Saved profiles do not work from one UEFI version to another.

  4. #24
    ROG Guru: Green Belt Array GoNz0- PC Specs
    GoNz0- PC Specs
    Laptop (Model)Dell XPS 9530
    MotherboardRampage V Extreme
    Processor5930
    Memory (part number)[Ripjaws 4] F4-2666C15Q-16GRR
    Graphics Card #1Asus Strix GTX980
    CPU CoolerEk Evo Supremacy
    CaseCorsair 800D
    Power SupplyEnermax 1250w revolution 85
    Keyboard Logitech 710+
    Mouse Razer Mamba 2012
    Headset Sennheiser PC350
    OS Windows 8.1 Pro
    Network RouterAsus AC68u

    Join Date
    Aug 2012
    Reputation
    24
    Posts
    568

    Quote Originally Posted by Chino View Post
    Sounds like a bad flash. Most probably the process wasn't done correctly or your system wasn't stable before the flash.
    good point, oddly enough when i swapped BIOS back it booted so I wiped and input the settings again.
    If it does it again I will reflash.

  5. #25
    ROG Guru: Yellow Belt Array vmanuelgm's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Reputation
    23
    Posts
    172

    Quote Originally Posted by Menthol View Post
    What do you mean the M.2 slot is limited pciexpress one... the M.2 slot runs at full 3.0 x4 speed, I am having no issues with a SM951
    Hi, Menthol.

    I mean score numbers in m.2 slot are lower than pciexpress (via Hyperkit, for example) way.

    This is a screenshot of my sm951 256 ahci:



    The sequential read should be around 1900 mb/s, which is reached via hyperkit.

    So I guess the m.2 slot has some kind of limitation.
    Last edited by vmanuelgm; 06-28-2015 at 11:45 AM.
    Omega, 7980xe, G.Skill 3600, 2080Ti, SM951 256, 960 EVO 512, 860 EVO 1TB
    Intel 750 800, 840 Pro 256, 2xSeagate Skyhawk 4TB, 7200.14 2TB, BDR-207EBK
    EVGA T2 1600, Silverstone TJ11, Custom LC. @Acer Predator x34

  6. #26
    ROG Member Array chemoletter PC Specs
    chemoletter PC Specs
    MotherboardAsus Rampage V Extreme USB 3.1
    ProcessorIntel i7 5930K Haswell-E
    Memory (part number)G.Skill Ripjaws DDR4 16GB Kit (4x4) @2800Mhz
    Graphics Card #1Sapphire R9 290X Vapor-X 8GB
    Sound CardOnboard Sound
    MonitorApple Cinema Display 2010 over mini-DP to DP-Adapter
    CPU CoolerCorsair H110
    CaseCorsair Obsidian 750D
    Power SupplyBeQuiet! Dark Power Pro 11 850W
    Keyboard CM Storm Quickfire TK (Browns)
    Mouse Steelseries Sensei Raw Rubber
    Mouse Pad Steelseires 4HD
    OS Microsoft Windows 10
    Accessory #1 BIOS version 1801

    Join Date
    Jun 2015
    Reputation
    10
    Posts
    17

    hi guys,

    i'm new to this forum - limited knowledge. but yesterday i got me the new bios and installed it via AI suite 3. could it be the BIOS i am
    having trouble with?
    i was having some instability issues with the board before, ran into some qcodes. mainly "bd". i run a DDR4 ( duuh! ) 16GB G-skill 2800 4x4 ripjaws kit. so far i set the xmp-profile to nothing but auto except of
    course for the clock speeds, turning them from 2133 to 2800. so after installing the newest bios, i got instability and code 61 and fb - sometimes booting, sometimes not. also the ram initialization thing
    on the windows boot screen never successfully boots. i rebooted everytime and now it seems to recognize the ram anyway... so what is happening here?

    connected atm: saitek x-55 rhino joystick + thrust, apple cinema display 24" from 2010 with 3-way usb hub and over mini-dp into dp- adapter into my 290x vaporX.

    the other - very disturbing - thing is, that after the new BIOS was installed, my AI suite settings were COMPLETELY different. before pretty much stock @3,7Ghz
    BCLK 100 and strap 100 ( don't quote me on that but it was something in these - very safe - ranges ). Now however i find that the settings were on
    BCLK 127,3 and strap 125, running the system on 3,815Ghz. what happened??????

    i could use some help from you guys - switching from mac to pc is not done over night.
    Last edited by chemoletter; 06-28-2015 at 03:45 PM.

  7. #27
    ROG Guru: Green Belt Array GoNz0- PC Specs
    GoNz0- PC Specs
    Laptop (Model)Dell XPS 9530
    MotherboardRampage V Extreme
    Processor5930
    Memory (part number)[Ripjaws 4] F4-2666C15Q-16GRR
    Graphics Card #1Asus Strix GTX980
    CPU CoolerEk Evo Supremacy
    CaseCorsair 800D
    Power SupplyEnermax 1250w revolution 85
    Keyboard Logitech 710+
    Mouse Razer Mamba 2012
    Headset Sennheiser PC350
    OS Windows 8.1 Pro
    Network RouterAsus AC68u

    Join Date
    Aug 2012
    Reputation
    24
    Posts
    568

    well it screwed up my other bios so god knows, then took out all 3 raid arrays all while running stock speeds, so way to go on this release asus

  8. #28
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Mar 2013
    Reputation
    35
    Posts
    331

    im having great luck with this new bios. previous unstable overclocks are now stable without any further changes. also i have shaved about 2 seconds off boot times from my pcie ssd. i have to say im pleased!

  9. #29
    ROG Guru: Black Belt Array Korth PC Specs
    Korth PC Specs
    MotherboardASUS X99 R5E (BIOS2101/1902)
    ProcessorHaswell-EP E5-1680-3 SR20H/R2 (4.4GHz)
    Memory (part number)Vengeance LPX 4x8GB SS DDR4-3000 (CMK32GX4M4C3000C15)
    Graphics Card #1NVIDIA Quadro GP100GL/16GB, 16xPCIe3, NVLink1 (SLI-HB)
    Graphics Card #2NVIDIA Quadro GP100GL/16GB, 16xPCIe3, NVLink1 (SLI-HB)
    Sound CardJDS Labs O2+ODAC (RevB), USB2 UAC1
    MonitorASUS PG278Q
    Storage #1Samsung 850 PRO 512GB SSDs, 4xSATA3 RAID0
    Storage #2Comay BladeDrive E28 3200GB SSD, 8xPCIe2
    CPU CoolerRaijintek NEMESIS/TISIS, AS5, 2xNH-A14
    CaseObsidian 750D (original), 6xNH-A14
    Power SupplyZalman/FSP ZM1250 Platinum
    Headset Pilot P51 PTT *modded*
    OS Arch, Gentoo, Win7x64, Win10x64
    Network RouterActiontec T3200M VDSL2 Gateway
    Accessory #1 TP-Link AC1900 Archer T9E, 1xPCIe
    Accessory #2 ASUS/Infineon SLB9635 TPM (TT1.2/FW3.19)
    Accessory #3 ASUS OC Panel I (FW0501)
    Korth's Avatar
    Join Date
    Mar 2015
    Reputation
    152
    Posts
    2,719

    BIOS 1502 works fine for me. I'm not noticing any performance increases, though.

  10. #30
    ROG Guru: Yellow Belt Array samboy87 PC Specs
    samboy87 PC Specs
    Laptop (Model)Laptop? Only Desktop!
    MotherboardAsus Rampage V Extreme Bios: 3202
    ProcessorIntel i7 5930K @ 4.2ghz/3.375ghz Adaptive Vcore 1.15v/Vcache 0.98v VCCSA @ 0.846v
    Memory (part number)G.Skill F4-3000C15Q16GRR @ 3000mhz CL14-14-14-34 T1 @ 1.36v
    Graphics Card #1Gigabyte GTX 1080 FE @ Stock boost 1968mhz/5011mhz
    MonitorAsus PG278Q Swift
    Storage #12x Samsung EVO 850Pro 256GB - Win 10 Home / Games
    Storage #2Toshiba 3TB
    CPU CoolerCorsair H110i GT
    CaseCorsair Obsidian 750D
    Power SupplyCorsair HX1000i / 1000W
    Keyboard Razer Blackwiddow Chroma
    Mouse Razer Deathadder Chroma
    Headset Razer Kraken Chroma 7.1
    Mouse Pad Razer FireFly Chroma
    Headset/Speakers Bower&Wilkins 2xCM9 s2 1xCMC2 S2
    OS Windows 10
    Network RouterNetgear Nighthawk R7000
    Accessory #1 ROG OC Panel
    Accessory #2 HTC Vive

    Join Date
    Sep 2014
    Reputation
    15
    Posts
    150

    Quote Originally Posted by chemoletter View Post
    hi guys,

    i'm new to this forum - limited knowledge. but yesterday i got me the new bios and installed it via AI suite 3. could it be the BIOS i am
    having trouble with?
    i was having some instability issues with the board before, ran into some qcodes. mainly "bd". i run a DDR4 ( duuh! ) 16GB G-skill 2800 4x4 ripjaws kit. so far i set the xmp-profile to nothing but auto except of
    course for the clock speeds, turning them from 2133 to 2800. so after installing the newest bios, i got instability and code 61 and fb - sometimes booting, sometimes not. also the ram initialization thing
    on the windows boot screen never successfully boots. i rebooted everytime and now it seems to recognize the ram anyway... so what is happening here?

    connected atm: saitek x-55 rhino joystick + thrust, apple cinema display 24" from 2010 with 3-way usb hub and over mini-dp into dp- adapter into my 290x vaporX.

    the other - very disturbing - thing is, that after the new BIOS was installed, my AI suite settings were COMPLETELY different. before pretty much stock @3,7Ghz
    BCLK 100 and strap 100 ( don't quote me on that but it was something in these - very safe - ranges ). Now however i find that the settings were on
    BCLK 127,3 and strap 125, running the system on 3,815Ghz. what happened??????

    i could use some help from you guys - switching from mac to pc is not done over night.
    you need to load Bios to Default settings after you've flashed your bios. and its better that you use EZ flash or backflash! not in windows mode! higher risk you screwing your update!

Page 3 of 9 FirstFirst 1 2 3 4 5 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •