Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Aug 2015
    Reputation
    10
    Posts
    4

    G551Jm multi monitors?

    Hello, I got the G551JM notebook with windows 10. iam trying to connect a 17" monitor to the HDMI port + 24" monitor to the minidisplay port, but for some rason with i plug the HDMI cable, the minidisplayport monitor goes black.

    Windows detects:
    monitor 1 (laptop screen)
    monitor 2 (minidisplayport 24" LG LED monitor)
    monitor 3 (HDMI 17" samsung LED monitor)

    with the 3 claves plugged, windows shows monitor 1 and 3, if i unplug the HDMI cable, it appears monitor 2.

    Any suggestiong or thing i might be doing wrong? y would love to have extended screen on 3 screens.

  2. #2
    ROG Guru: Green Belt Array
    Join Date
    Dec 2014
    Reputation
    32
    Posts
    533

    Windows 10 is quite broken in this regard compared to all other versions of windows (at least going back to W2k) you have to select "Duplicate desktop on X and Y" then you can select "Extend desktop on X and Y" the repeat "Duplicate desktop on X and Z" then "Extend desktop on X and Z".

    Click 'Apply' and you are good to go.

    Very horrific UX, gave me pause as well after disabling some displays.
    Last edited by joshindaphils; 08-10-2015 at 06:43 PM.

  3. #3
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Aug 2015
    Reputation
    10
    Posts
    4

    thank you, i will try it as soon as i get home.

    One question: do i plug the 2 cables? (HDMI and miniDP), i ask because, when i have both plugged the display number 2 dissapears, and i can see only display 1 and 3... (i guess windows saws display 2, because he shows and says 1 and 3 :P)

  4. #4
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Aug 2015
    Reputation
    10
    Posts
    4

    it worked great!!! THANKS!!!

  5. #5
    ROG Guru: Green Belt Array
    Join Date
    Dec 2014
    Reputation
    32
    Posts
    533

    Glad to help!

    Really only cumbersome to us minority of users using more than two displays, but still I hope this gets fixed it is not intuitive at all. It was 10x better when it didn't hide the disabled displays from the preview view.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •