Page 7 of 13 FirstFirst ... 5 6 7 8 9 ... LastLast
Results 61 to 70 of 125
  1. #61
    ROG Enthusiast Array blacklotus83 PC Specs
    blacklotus83 PC Specs
    MotherboardASUS Maximus VIII Hero
    ProcessorIntel Core i7 7700K
    Memory (part number)2x 8GB Corsair Vengeance LED 3200MHz
    Graphics Card #1EVGA GTX 1070 SC ACX 3.0
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q
    Storage #1Toshiba Q-Series Pro 128GB SSD
    Storage #2Samsung 850 EVO 1TB SSD
    CPU CoolerEK Waterblocks Supremacy Evo
    Casebe quiet! Dark Base Pro 900
    Power Supplybe quiet! Dark Power Pro 11 850W
    Keyboard Corsair Strafe RGB MX Silent
    Mouse Steelseries Sensei
    Headset Steelseries Siberia 840
    Mouse Pad Corsair MM200
    Headset/Speakers Nubert NuPro A-100 / SW-350
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterASUS RT-AC88U
    Accessory #1 Alphacool DDC 310 Water Pump
    Accessory #2 2x Alphacool Nexxos Radiators
    Accessory #3 Aquacomputer Aquaero 6 Pro
    blacklotus83's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Reputation
    10
    Posts
    45

    Quote Originally Posted by Stukow View Post
    did you fix it now?

    do you have the Intel Rapid Storage Technology (RST) installed? if yes tried to deinstall it also? also tried the same Intel ME driver like i have (11.0.0.1141)?
    Hi

    No I still could not resovle it. I tried so many things (uninstalled everything from intel and Asus with cleaning and many other software too, different Intel ME drivers, different UEFI power settings) but it's always the same: When i play a game more than 1 hour power does not switch off after shutdown. Every single time i don't play games or play games for just like 30min. it shuts down fine.

    I'm starting to believe that it could have to do with the power supply, not switching off after higher temperatures or heavy load...

  2. #62
    ROG Guru: Orange Belt Array Janne-71 PC Specs
    Janne-71 PC Specs
    MotherboardAsus rog maximus hero viii
    ProcessorIntel skylake i5 6600k @ 4.6ghz
    Memory (part number)g.skill tridentz 2x8gb 3200mhz
    Graphics Card #1Gigabyte 980ti gaming g1
    MonitorAsus pg279q 144hz
    Storage #1Samsung evo 850 ssd 500gb
    Storage #2Western digital 1tb hdd
    CPU CoolerCooler master hyper 212 evo
    CasePhanteks enthoo evolv atx
    Power SupplySeasonic 760-p
    Keyboard Corsair k95 mechanical
    Mouse Logitech g502
    Headset Akg k550
    Mouse Pad Razer goliathus
    Headset/Speakers Logitech z623 200w
    OS Windows 10 home

    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    303

    Quote Originally Posted by blacklotus83 View Post
    Hi

    No I still could not resovle it. I tried so many things (uninstalled everything from intel and Asus with cleaning and many other software too, different Intel ME drivers, different UEFI power settings) but it's always the same: When i play a game more than 1 hour power does not switch off after shutdown. Every single time i don't play games or play games for just like 30min. it shuts down fine.

    I'm starting to believe that it could have to do with the power supply, not switching off after higher temperatures or heavy load...
    Have you tried to update to newest bios? I uninstalled ai suite 3 when i updated to bios 1302 and one of those things (or both) fixed the issue for me. Also did you turn off hibernation in Windows? It could cause it too.

  3. #63
    ROG Enthusiast Array blacklotus83 PC Specs
    blacklotus83 PC Specs
    MotherboardASUS Maximus VIII Hero
    ProcessorIntel Core i7 7700K
    Memory (part number)2x 8GB Corsair Vengeance LED 3200MHz
    Graphics Card #1EVGA GTX 1070 SC ACX 3.0
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q
    Storage #1Toshiba Q-Series Pro 128GB SSD
    Storage #2Samsung 850 EVO 1TB SSD
    CPU CoolerEK Waterblocks Supremacy Evo
    Casebe quiet! Dark Base Pro 900
    Power Supplybe quiet! Dark Power Pro 11 850W
    Keyboard Corsair Strafe RGB MX Silent
    Mouse Steelseries Sensei
    Headset Steelseries Siberia 840
    Mouse Pad Corsair MM200
    Headset/Speakers Nubert NuPro A-100 / SW-350
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterASUS RT-AC88U
    Accessory #1 Alphacool DDC 310 Water Pump
    Accessory #2 2x Alphacool Nexxos Radiators
    Accessory #3 Aquacomputer Aquaero 6 Pro
    blacklotus83's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Reputation
    10
    Posts
    45

    Yes, already updated to 1302 including CMOS reset. Hibernate is deactivated, also fast startup

  4. #64
    ROG Enthusiast Array Stukow PC Specs
    Stukow PC Specs
    MotherboardASUS MAXIMUS VIII HERO @ 3504BIOS
    ProcessorINTEL i5 6600K @ DEFAULT
    Memory (part number)KINGSTON HYPERX FURY 16GB DDR4 2666MHZ KIT
    Graphics Card #1SAPPHIRE R9 290 VAPORX TRIXX
    Sound CardASUS ESSENCE STX
    MonitorEIZO FORIS FS 2434 + SAMSUNG XL2370HD
    Storage #1SAMSUNG SSD 850 EVO
    Storage #2SAMSUNG SSD 840
    CPU CoolerTHERMALRIGHT MACHO REV B
    CaseFRACTAL DEFINE R5 BLACK WINDOW
    Power SupplyCORSAIR RM650x
    Keyboard LOGITECH G810 ORION SPECTRUM
    Mouse ASUS GLADIUS ROG + CORSAIR HARPOON RGB
    Headset ASUS STRIX 2.0
    Mouse Pad STEELSERIES QCK
    OS WINDOWS 7 64BIT
    Network RouterSAMSUNG HORIZON BOX
    Accessory #1 XBOX 360 CONTROLLER

    Join Date
    Dec 2015
    Reputation
    10
    Posts
    35

    Quote Originally Posted by blacklotus83 View Post
    Yes, already updated to 1302 including CMOS reset. Hibernate is deactivated, also fast startup
    if nothing helps anymore i would better RMA the Board maybe its defective one we still not know if the Issue/Symtomps are the same for all the Users

    if i wouldnt found a solution for myself i would probably RMA it too that issue had and would frustate me always! You should await from a Premium Brands Premium 200€ Board that it works without any Problems!

    And im asking the Asus Staff again to really investigate this Issue now while this Topic is one of the bigger ones in the Forum with many Posts/Viewers from the Users having or had this Issue and it doesnt seem to dry out!

  5. #65
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2016
    Reputation
    10
    Posts
    1

    I also have the shutdown Problem. I already tried everything on on a fresh Windows 7 64 bit and a fresh Windows 10 64 bit Installation. I've also tried the last 3 Bios Versions iscluding Bios Reset - installing all latest Driver versions etc.....

    I figured out that the problem is gone when I disable the Intel Thunderbolt/USB3.1 Controller in UEFI. At the Moment I'me counting about 28 successful shutdowns.....

  6. #66
    ROG Member Array magma82 PC Specs
    magma82 PC Specs
    MotherboardAsus Maximus VIII Hero
    Processori7 6700k
    Memory (part number)Vengeance LPX 3000 2*8GB
    Graphics Card #1Ati 7950 Vapor X 3GB
    Sound CardSound Blaster Z
    Storage #1Samsung 850 Evo 500GB
    Storage #2WD 3TB + 1TB Green
    CPU CoolerNoctua NH-D15S+NFF12
    CaseNanoxia Deep Silence 5
    Power SupplyCorsair Rm750i
    Keyboard Corsair k30
    Mouse Logitech G300
    Headset HD681Evo
    OS Windows 10

    Join Date
    Nov 2015
    Reputation
    10
    Posts
    20

    all ppl with soundblaster z ( or other creative audio card ) have this problem. from asus service : they work about it with a new bios... all ppl with this problem try to leave the sound blaster z and problem solved. i open a thread on this forum too but still no solution atm

  7. #67
    ROG Member Array magma82 PC Specs
    magma82 PC Specs
    MotherboardAsus Maximus VIII Hero
    Processori7 6700k
    Memory (part number)Vengeance LPX 3000 2*8GB
    Graphics Card #1Ati 7950 Vapor X 3GB
    Sound CardSound Blaster Z
    Storage #1Samsung 850 Evo 500GB
    Storage #2WD 3TB + 1TB Green
    CPU CoolerNoctua NH-D15S+NFF12
    CaseNanoxia Deep Silence 5
    Power SupplyCorsair Rm750i
    Keyboard Corsair k30
    Mouse Logitech G300
    Headset HD681Evo
    OS Windows 10

    Join Date
    Nov 2015
    Reputation
    10
    Posts
    20

    https://rog.asus.com/forum/showthrea...=sound+blaster
    this is the my thread about this problem

  8. #68
    ROG Guru: Orange Belt Array Janne-71 PC Specs
    Janne-71 PC Specs
    MotherboardAsus rog maximus hero viii
    ProcessorIntel skylake i5 6600k @ 4.6ghz
    Memory (part number)g.skill tridentz 2x8gb 3200mhz
    Graphics Card #1Gigabyte 980ti gaming g1
    MonitorAsus pg279q 144hz
    Storage #1Samsung evo 850 ssd 500gb
    Storage #2Western digital 1tb hdd
    CPU CoolerCooler master hyper 212 evo
    CasePhanteks enthoo evolv atx
    Power SupplySeasonic 760-p
    Keyboard Corsair k95 mechanical
    Mouse Logitech g502
    Headset Akg k550
    Mouse Pad Razer goliathus
    Headset/Speakers Logitech z623 200w
    OS Windows 10 home

    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    303

    Most of who wrote here probably don't have sound blaster. I don't. So it's not "sound blaster z" - specific problem. For me it fixed uninstalling aisuite 3.
    Last edited by Janne-71; 01-24-2016 at 06:05 PM.

  9. #69
    ROG Member Array magma82 PC Specs
    magma82 PC Specs
    MotherboardAsus Maximus VIII Hero
    Processori7 6700k
    Memory (part number)Vengeance LPX 3000 2*8GB
    Graphics Card #1Ati 7950 Vapor X 3GB
    Sound CardSound Blaster Z
    Storage #1Samsung 850 Evo 500GB
    Storage #2WD 3TB + 1TB Green
    CPU CoolerNoctua NH-D15S+NFF12
    CaseNanoxia Deep Silence 5
    Power SupplyCorsair Rm750i
    Keyboard Corsair k30
    Mouse Logitech G300
    Headset HD681Evo
    OS Windows 10

    Join Date
    Nov 2015
    Reputation
    10
    Posts
    20

    aisuite 3 and creative card

  10. #70
    ROG Enthusiast Array blacklotus83 PC Specs
    blacklotus83 PC Specs
    MotherboardASUS Maximus VIII Hero
    ProcessorIntel Core i7 7700K
    Memory (part number)2x 8GB Corsair Vengeance LED 3200MHz
    Graphics Card #1EVGA GTX 1070 SC ACX 3.0
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q
    Storage #1Toshiba Q-Series Pro 128GB SSD
    Storage #2Samsung 850 EVO 1TB SSD
    CPU CoolerEK Waterblocks Supremacy Evo
    Casebe quiet! Dark Base Pro 900
    Power Supplybe quiet! Dark Power Pro 11 850W
    Keyboard Corsair Strafe RGB MX Silent
    Mouse Steelseries Sensei
    Headset Steelseries Siberia 840
    Mouse Pad Corsair MM200
    Headset/Speakers Nubert NuPro A-100 / SW-350
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterASUS RT-AC88U
    Accessory #1 Alphacool DDC 310 Water Pump
    Accessory #2 2x Alphacool Nexxos Radiators
    Accessory #3 Aquacomputer Aquaero 6 Pro
    blacklotus83's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Reputation
    10
    Posts
    45

    Quote Originally Posted by magma82 View Post
    all ppl with soundblaster z ( or other creative audio card ) have this problem. from asus service : they work about it with a new bios... all ppl with this problem try to leave the sound blaster z and problem solved. i open a thread on this forum too but still no solution atm
    Thank you for the Info, I'm using a Sound Blaster Z. I exchanged my Power Supply at the weekend to a stronger one and after gaming it shut down fine, however I will keep on testing. If I get the error again I will try without the SB Z in the system.

Page 7 of 13 FirstFirst ... 5 6 7 8 9 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •