Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Sound not working- Please help!!! can't figure out whats wrong... :(

    Hello everyone,

    So..my sound isn't working all of the sudden!

    I was watching videos last night- i went to sleep, closed my laptop, woke up, opened it, no sound...there's an "x" next to my little sound icon on the bottom right corner of my screen. If I click it it says " diagnosing problem " it scans for something then says "troubleshooting has completed , troubleshooting was unable to automatically fix all of the issues found. " "problems found- one or more audio service isn't running.

    "when I go to control panel/ sound

    it says " this computer cannot play audio because the windows audio service is not enabled " " would you like to enable windows audio service?" I click " Yes" takes me to the sound menu, but nothing changes when i check the settings....

    I've tried doing a restore point, that didn't work- I tried the recovery/refresh windows, that didn't work... it sat on "preparing..." for about 8 hours...

    Please help! I can't get a hold of asus tech support, they keep putting me on hold and never coming back to help..... grr

  2. #2
    ROG Guru: Brown Belt Array Darnassus PC Specs
    Darnassus PC Specs
    Laptop (Model)G752VS -=-=- G750JX
    MotherboardASUSTeK COMPUTER INC. G752VS (U3E1) -=-=- ASUSTeK COMPUTER INC. G750JX (SOCKET 0)
    Processori7 6700HQ @ 2.60GHz -=-=- i7-4700HQ CPU @ 2.40GHz - 3.40GHz
    Memory (part number)2x16gb (M471A2K43BB1-CRC) -=-=- 2x8gb (HMT41GS6AFR8A-PB)
    Graphics Card #1GTX 1070 (8GB) -=-=- GTX 770M (3GB)
    Sound CardRealtek High Definition Audio / NVIDIA High Definition Audio
    MonitorGSync IPS 75HZ -=-=- Chi Mei 60Hz (Overclocked to 85Hz)
    Storage #1Samsung SSD 960 EVO 250GB x2 -=-=- LITEONIT LCS-256M6S
    Storage #2HGST HTS721010A9E630 -=-=- ST1000LM024 HN-M101MBB
    CPU CoolerStock -=-=- Stock
    CaseStock -=-=- Stock
    Power SupplyStock -=-=- Stock
    Keyboard Stock -=-=- Stock
    Mouse Razer Naga Epic 1st Generation
    Headset SPH 2500
    Mouse Pad Razer Goliathus
    OS Winblows 10 Pro -=-=- Winblows 8.1 Pro
    Network RouterCG3000v2
    Darnassus's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Reputation
    61
    Posts
    1,644

    Go to Device Manager

    Click image for larger version. 

Name:	wefwefw.png 
Views:	0 
Size:	35.6 KB 
ID:	50207

    http://www.realtek.com.tw/downloads/

    Click 'High definition Codecs'

    And R2.79 for Windows (If you're using Windows)

    Give that a try, see what happens.


    Otherwise, have you tried plugging in Headphones into the unit to check if it's not a physical issue not a driver or software related?
    Last edited by Darnassus; 06-30-2015 at 01:34 PM.
    Gosh Blue Lady.. ❤

    JOIN THE ASUS T-SHOOT DISCORD <-- Clicky!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •