Page 2 of 10 FirstFirst 1 2 3 4 ... LastLast
Results 11 to 20 of 96
  1. #11
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    11

    Quote Originally Posted by xXDeltaXx View Post
    Well, Andy at ASUS support said to clear my CMOS... I did that, no change. I checked my memory with Memtest 86 - no errors.

    I did as you suggested; remove the Realtek driver and let Windows install a generic one... no freezes as of yet... So, that is looking to be the issue. Will feed that back to Andy and see what he suggests.
    still get the freeze while gaming. this is frustrating.

  2. #12
    ROG Enthusiast Array willburstyle06 PC Specs
    willburstyle06 PC Specs
    MotherboardASUS MAXIMUS VIII HERO
    Processori7-6700k OC 4.7GHz
    Memory (part number)G.SKILL TridentZ RGB 32GB DDR4 3600MHz
    Graphics Card #1EVGA 1080 Ti FTW3
    Graphics Card #2EVGA 1080 Ti FTW3
    MonitorAsus PG278QR
    Storage #1Samsung 960 Pro NVMe M.2 1TB
    Storage #2Samsung 860 Evo 2TB
    CPU CoolerKraken X62
    CaseNZXT H440 RAZER
    Power SupplyCorsair HX1000i
    Keyboard BLACKWIDOW CHROMA
    Mouse DEATHADDER ELITE
    Headset KRAKEN 7.1 CHROMA
    Mouse Pad RAZER GIGANTUS ELITE
    OS Windows10
    willburstyle06's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Reputation
    10
    Posts
    46

    This just happened to me in Battlefront Beta. Near the end of a match computer went black screen then restarted.
    Got an event id 56 acpi 5 application popup notice in event viewer.
    Until this point my system had been stable for 4 weeks with BIOS 0902. I don't think I have the Realtek audio driver installed though.
    I'm hesitant to upgrade to the new BIOS 1001since I heard they messed with the vcore settings and everything was perfectly stable before.
    CPU - i7-6700k 4.7GHz
    MOBO -Asus Maximus VIII Hero
    RAM - 32GB G.Skill TRIDENTZ RGB DDR4//3600 MHz
    GPU - EVGA 1080 Ti FTW3 SLI
    SSD - Samsung 960 Pro M.2 NVMe 1TB //Boot
    SSD - Samsung 860 Evo 2TB
    HDD - WD BLACK 3TB 7200RPM// Media//Gaming
    PSU - Corsair HX1000i
    CASE - NZXT RAZER H440
    CPUCOOLER - Kraken X62

  3. #13
    ROG Member Array UnknownEngineer PC Specs
    UnknownEngineer PC Specs
    MotherboardAsus Maximus VIII Ranger
    Processori7 6700K
    Memory (part number)Crucial Ballistics Sport (2x8GB)
    Graphics Card #1GTX 970 Gigabyte G1
    Storage #1128GB Sandisk Ultra Plus
    Storage #23TB Seagate
    CPU CoolerCorsair h110i GTX
    CaseBitfenix Ghost
    Power Supply750W EVGA supernova G2
    Keyboard G170+
    Mouse G502
    Headset Creative Fatality
    Mouse Pad Razer Goliathus
    OS Windows 10
    UnknownEngineer's Avatar
    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    22

    Quote Originally Posted by willburstyle06 View Post
    This just happened to me in Battlefront Beta. Near the end of a match computer went black screen then restarted.
    Got an event id 56 acpi 5 application popup notice in event viewer.
    Until this point my system had been stable for 4 weeks with BIOS 0902. I don't think I have the Realtek audio driver installed though.
    I'm hesitant to upgrade to the new BIOS 1001since I heard they messed with the vcore settings and everything was perfectly stable before.
    I am running the 1001 BIOS ATM, I have everything at absolute stock, not even running XMP. I even have my GPU down-clocked by ~120Mhz.
    I am going to try the audio driver thing, I am just wondering why Asus has a "custom" driver to begin with. Is it required by the sonic studio effects?

  4. #14
    ROG Enthusiast Array willburstyle06 PC Specs
    willburstyle06 PC Specs
    MotherboardASUS MAXIMUS VIII HERO
    Processori7-6700k OC 4.7GHz
    Memory (part number)G.SKILL TridentZ RGB 32GB DDR4 3600MHz
    Graphics Card #1EVGA 1080 Ti FTW3
    Graphics Card #2EVGA 1080 Ti FTW3
    MonitorAsus PG278QR
    Storage #1Samsung 960 Pro NVMe M.2 1TB
    Storage #2Samsung 860 Evo 2TB
    CPU CoolerKraken X62
    CaseNZXT H440 RAZER
    Power SupplyCorsair HX1000i
    Keyboard BLACKWIDOW CHROMA
    Mouse DEATHADDER ELITE
    Headset KRAKEN 7.1 CHROMA
    Mouse Pad RAZER GIGANTUS ELITE
    OS Windows10
    willburstyle06's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Reputation
    10
    Posts
    46

    I never installed the realtek driver because I use the hdmi audio driver from nvidia.
    Windows 10 oddly did try to install the realtek driver a couple of days ago but it said it failed.
    CPU - i7-6700k 4.7GHz
    MOBO -Asus Maximus VIII Hero
    RAM - 32GB G.Skill TRIDENTZ RGB DDR4//3600 MHz
    GPU - EVGA 1080 Ti FTW3 SLI
    SSD - Samsung 960 Pro M.2 NVMe 1TB //Boot
    SSD - Samsung 860 Evo 2TB
    HDD - WD BLACK 3TB 7200RPM// Media//Gaming
    PSU - Corsair HX1000i
    CASE - NZXT RAZER H440
    CPUCOOLER - Kraken X62

  5. #15
    ROG Guru: Brown Belt Array Vlada011 PC Specs
    Vlada011 PC Specs
    MotherboardRampage V E10 (BIOS 1903)
    ProcessorIntel®i7-5820K (4.5GHz 1.325V)
    Memory (part number)CMD16GX4M4A2666C15
    Graphics Card #1ASUS GTX1080Ti Poseidon
    Sound CardSound Blaster ZxR
    MonitorSamsung P2450H
    Storage #1Samsung 970 EVO PLUS 1TB
    Storage #2Samsung 850 EVO 1TB/WD Black 2TB
    CPU CoolerEK RGB Monoblock RVE10
    CaseLian Li PC-O11 WXC
    Power SupplyEVGA 1200 P2
    Keyboard Deck 87 Francium PRO - MX Brown DS PBT
    Mouse Logitech G900
    Mouse Pad Steeseries QCK
    Headset/Speakers CREATIVE T5900 5.1
    OS Windows 10 Pro x64 v1903
    Accessory #1 iPhone SE Space Grey
    Accessory #2 EK XRES D5 Revo 100 Glass PWM + CoolstreamPE 360
    Accessory #3 Noctua NF-A12x25 PWM x3 (radiator)
    Vlada011's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Reputation
    20
    Posts
    1,467

    If you have system freezing maybe some error could show you what is problem.
    I would try to on seven forum. Windows experts there could help you with some errors if it's caused by software.
    But if you have freezing in safe mode, BIOS, etc than problem is hardware.
    In most case it's memory, HDD or motherboard problem. Reinstalling CPU maybe could help.
    Under motherboard problem could be different things, SATA Controller, memory slots, USB Ports and controller, chipset, etc...


  6. #16
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Aug 2015
    Reputation
    10
    Posts
    31

    Same issue here - Ranger VIII. Tried all bios versions, OS reset, reinstall...

  7. #17
    ROG Member Array UnknownEngineer PC Specs
    UnknownEngineer PC Specs
    MotherboardAsus Maximus VIII Ranger
    Processori7 6700K
    Memory (part number)Crucial Ballistics Sport (2x8GB)
    Graphics Card #1GTX 970 Gigabyte G1
    Storage #1128GB Sandisk Ultra Plus
    Storage #23TB Seagate
    CPU CoolerCorsair h110i GTX
    CaseBitfenix Ghost
    Power Supply750W EVGA supernova G2
    Keyboard G170+
    Mouse G502
    Headset Creative Fatality
    Mouse Pad Razer Goliathus
    OS Windows 10
    UnknownEngineer's Avatar
    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    22

    Did you use the included installation disk after reinstalling? If you did then that is where the problem could be originating.

  8. #18
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Aug 2015
    Reputation
    10
    Posts
    31

    I downloaded drivers from the website - my build doesnt have a cd drive. As a last ditch effort i downloaded driver booster 3 which updated a load of drivers to unofficial ones. Even that didnt work.

    Now installed windows 7 again and will test this for stability.

  9. #19
    ROG Enthusiast Array willburstyle06 PC Specs
    willburstyle06 PC Specs
    MotherboardASUS MAXIMUS VIII HERO
    Processori7-6700k OC 4.7GHz
    Memory (part number)G.SKILL TridentZ RGB 32GB DDR4 3600MHz
    Graphics Card #1EVGA 1080 Ti FTW3
    Graphics Card #2EVGA 1080 Ti FTW3
    MonitorAsus PG278QR
    Storage #1Samsung 960 Pro NVMe M.2 1TB
    Storage #2Samsung 860 Evo 2TB
    CPU CoolerKraken X62
    CaseNZXT H440 RAZER
    Power SupplyCorsair HX1000i
    Keyboard BLACKWIDOW CHROMA
    Mouse DEATHADDER ELITE
    Headset KRAKEN 7.1 CHROMA
    Mouse Pad RAZER GIGANTUS ELITE
    OS Windows10
    willburstyle06's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Reputation
    10
    Posts
    46

    I experimented around and I'm only getting the Event 56 popup error at least at startup
    when I'm using Windows 10 fast boot where the computer goes into a hybrid shutdown / hybrid boot.
    After doing a full shutdown the error does not show up.
    I'm going to go back to playing Battlefront and see if the error shows up again.
    Last edited by willburstyle06; 10-10-2015 at 10:01 PM.
    CPU - i7-6700k 4.7GHz
    MOBO -Asus Maximus VIII Hero
    RAM - 32GB G.Skill TRIDENTZ RGB DDR4//3600 MHz
    GPU - EVGA 1080 Ti FTW3 SLI
    SSD - Samsung 960 Pro M.2 NVMe 1TB //Boot
    SSD - Samsung 860 Evo 2TB
    HDD - WD BLACK 3TB 7200RPM// Media//Gaming
    PSU - Corsair HX1000i
    CASE - NZXT RAZER H440
    CPUCOOLER - Kraken X62

  10. #20
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    11

    Quote Originally Posted by willburstyle06 View Post
    I experimented around and I'm only getting the Event 56 popup error at least at startup
    when I'm using Windows 10 fast boot where the computer goes into a hybrid shutdown / hybrid boot.
    After doing a full shutdown the error does not show up.
    I'm going to go back to playing Battlefront and see if the error shows up again.
    I get slowdown in the battlefront beta and then freeze and crash. Running windows 10, uninstalled realtek driver. Lowered graphics settings and put refresh rate to 60hz (have 144hz monitor). Lowering the refresh sort of helped but still getting noticeable slow down. Tested memory using windows test and memtest. I put everything back to stock so no overclock and no xmp memory profile.

    Thinking of returning this board.

Page 2 of 10 FirstFirst 1 2 3 4 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •