Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Wink Is the Intel 750 series work find with the SLI and Sound card?

    I have built my system last month, and here is the specs:

    1. Mobo: ASUS R5E
    2. Intel 5930K
    3. 32GB DDR4 2666Mhz CMD32GX4M4A2666C15
    4. ASUS Strix 980Ti
    5. Creative ZxR
    6. Intel 750 Series 400GB PCIe Based.
    7. Corsair 1500AX

    The system works fine with the specs above, i have set up video card in slot 1, Intel 750 in slot 4, sound card in slot 5.
    The system wont boot if i set up Intel 750 in slot 2 or 6. (BIOS 1701)

    -----
    I'm going to buy one more Strix 980ti and 1 RAM kit (exactly the same with the kits i mentioned above). And my question is:

    1. Should i set up SLI 2 Graphic Cards in slot 1 and 4? Intel 750 in slot 6? ZxR in slot 3? Will it work?
    2. Is it possible if i set up one more RAM kits?. I still have 32GB Kit on my system

    Is there any advice?

  2. #2
    ROG Guru: Grand Master Array
    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    339
    Posts
    15,255

    1. Yes. That configuration will work.

    2. Yes, you can but there won't be a 100% guarantee that they will work together at the advertised speed. It's not recommendable to combine memory kits even if they are identical.

  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Hi there,

    I have installed one more 32GB Kit. But the channel in cpu-z is not showing up.

    Can you please help me with this?




  4. #4

  5. #5
    ROG Guru: White Belt Array jacks12345 PC Specs
    jacks12345 PC Specs
    MotherboardASUS Rampage V Extreme
    ProcessorIntel i7-5960X
    Memory (part number)32GB G.Skill Ripjaws V DDR4-3000 CL15 (F4-3000C15Q-32GVR)
    Graphics Card #1GTX Titan X (Pascal)
    Graphics Card #2GTX Titan X (Pascal)
    Sound CardCreative Sound Blaster Zx
    MonitorASUS ROG Swift PG278Q 144hz 1440p G-Sync
    Storage #12x (RAID 0) Intel 730 Series 480GB SSD
    Storage #2Crucial MX100 512GB SSD
    CPU CoolerCooler Master Nepton 280L
    CaseCorsair Carbide Air 540 (Silver)
    Power SupplyEVGA SuperNOVA 1300W 80+ Gold
    Keyboard G.SKILL RIPJAWS KM780 RGB Mechanical Gaming Keyboard - Cherry MX Red Switches
    Mouse G.SKILL RIPJAWS MX780 USB Wired RGB Laser Gaming Mouse
    OS Windows 10 Pro 64-bit
    Accessory #1 ASUS BC-12B1ST/BLK/B/AS
    jacks12345's Avatar
    Join Date
    Sep 2014
    Reputation
    10
    Posts
    91

    I was wondering something similar. This is my configuration as of now. These are my 6 slots:

    1 - GTX Titan X
    2- Empty
    3 - Sound Card
    4 - GTX Titan X
    5 - Empty
    6 - Empty

    If I put an Intel 750 NVMe in slot 6, will I lose my x16 lanes for slots 1 and 4? I know x8 won't make much of a difference, but I would like to keep my x16 lanes for my video cards. Now, with my present configuration, I should only be using 33 lanes, since the video card only takes one lane, but I'm unsure if the BIOS sees it as a 4x device, which would leave the count at 36. Either way, with the Intel 750, I would either be using 37 lanes or all 40 lanes.

    Any thoughts?
    CPU: Intel i7-5960X
    CPU Cooler: Cooler Master Nepton 280L
    RAM: 32GB G.Skill Ripjaws V DDR4-3000 CL15
    Motherboard: ASUS Rampage V Extreme
    CD/BR Drive: ASUS BC-12B1ST/BLK/B/AS
    GPU: 2x (SLI) GTX Titan X (Pascal)
    Sound: Creative Sound Blaster Zx
    SSD: (RAID 0) 2x Intel 730 Series 480GB
    SSD: (backup) Crucial MX100 512GB
    Case: Corsair Carbide Air 540 (Silver)
    PSU: EVGA SuperNOVA 1300W 80+ Gold
    Monitor: ASUS ROG Swift PG278Q 144hz 1440p G-Sync
    OS: Windows 10 Pro 64-bit

  6. #6
    ROG Guru: White Belt Array jacks12345 PC Specs
    jacks12345 PC Specs
    MotherboardASUS Rampage V Extreme
    ProcessorIntel i7-5960X
    Memory (part number)32GB G.Skill Ripjaws V DDR4-3000 CL15 (F4-3000C15Q-32GVR)
    Graphics Card #1GTX Titan X (Pascal)
    Graphics Card #2GTX Titan X (Pascal)
    Sound CardCreative Sound Blaster Zx
    MonitorASUS ROG Swift PG278Q 144hz 1440p G-Sync
    Storage #12x (RAID 0) Intel 730 Series 480GB SSD
    Storage #2Crucial MX100 512GB SSD
    CPU CoolerCooler Master Nepton 280L
    CaseCorsair Carbide Air 540 (Silver)
    Power SupplyEVGA SuperNOVA 1300W 80+ Gold
    Keyboard G.SKILL RIPJAWS KM780 RGB Mechanical Gaming Keyboard - Cherry MX Red Switches
    Mouse G.SKILL RIPJAWS MX780 USB Wired RGB Laser Gaming Mouse
    OS Windows 10 Pro 64-bit
    Accessory #1 ASUS BC-12B1ST/BLK/B/AS
    jacks12345's Avatar
    Join Date
    Sep 2014
    Reputation
    10
    Posts
    91

    Well, it looks like Hopper's post may have answered my question, but if someone could verify my question, it would be helpful. Thanks.
    CPU: Intel i7-5960X
    CPU Cooler: Cooler Master Nepton 280L
    RAM: 32GB G.Skill Ripjaws V DDR4-3000 CL15
    Motherboard: ASUS Rampage V Extreme
    CD/BR Drive: ASUS BC-12B1ST/BLK/B/AS
    GPU: 2x (SLI) GTX Titan X (Pascal)
    Sound: Creative Sound Blaster Zx
    SSD: (RAID 0) 2x Intel 730 Series 480GB
    SSD: (backup) Crucial MX100 512GB
    Case: Corsair Carbide Air 540 (Silver)
    PSU: EVGA SuperNOVA 1300W 80+ Gold
    Monitor: ASUS ROG Swift PG278Q 144hz 1440p G-Sync
    OS: Windows 10 Pro 64-bit

  7. #7
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Quote Originally Posted by Chino View Post
    Try clearing your CMOS and reseating your memory modules.

    I have cleared and reseated 8 sticks already but still have had this problem.
    What should i do?

  8. #8
    ROG Guru: Gold Belt Array Menthol PC Specs
    Menthol PC Specs
    MotherboardM 10 Apex / XI gene
    Processor8700K / 9900K
    Memory (part number)2x8 Gskill Trident Z 4266/2x2x8 Gskill Trident Z 4500
    Graphics Card #1RTX 2080ti / GTX 1060
    Sound CardSoundBlaster Ae5 / Onboard
    MonitorBENQ 32" 4K
    Storage #1Intel 900p 480GB/Samsung 960 Pro 1TB
    Storage #2Intel 750 1.2TB/Plextor 1 TB 2X 950 Pro
    CPU CoolerCorsair H150i AIO / H1110i
    CaseCorsair 740 ? Lian Li Air
    Power SupplyCorsair AX 1200i / AX 1200i
    Keyboard Corsair
    Mouse ASUS Strix
    Headset HyperX Cloud Alpha
    Mouse Pad ASUS
    Headset/Speakers Logitech Z906
    OS 10 X64 Pro
    Network RouterVerizon Fios
    Accessory #1 Intel Wifi BT pcie card
    Accessory #2 Red Bull
    Accessory #3 English Breakfast Tea
    Menthol's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    241
    Posts
    4,547

    Quote Originally Posted by jacks12345 View Post
    Well, it looks like Hopper's post may have answered my question, but if someone could verify my question, it would be helpful. Thanks.
    No your 2 GPU's should still run at X16

  9. #9
    ROG Guru: Black Belt Array Hopper64 PC Specs
    Hopper64 PC Specs
    MotherboardAsus R6EO Bios 0702
    Processori9 9900X @ 4.9 1.28V VCore
    Memory (part number)GSkill F4-3600C16Q2-64GTZR
    Graphics Card #1EVGA 2080 Ti Kingpin
    Sound CardCreative SB AE7
    MonitorAsus ROG PG349Q
    Storage #1Intel 905p M.2 360G
    CPU CoolerEKWB Velocity RGB and Revo XRes 140 D5
    CasePhanteks Enthoo Elite
    Power SupplyCorsair AX1600i
    Keyboard Asus Strix Flare
    Mouse Asus ROG Gladius II Origin
    OS Windows 10 64
    Hopper64's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Reputation
    36
    Posts
    2,082

    Yea, Jacks. Like Menthol said, mine both run at x16 too with the hardware configuration you have outlined.

  10. #10
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Anyone help me please!

    Anyone help me please!

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •