View Poll Results: Did this thread fix your Issue?

Voters
31. You may not vote on this poll
  • Yes

    23 74.19%
  • No

    8 25.81%
Page 17 of 17 FirstFirst ... 7 15 16 17
Results 161 to 169 of 169
  1. #161
    ROG Guru: Blue Belt Array Gps3dx PC Specs
    Gps3dx PC Specs
    Laptop (Model)Current: G751JT | Retired: G55VW, G51JX
    MotherboardInc M.2 slot
    Storage #1Samsungs EVO 850 128GB
    Storage #21TB HGST Travelstar 7K1000 (HTS721010A9E630)
    CPU CoolerMother Nature & Thermodynamics laws
    Mouse Logitech MX 518
    Headset/Speakers Logitech T6060
    OS Cleaned installed Windows 10 HOME x64
    Accessory #1 Leap Motion

    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    71
    Posts
    784

    Quote Originally Posted by PudgeamusPrime View Post
    Anything higher than “Version 1703” you are probably on insiders build of Windows 10. Try the Creators Update fix but we can't guarantee it will work.
    ~1 year after this post was posted - THIS IS WRONG !
    few days ago ( april 2018) MS released win 10 1804 (redstone 4)...
    so ppl should be on 1709 (redstone 3) and windows update should offer them upgrade to 1804.

    these versions are NOT "insiders" edition anymore but the regular release for public.

  2. #162
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jan 2013
    Reputation
    10
    Posts
    26

    Does anybody know how to get the sound right in the latest Windows update?

  3. #163
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Aug 2012
    Reputation
    10
    Posts
    2

    After the windows update to version 1803, my headphonejack stopped working.
    Best thing i can come up with at the moment (but also breaks the built in bass):

    - go into the devicemanager and uninstall the VIA HD drivers
    - and go into apps&features and uninstall all VIA software
    - restart, and check if the sound works.

    The standart windows audio driver should take over and allow you to at least use your headphone jack again, as well as the two small built in speakers.

  4. #164
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jan 2013
    Reputation
    10
    Posts
    26

    Is anybody still looking into this issue or do I have to throw my rog laptop out the window? Haha.

  5. #165
    Banned Array
    Join Date
    May 2015
    Reputation
    10
    Posts
    65

    After the 1803 update my 5.1 sound stopped working yet again. Could only get 2.1.

    Messed around for hours with different drivers and methods, and the 5.1 would not come back.

    But after a fresh install of 1803 the same driver did result in working 5.1. Go figure.
    Last edited by bugme-not; 06-04-2018 at 09:38 PM. Reason: grammar

  6. #166
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Solved ROG G75VW Win 10 64 bit Audio Issue

    Remove/Uninstall "Via HD Audio" device from "Device Manager". Select "Delete Driver files" during this process. Restart your computer to complete the uninstallation.

    Go to:

    http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/...099.1508122759

    Download the Win 7 64 bit Audio Driver.

    Unzip all files.

    Right-Click on "Setup.exe" and select Properties. Set Compatibility mode to "Windows 7".

    Right-Click on "Setup.exe" and select "Run as Administrator" (This might now be required but that is how I ran it).

    Installation was successful for me.

    Repeat this for the Synaptics Touchpad Driver.

    Good luck! I've been struggling to fix these issue for a while now.

    KO

  7. #167
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jan 2013
    Reputation
    10
    Posts
    26

    I swear this was the last piece of s**t asus I'll ever buy. Every goddamned update comes up, there is 0 support for this laptop's audio. But now, there isn't an override fix anymore. Garbage!

  8. #168
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    2

    ROG G75VW - VIA Audio Issue Windows 10 - Feedback

    Quote Originally Posted by paul.bww View Post
    I swear this was the last piece of s**t asus I'll ever buy. Every goddamned update comes up, there is 0 support for this laptop's audio. But now, there isn't an override fix anymore. Garbage!
    Paul.bww - Did the procedure I posted (Post #166) not work for you? I just wanted feedback to see if it worked for others or not.


    Thanks,

    KO

  9. #169
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jan 2013
    Reputation
    10
    Posts
    26

    Quote Originally Posted by komalley09 View Post
    Paul.bww - Did the procedure I posted (Post #166) not work for you? I just wanted feedback to see if it worked for others or not.


    Thanks,

    KO
    Hello komalley, sorry for the late reply. No, unfortunately it didn't work for me. Still no 2.1 sound

Page 17 of 17 FirstFirst ... 7 15 16 17

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •