Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Apr 2013
    Reputation
    10
    Posts
    55

    Angry Win 10 Phoebus changes front/rear channels, Dolby not working at all

    Hi,
    I upgraded to win 10 from 7, with a clean new install. With Win 7 I sometimes had the Phoebus changing front/rear channels in my 5.1 setup, now it's happening again with the latest driver and Win 10.
    Especially when starting youtube or videos, the sound goes from front left/right to rear left/right.

    Furthermore, when I click the Dolby Digital thingy to costumize the sound, it says this version is incompatible with some part of my sound card, and won't start up.

    Seriously, the Phoebus might sound nice, but the software is an utter POS.
    Having to constantly switch channels because the software gets it wrong is annoying the hell out of me.
    Especially because the same thing happened with Win 7, I filed several bug reports, installed tons of new drivers, nothing helped.

    Definitely won't buy a Raid Strix, as it probably will suffer the same lack of QC.

  2. #2
    ROG Member Array Viem PC Specs
    Viem PC Specs
    MotherboardASUS Crosshair V Formula BIOS 1703
    ProcessorAMD Phenom II X6 1090T Black Edition
    Memory (part number)G.SKILL F3-14900CL9D-8GBSR
    Graphics Card #1Sapphire Radeon HD 7970 GHz Edition 3GB
    Sound CardASUS Xonar DG
    MonitorBenQ XL2420Z, Philips 32PFL9705/12 32"TV
    Storage #1Samsung 840 EVO 250GB
    Storage #2Seagate 1.5TB , Western Digital Blue 1TB & Black 640GB
    CPU CoolerCoolerMaster Hyper 212 EVO
    CaseCoolerMaster Silencio 550 Piano Black
    Power SupplyCoolerMaster Real Power M620
    Keyboard Corsair K70 Red/Black
    Mouse Tt eSports Level 10 M, Razer DeathAdder 2013
    OS Windows 7 Ultimate 64bit
    Network RouterASUS DSL-N66U
    Viem's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Reputation
    10
    Posts
    9

    hello, have you tried to uninstall all realtek drivers from your machine prior installing phoebus drivers ? http://rog.asus.com/forum/showthread...Q-A-MUST-READ!
    Last edited by Viem; 11-13-2015 at 01:32 PM.

  3. #3
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Jun 2015
    Reputation
    21
    Posts
    432

    Yeah old drivers probably, it should work fine if you sweep the drivers and reinstall again.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •