Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Jun 2015
    Reputation
    10
    Posts
    17

    Unhappy G751JY - GTA 5 random crashes

    Got my laptop a few weeks, haven't tweaked it all, everything is stock. I wanted to know if there's any other GTA 5 online players that are having random crashes, especially during missions. The speffic error is: err_gfx_d3d_init. I'm currently in the process of redownloading the game to see if that solves it. Any help would be appreciated. Would also like to hear if there's players with the G751 with no issues at all. Thanks

  2. #2
    ROG Member Array
    Join Date
    Jun 2015
    Reputation
    10
    Posts
    17

    Quick update, reinstalling the game didnt fix it.

  3. #3
    ROG Guru: Green Belt Array
    Join Date
    Mar 2015
    Reputation
    8
    Posts
    513

    you have msaa x4? use nvexperience! in game set msaa to 2 disable vsync in game but not in controlpanel.

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Jun 2015
    Reputation
    10
    Posts
    17

    I have msaa x2 already. I'll try disable vsync as you suggested and get back to you. Thanks

  5. #5
    ROG Guru: Green Belt Array
    Join Date
    Mar 2015
    Reputation
    8
    Posts
    513

    i have the issue sometimes have when to much oc!

  6. #6
    ROG Member Array
    Join Date
    Jun 2015
    Reputation
    10
    Posts
    17

    I see. Well I haven't OC'd my GPU or CPU. Have the latest drivers though I haven't updated my BIOS from 205-207. Not sure if that has any relevance but thought I should mention it. Tested with VSYNC enabled through nvidia control panel, just experienced another crash so it doesn't seem to have solved it.

    If it helps, the crashes tend to happen in between loads of online missions (races, heists, etc).

  7. #7
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Jan 2015
    Reputation
    10
    Posts
    129

    Be sure you dont have MSI Afterburner of Fraps or some monitoring program turned on. Sometimes they interfere with GTA and they might be the reason why it crashes.

    Anyway, try to find in your GTA folder - Rockstar Games/gtaV/settings.xml

    - Open the file and change <DX_Version value="1" /> to <DX_Version value="0" />

    - Save and exit. Open GTA and see if you still get some crashes.

  8. #8
    ROG Member Array
    Join Date
    Jun 2015
    Reputation
    10
    Posts
    17

    Ok I'll give it a go. I do tend to have afterburner running in the background. Reluctant to try change the settings file though because I dont want to downgrade to direct x 10. But if it still crashes without afterburner, ill give it a shot. Thanks

  9. #9
    ROG Member Array
    Join Date
    Jun 2015
    Reputation
    10
    Posts
    17

    Just experienced a crash without any background services like afterburner and fraps. My last option is the direct x 10 solution

  10. #10
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Jan 2015
    Reputation
    10
    Posts
    129

    Its strange, because many people used to have this issue but after rockstar patched GTA the error stopped showing up. Do you have original GTA 5 right ? On steam or retail version ?

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •