Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 21
  1. #1
    ROG Member Array MarcosMK PC Specs
    MarcosMK PC Specs
    MotherboardRampage V Extreme
    Processori7 5960X
    Memory (part number)DDR4 Corsair Vengeance 64GB 2400Mhz
    Graphics Card #1Titan X SC
    Graphics Card #2Titan X SC
    Sound CardXonar Phoebus
    MonitorROG Swift PG278Q
    CPU CoolerCorsair H100i GTX
    CaseNZXT Phantom 820
    Power SupplyCorsair AX1500i
    Keyboard Logitech G15
    Mouse GX1000
    Headset Senheiser PC 363D
    Mouse Pad ROG GX1000

    Join Date
    Sep 2015
    Reputation
    21
    Posts
    14

    Please help me get my SM951 NVME disk to run!

    After a lot of work and even more waiting, I got my hands on a SM951 NVME.
    I'm more of a gamer than anything else and this year I spend a lot on my gaming rig.
    I have a Rampage V Extreme, i7 5960X, 64GB DDR4 2400MHZ, 2 Titan X, Xonar Phoebus and the last piece I was waiting for was the SM951 NVME.

    But I cant even get it to show up on the bios.
    I bought it online from a seller in the USA, who said he took it out of a laptop and sold it to me.
    What I want to do, besides getting it to work, is installing my Windows 10 home edition on the disk.
    I already made a UEFI installer on my pen drive, but it doesn't recognize the disk.

    I'm not very familiar with working the bios and the like, so even updating it to version 1701 was a big ordeal for me.

    I tried taking out the sound card and the second video card, in case it was a problem with the lanes.
    I also tried to follow what I read on the forum, but no dice, still I might have overlooked something.

    I would immensely appreciate any help you can give me to get the disk running.
    Thanks in advanced!

  2. #2
    ROG Guru: Grand Master Array
    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    339
    Posts
    15,254

    Hello,

    I was unable to answer your PM because of a forum error. Have you read the M.2 guide that I have linked in my signature?

  3. #3
    ROG Member Array MarcosMK PC Specs
    MarcosMK PC Specs
    MotherboardRampage V Extreme
    Processori7 5960X
    Memory (part number)DDR4 Corsair Vengeance 64GB 2400Mhz
    Graphics Card #1Titan X SC
    Graphics Card #2Titan X SC
    Sound CardXonar Phoebus
    MonitorROG Swift PG278Q
    CPU CoolerCorsair H100i GTX
    CaseNZXT Phantom 820
    Power SupplyCorsair AX1500i
    Keyboard Logitech G15
    Mouse GX1000
    Headset Senheiser PC 363D
    Mouse Pad ROG GX1000

    Join Date
    Sep 2015
    Reputation
    21
    Posts
    14

    Hi Chino, thanks a lot for your reply and yes, I did read it.
    I change the setting to M2 and booted from the UEFI windows 10 pendrive, but during the installation it said, that it didn't find any disk to install to.
    I tried taking out all the sata cables, with my other hard drives and dvd/BD drives, as well as taking out the sound and video card.
    But it still wont recognize the drive.
    Since it took almost a month to reach me and the seller didn't take any refunds, I'm afraid of the possibility that it is a DOA or the like.

    But Im hoping it is my own fault and it can be fixed.

  4. #4
    Moderator Array Nate152 PC Specs
    Nate152 PC Specs
    MotherboardROG Maximus IX Code
    Processori7-7700k 5.2GHz Delidded
    Memory (part number)16GB G.Skill Trident Z 4025MHz 17-17-17-39-2T
    Graphics Card #1Titan Xp - EKFC waterblock
    Graphics Card #2Titan Xp
    Sound CardROG SupremeFX 2015
    MonitorHP ZR30w
    Storage #1Toshiba OCZ VX500 256GB
    CPU CoolerSwiftech Apogee GTZ
    CaseThermaltake Armor+ VH6000
    Power SupplyEVGA Supernova 1600w Titanium
    Keyboard Cyberpower Skorpion K2
    Mouse Razer Basilisk
    Headset Sennheiser HD6XX / Modmic 5
    OS Windows 10 Home 64 bit
    Accessory #1 Asus optical drive
    Accessory #2 Koolance ERM-2K3U
    Nate152's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    308
    Posts
    16,432

    Hello MarcosMK

    I was reading your post and I was thinking the same thing that maybe it was not working to begin with. If it's not recognized in the bios that usually means it's dead.

    Maybe try reseating it in the motherboard.

  5. #5
    ROG Member Array MarcosMK PC Specs
    MarcosMK PC Specs
    MotherboardRampage V Extreme
    Processori7 5960X
    Memory (part number)DDR4 Corsair Vengeance 64GB 2400Mhz
    Graphics Card #1Titan X SC
    Graphics Card #2Titan X SC
    Sound CardXonar Phoebus
    MonitorROG Swift PG278Q
    CPU CoolerCorsair H100i GTX
    CaseNZXT Phantom 820
    Power SupplyCorsair AX1500i
    Keyboard Logitech G15
    Mouse GX1000
    Headset Senheiser PC 363D
    Mouse Pad ROG GX1000

    Join Date
    Sep 2015
    Reputation
    21
    Posts
    14

    Is there any way to verify it?
    Also, is there any way that the seller might have screwed up?
    Like for instance, formatting the drive and completely erasing the drivers, rendering it unusable?
    Because it looks physically ok, he stated that it was a tested drive and in working condition, upon being shipped.

  6. #6
    ROG Guru: Grand Master Array
    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    339
    Posts
    15,254

    Quote Originally Posted by MarcosMK View Post
    Hi Chino, thanks a lot for your reply and yes, I did read it.
    I change the setting to M2 and booted from the UEFI windows 10 pendrive, but during the installation it said, that it didn't find any disk to install to.
    I tried taking out all the sata cables, with my other hard drives and dvd/BD drives, as well as taking out the sound and video card.
    But it still wont recognize the drive.
    Since it took almost a month to reach me and the seller didn't take any refunds, I'm afraid of the possibility that it is a DOA or the like.

    But Im hoping it is my own fault and it can be fixed.
    Do you have any OS installed on one of your hard drives? So that you can verify if the SM951 is detected inside Windows?

  7. #7
    ROG Member Array MarcosMK PC Specs
    MarcosMK PC Specs
    MotherboardRampage V Extreme
    Processori7 5960X
    Memory (part number)DDR4 Corsair Vengeance 64GB 2400Mhz
    Graphics Card #1Titan X SC
    Graphics Card #2Titan X SC
    Sound CardXonar Phoebus
    MonitorROG Swift PG278Q
    CPU CoolerCorsair H100i GTX
    CaseNZXT Phantom 820
    Power SupplyCorsair AX1500i
    Keyboard Logitech G15
    Mouse GX1000
    Headset Senheiser PC 363D
    Mouse Pad ROG GX1000

    Join Date
    Sep 2015
    Reputation
    21
    Posts
    14

    I do, but it doesn’t show up.

    I´m not home at the moment, so I can´t go in depth, but there are two things I found odd after the bios update.
    First was that the bios build was the lattes one, but the date that showed up on cpuz, was the one of the bios update before the 1701.
    Second, there was a section added to the bios about NVME, but it only had one grayed out option and nothing more.
    Last edited by MarcosMK; 09-08-2015 at 03:10 PM.

  8. #8
    ROG Member Array MarcosMK PC Specs
    MarcosMK PC Specs
    MotherboardRampage V Extreme
    Processori7 5960X
    Memory (part number)DDR4 Corsair Vengeance 64GB 2400Mhz
    Graphics Card #1Titan X SC
    Graphics Card #2Titan X SC
    Sound CardXonar Phoebus
    MonitorROG Swift PG278Q
    CPU CoolerCorsair H100i GTX
    CaseNZXT Phantom 820
    Power SupplyCorsair AX1500i
    Keyboard Logitech G15
    Mouse GX1000
    Headset Senheiser PC 363D
    Mouse Pad ROG GX1000

    Join Date
    Sep 2015
    Reputation
    21
    Posts
    14

    I tried it again today, but I can't yet seem to get the disk to show up on the bios or Windows.
    Here I let a link to an imgur album, with pics I took today:

    http://imgur.com/a/YAbg0#0

    If you look at the last two pics, you can see the inconsistency with the bios build and date, according to the asus website:

    http://www.asus.com/us/support/Downl...vOdMa6xGWYL/8/


    Thanks for your help so far and I really hope I can still get it to work!
    Last edited by MarcosMK; 09-09-2015 at 03:00 AM.

  9. #9
    ROG Guru: Grand Master Array
    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    339
    Posts
    15,254

    Quote Originally Posted by MarcosMK View Post
    I do, but it doesn’t show up.
    Have you looked under the Disk Management section of Computer Management to see if it shows up there? If it's there, initialize the drive and format it as GPT.

  10. #10
    ROG Member Array MarcosMK PC Specs
    MarcosMK PC Specs
    MotherboardRampage V Extreme
    Processori7 5960X
    Memory (part number)DDR4 Corsair Vengeance 64GB 2400Mhz
    Graphics Card #1Titan X SC
    Graphics Card #2Titan X SC
    Sound CardXonar Phoebus
    MonitorROG Swift PG278Q
    CPU CoolerCorsair H100i GTX
    CaseNZXT Phantom 820
    Power SupplyCorsair AX1500i
    Keyboard Logitech G15
    Mouse GX1000
    Headset Senheiser PC 363D
    Mouse Pad ROG GX1000

    Join Date
    Sep 2015
    Reputation
    21
    Posts
    14

    It doesn't show up . . .

    Click image for larger version. 

Name:	Untitled2.jpg 
Views:	4 
Size:	109.4 KB 
ID:	51602

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •