Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2015
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Factory Settings on G751J

    Hi guys,

    My notebook came with Windows 8.1 preinstalled in it.
    My pc just updated itself to windows 10 and I would like to restore to restore my notebook into factory settings. I tried using the F9 button to reset, but I just got Windows 10 clean setup which I didn't want to.
    How do I reset the notebook to default factory state with Windows 8.1 and all of Asus programs installed in it?

    Thanks!

  2. #2
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2015
    Reputation
    10
    Posts
    7

    just wanted to add that in the Disk Management I see a 12GB Recovery Partition:

    Click image for larger version. 

Name:	Capture.JPG 
Views:	3 
Size:	44.0 KB 
ID:	50961

    but whenever I try to reset through windows 10 (like it says here: http://www.asus.com/support/faq/1013065/) I don't have the third option (Restore factory settings).
    How can I make windows identify it again?

    Thanks again!
    Last edited by GameFreak; 08-08-2015 at 11:18 PM.

  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2015
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Tried installing the Backtracker app, but when I open it I get this massage:
    Click image for larger version. 

Name:	Capture.JPG 
Views:	11 
Size:	77.9 KB 
ID:	50960

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Hi,

    Press win/start button, settings, update/recovery. There should be an option called factory reset or similar.
    I just did it with mine after upgrading to WIn 10.

  5. #5
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2015
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Hi,

    Thanks for the quick response!
    Is this it?:

    Click image for larger version. 

Name:	Capture.JPG 
Views:	2 
Size:	58.2 KB 
ID:	50962

    If so, after I press the "Get started" under "Reset this PC" I only get 2 options (there are 3 in this explanation http://www.asus.com/support/faq/1013065/) and none of the are a factory restore.

    Thanks again!

  6. #6
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2015
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Hi guys,

    I got Backtracher to work by installing the Asus software and then I just used a USB to backup the factory restore image and used that to restore to WIndows 8.1, so this msg can be closed

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •