Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2015
    Reputation
    10
    Posts
    29

    i am about to destroy this POS.

    Well i have a g751jl with 16gb ram and geforce 965m that has been a nightmare ever since windows crashed and started boot looping. i like to play this one game and before windows crashed it was perfect. now it wont even start. i have 3 other laptops and the game works on them but the graphics are horrible and laggy, but it does run without issues.

    so far i have installed a new hard drive due to the other one somehow getting corrupt. i have called asus and tried to explain to them but all they want is to reinstall windows and drivers which iv dont 4 times already. im starting to tihnk its something in this machine.

    if anyone can help me with this issue before i destroy this thing, i would be very gratefull. here is a crash code im getting. and this is a steam game. talked to them too and they said contact the developer but i dont see how to do that on there site.
    Click image for larger version. 

Name:	bf140116-5c27-4c99-9d4c-1e80e7884135.jpg 
Views:	18 
Size:	68.2 KB 
ID:	54384

  2. #2
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Mar 2015
    Reputation
    10
    Posts
    310

    Give us a little more information please:
    What windows are you using? If it's windows 10, it's likely that your game is incompatible. My Dragon Age Inquisition had problems starting under windows 10.
    now it wont even start
    The game or your system? Have you tried running other games, stress tests, etc.?

  3. #3
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2015
    Reputation
    10
    Posts
    29

    i have windows 8.1 home edititon, i tried windows 10 also with no luck, the game will load, then when i select live tournaments, i select the player, the tackle box, then play, a spinning circle loads then boom i get the crash box above.

    iv been searching some of the files in the box and thought it might be a memory issue, i removed the 8gb ram stick i installed but that didnt help, i also went back to a older nvidia driver thinking that might be it but no luck there. before i had the boot looping issue the game worked perfectly,

  4. #4
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2015
    Reputation
    10
    Posts
    29

    well i talked to dove tail games, and they wanted a DxDiag of my system, well when i looked at it it shows a completely different computer, how can this be,
    ------------------
    System Information
    ------------------
    Time of this report: 8/27/2014, 19:03:25
    Machine name: ******
    Operating System: Windows 8.1 64-bit (6.3, Build 9600) (9600.winblue_rtm.130821-1623)
    Language: English (Regional Setting: English)
    System Manufacturer: Hewlett-Packard
    System Model: HP Pavilion 17 Notebook PC
    BIOS: F.33
    Processor: AMD A10-5750M APU with Radeon(tm) HD Graphics (4 CPUs), ~2.5GHz
    Memory: 12288MB RAM
    Available OS Memory: 11462MB RAM
    Page File: 3316MB used, 10578MB available
    Windows Dir: C:\WINDOWS
    DirectX Version: DirectX 11
    DX Setup Parameters: Not found
    User DPI Setting: Using System DPI
    System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
    DWM DPI Scaling: Disabled
    DxDiag Version: 6.03.9600.16384 64bit Unicode

  5. #5
    ROG Guru: Blue Belt Array Gps3dx PC Specs
    Gps3dx PC Specs
    Laptop (Model)Current: G751JT | Retired: G55VW, G51JX
    MotherboardInc M.2 slot
    Storage #1Samsungs EVO 850 128GB
    Storage #21TB HGST Travelstar 7K1000 (HTS721010A9E630)
    CPU CoolerMother Nature & Thermodynamics laws
    Mouse Logitech MX 518
    Headset/Speakers Logitech T6060
    OS Cleaned installed Windows 10 HOME x64
    Accessory #1 Leap Motion

    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    71
    Posts
    781

    Quote Originally Posted by bcasio View Post
    well i talked to dove tail games, and they wanted a DxDiag of my system, well when i looked at it it shows a completely different computer, how can this be,
    ------------------
    System Information
    ------------------
    Time of this report: 8/27/2014, 19:03:25
    Machine name: ******
    Operating System: Windows 8.1 64-bit (6.3, Build 9600) (9600.winblue_rtm.130821-1623)
    Language: English (Regional Setting: English)
    System Manufacturer: Hewlett-Packard
    System Model: HP Pavilion 17 Notebook PC
    BIOS: F.33
    Processor: AMD A10-5750M APU with Radeon(tm) HD Graphics (4 CPUs), ~2.5GHz
    Memory: 12288MB RAM
    Available OS Memory: 11462MB RAM
    Page File: 3316MB used, 10578MB available
    Windows Dir: C:\WINDOWS
    DirectX Version: DirectX 11
    DX Setup Parameters: Not found
    User DPI Setting: Using System DPI
    System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
    DWM DPI Scaling: Disabled
    DxDiag Version: 6.03.9600.16384 64bit Unicode
    Have you installed any modded bios or vbios or running any kind *tweak* softwares ?
    does the 2nd HDD which currently running your OS is from HP laptop ?

    Dxdiag don't lie as it pull info from the motherboard.
    Do you mind showing us screenshot of dxdiag's system tab next to CPU-Z or GPU-Z where we can see that it's on the G751 ?

    in your case i would suggest a FULL WIPE of graphics driver using: Display Driver Uninstaller:
    http://www.guru3d.com/files-details/...-download.html
    then, install Nvidia drivers ( your JL doesn't have Intel onboard gpu - am I right ? if i does, then you got optimus... you need intel drivers also )
    and CHECK with "V" the CLEAN INSTALL during setup of the drivers.
    after that, make sure to install DX June 2010
    https://www.microsoft.com/en-us/down...s.aspx?id=8109

    after that, please report back.
    ( P.S - I assumes here you run all of this on your G751.... NOT any other companie's laptop )

  6. #6
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2015
    Reputation
    10
    Posts
    29

    no i have not installed any bios updates or changes to the bios, as far as i know its still the same bios it came with from the box. cpu-z shows g751JL.202.

    I did run a disk cleanup and got rid of over a gig of stuff, now when i run DxDig i get the correct stuff. So would you still reinstall the nvidia drivers? also i only have 1 hard drive.
    Click image for larger version. 

Name:	Capture2.PNG 
Views:	11 
Size:	59.6 KB 
ID:	54391

  7. #7
    ROG Guru: Blue Belt Array Gps3dx PC Specs
    Gps3dx PC Specs
    Laptop (Model)Current: G751JT | Retired: G55VW, G51JX
    MotherboardInc M.2 slot
    Storage #1Samsungs EVO 850 128GB
    Storage #21TB HGST Travelstar 7K1000 (HTS721010A9E630)
    CPU CoolerMother Nature & Thermodynamics laws
    Mouse Logitech MX 518
    Headset/Speakers Logitech T6060
    OS Cleaned installed Windows 10 HOME x64
    Accessory #1 Leap Motion

    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    71
    Posts
    781

    ROFL, MS never cease to amaze me...

    anywho... clean installation of graphics drivers can only do good.
    the only cons I can think about are any pre-defined config in Nvidia control panel will be erased.... and time of course :-)

    Also check you device manager for any unknown devices or Yellowish marked devices...

    last but not least... please CHECK THIS FORUM as it might be an app related problem then it is with your G751

  8. #8
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2015
    Reputation
    10
    Posts
    29

    alright thanks for your help, i will do a clean install of the graphics and go from there. i am currently waiting on dovetail to get back to me with the results of the crash logs i sent to them.

  9. #9
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2015
    Reputation
    10
    Posts
    29

    Well i went ahead and did a clean install of the video graphics like you mentioned and it didnt help. So i put the orginal hard drive back in, and managed to get it booted and working, now everything is working fine it seems. i still dont trust this computer. i may send it back for rma as i have already got that going but did not know i have to pay shipping there and the guy told me to not ship it in the orginal box?!? Im on the fence about doing that as i have read some horror stories.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •