Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    New ROGer Array LittleBuddy PC Specs
    LittleBuddy PC Specs
    Motherboardz170 Deluxe
    Processor6700k
    Memory (part number)16GB DDR4 3000 (Vengeance)
    Graphics Card #1Titan X
    Graphics Card #2Titan X
    Sound CardMayflower O2+ODAC
    MonitorPG278Q, PB278Q
    Storage #1256gb SM951
    Storage #21TB 850 Pro
    CPU CoolerNH-D14
    CaseFT02
    Power SupplyEVGA P2-1000w
    Keyboard DasKeyboard 4 Pro
    Mouse DeathAdder
    Headset Sennheiser HD600
    Mouse Pad Supermat
    Headset/Speakers Headphones
    OS Windows 10

    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    4

    PG278Q Horizontal Lines

    Hello, I am having an issue with my PG278Q that started about 2-3 weeks ago. Occasionally I have been getting horizontal lines across the screen and need to power cycle the monitor, I tried at 144hz, 120hz, 100hz and 60hz and the issue seems to happen at all refreshrates. Is there any fix to this, it happens maybe once every day or two and is rather annoying especially while in the middle of a game. I never had an issue with the monitor before this.

    Any help would be appreciated.

  2. #2
    ROG Guru: Yellow Belt Array Volt PC Specs
    Volt PC Specs
    MotherboardGIGABYTE G1.Sniper Z97 ATX
    Processori7-4790K 4.0 GHz
    Memory (part number)ADATA 32GB (8GBx4) DDR3/1600MHz
    Graphics Card #1nVidia Gefroce GTX 1080 w/8 GB
    Sound CardMotherboard G1 - Creative Sound Core3D
    MonitorASUS Rog PG348Q Swift
    Storage #1250 GB Samsung 850 Pro
    Storage #22TB Western Digital Caviar Black SATA-III
    CPU CoolerAsetek 550LC 120mm Liquid Cooling
    CaseCorsair Obsidian 750D
    Keyboard Corsair K70 STRAFE
    Mouse Logitech Pro
    OS Win 10
    Network RouterASUS RT-AC88U
    Volt's Avatar
    Join Date
    Nov 2014
    Reputation
    12
    Posts
    184

    I don't know what that is. So something happened in the last few weeks to cause it to behave differently? Here are a couple of quick things to try;

    Check if your computer been on the entire time for the last few weeks? If so, restart it.
    Check that you have the recent drivers. Conversely, sometimes new drivers will be buggy with different sets of hardware (video card, MB, etc.)
    Check for loose cables. If you've been moving the monitor around, or the cat got back there, then it might have jiggled the cable a bit.
    Check that your video card is seated correctly. If you've moved your computer around, then it might affect how it's sitting in the PCI slot.

    Oh - try getting an ingame screenshot of the line. If it shows up in the screenshot file, then it's something to do with the video card. If it doesn't show up in the screenshot, then it's your monitor. I had some weird, garbled graphics happening when playing several hour session of MGS5:TPP. I took some screenshots, and it showed it was the video card and not the monitor. I restarted the game and the issue went away.

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2015
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Not to scare you, but my PG278Q started doing that too a few days ago. I tried different refreshrates, checked the cables, the drivers, etc. ,
    nothing worked.
    Today it died
    Just contacted ASUS support for RMA. I bought it 11 months ago. Seems to be a lot of problems with the PG278Q monitors
    from around that time-period.

  4. #4
    New ROGer Array LittleBuddy PC Specs
    LittleBuddy PC Specs
    Motherboardz170 Deluxe
    Processor6700k
    Memory (part number)16GB DDR4 3000 (Vengeance)
    Graphics Card #1Titan X
    Graphics Card #2Titan X
    Sound CardMayflower O2+ODAC
    MonitorPG278Q, PB278Q
    Storage #1256gb SM951
    Storage #21TB 850 Pro
    CPU CoolerNH-D14
    CaseFT02
    Power SupplyEVGA P2-1000w
    Keyboard DasKeyboard 4 Pro
    Mouse DeathAdder
    Headset Sennheiser HD600
    Mouse Pad Supermat
    Headset/Speakers Headphones
    OS Windows 10

    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by Volt View Post
    I don't know what that is. So something happened in the last few weeks to cause it to behave differently? Here are a couple of quick things to try;

    Check if your computer been on the entire time for the last few weeks? If so, restart it.
    Check that you have the recent drivers. Conversely, sometimes new drivers will be buggy with different sets of hardware (video card, MB, etc.)
    Check for loose cables. If you've been moving the monitor around, or the cat got back there, then it might have jiggled the cable a bit.
    Check that your video card is seated correctly. If you've moved your computer around, then it might affect how it's sitting in the PCI slot.

    Oh - try getting an ingame screenshot of the line. If it shows up in the screenshot file, then it's something to do with the video card. If it doesn't show up in the screenshot, then it's your monitor. I had some weird, garbled graphics happening when playing several hour session of MGS5:TPP. I took some screenshots, and it showed it was the video card and not the monitor. I restarted the game and the issue went away.
    It's a monitor issue not video card issue I tested it on my laptop as well when it happens. So it wouldn't show up in a screenshot. I also turn off my PC for like 20hrs a day.

  5. #5
    New ROGer Array LittleBuddy PC Specs
    LittleBuddy PC Specs
    Motherboardz170 Deluxe
    Processor6700k
    Memory (part number)16GB DDR4 3000 (Vengeance)
    Graphics Card #1Titan X
    Graphics Card #2Titan X
    Sound CardMayflower O2+ODAC
    MonitorPG278Q, PB278Q
    Storage #1256gb SM951
    Storage #21TB 850 Pro
    CPU CoolerNH-D14
    CaseFT02
    Power SupplyEVGA P2-1000w
    Keyboard DasKeyboard 4 Pro
    Mouse DeathAdder
    Headset Sennheiser HD600
    Mouse Pad Supermat
    Headset/Speakers Headphones
    OS Windows 10

    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by toco8400 View Post
    Not to scare you, but my PG278Q started doing that too a few days ago. I tried different refreshrates, checked the cables, the drivers, etc. ,
    nothing worked.
    Today it died
    Just contacted ASUS support for RMA. I bought it 11 months ago. Seems to be a lot of problems with the PG278Q monitors
    from around that time-period.
    Yea mine is from the first batch shipped to USA as far as I know, I got it a few days before release date at my local Frys. Well atleast I know it will probably die soon so I'm not surprised when it happens. It's too bad this happened to you and potentially may happen to me shortly.

  6. #6
    New ROGer Array LittleBuddy PC Specs
    LittleBuddy PC Specs
    Motherboardz170 Deluxe
    Processor6700k
    Memory (part number)16GB DDR4 3000 (Vengeance)
    Graphics Card #1Titan X
    Graphics Card #2Titan X
    Sound CardMayflower O2+ODAC
    MonitorPG278Q, PB278Q
    Storage #1256gb SM951
    Storage #21TB 850 Pro
    CPU CoolerNH-D14
    CaseFT02
    Power SupplyEVGA P2-1000w
    Keyboard DasKeyboard 4 Pro
    Mouse DeathAdder
    Headset Sennheiser HD600
    Mouse Pad Supermat
    Headset/Speakers Headphones
    OS Windows 10

    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    4

    If anyone is curious what the lines look like, it happened again to me and this time it won't go away after power cycling. I took the picture over the start menu because it was harder for a camera to pick up on a brighter background but is still very visible when looking at it.

    Click image for larger version. 

Name:	IMAG1230.jpg 
Views:	7 
Size:	640.1 KB 
ID:	53336

    White lines are now going across the screen flickering at 85-144hz, they don't appear at 60hz. Sorry about the poor video quality and orientation, I just wanted to make a quick video.



    Edit: Added a video of another issue that came up.
    Last edited by LittleBuddy; 10-31-2015 at 03:13 PM. Reason: added video

  7. #7
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Mine started doing the same thing last week, its a little over a year old... It was an early build hopefully the sorted these issue out on newer ones.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •