Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2015
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Help needed for g750js laptop!

    Hi everyone,

    recently I find out that my asus g750js laptop starts up and shuts down very slowly, I also experienced multiple bad pool header blue screen errors.. therefore I decided to do a reset for the laptop. After resetting, I realized that I lost all my default app that comes with the laptop when I first bought it. eg: asus gpu tweak (that lets me control the fan to max speed), thunderbolt software, charger plus thingy, power4hybrid and some others more. I also find out that the laptop fan does not "sound" anymore, compared to last time where I can even hear it from outside my room.

    My concern is that is there a way for me to get back the utilities app and maybe a way to make the fan work again? Please kindly advice me on what to do as I am very bad with the technical stuff. Thank you.

  2. #2
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Mar 2015
    Reputation
    10
    Posts
    310

    asus . com/Notebooks/ASUS_ROG_G750JS/HelpDesk_Download/
    should all be there

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2015
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Quote Originally Posted by Corporal View Post
    asus . com/Notebooks/ASUS_ROG_G750JS/HelpDesk_Download/
    should all be there
    Hi, thanks for the reply. I got them now but my for some reasons my GPU fan is still not working. Any ideas?

  4. #4
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Mar 2015
    Reputation
    10
    Posts
    310

    Quote Originally Posted by penguin91 View Post
    Hi, thanks for the reply. I got them now but my for some reasons my GPU fan is still not working. Any ideas?
    Probably because GPU doesn't get hot enough for the fan to start running? Try running furmark for a minute and see if the fan starts up.

  5. #5
    ROG Guru: Brown Belt Array Darnassus PC Specs
    Darnassus PC Specs
    Laptop (Model)G752VS -=-=- G750JX
    MotherboardASUSTeK COMPUTER INC. G752VS (U3E1) -=-=- ASUSTeK COMPUTER INC. G750JX (SOCKET 0)
    Processori7 6700HQ @ 2.60GHz -=-=- i7-4700HQ CPU @ 2.40GHz - 3.40GHz
    Memory (part number)2x16gb (M471A2K43BB1-CRC) -=-=- 2x8gb (HMT41GS6AFR8A-PB)
    Graphics Card #1GTX 1070 (8GB) -=-=- GTX 770M (3GB)
    Sound CardRealtek High Definition Audio / NVIDIA High Definition Audio
    MonitorGSync IPS 75HZ -=-=- Chi Mei 60Hz (Overclocked to 85Hz)
    Storage #1Samsung SSD 960 EVO 250GB x2 -=-=- LITEONIT LCS-256M6S
    Storage #2HGST HTS721010A9E630 -=-=- ST1000LM024 HN-M101MBB
    CPU CoolerStock -=-=- Stock
    CaseStock -=-=- Stock
    Power SupplyStock -=-=- Stock
    Keyboard Stock -=-=- Stock
    Mouse Razer Naga Epic 1st Generation
    Headset SPH 2500
    Mouse Pad Razer Goliathus
    OS Winblows 10 Pro -=-=- Winblows 8.1 Pro
    Network RouterCG3000v2
    Darnassus's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Reputation
    61
    Posts
    1,650

    .. I'd probably reflash the BIOS and re-install Windows 8.1 or your operating system of choice. ':f
    Gosh Blue Lady.. ❤

    JOIN THE ASUS T-SHOOT DISCORD <-- Clicky!

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •