Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    ROG Enthusiast Array spartan_hoplite PC Specs
    spartan_hoplite PC Specs
    MotherboardModded ROG G20Ci
    ProcessorIntel Core i9 9900k
    Memory (part number)32gb DDR4
    Graphics Card #1ASUS RTX 2080 Turbo
    MonitorROG PG27vQ
    Storage #1Samsung NvMe 960 500gb + 4 Tb Samsung SSD
    Storage #2Seagate 8 tb Hard Disk Drive
    CaseROG G20
    Keyboard ASUS ROG Claymore
    Mouse ASUS ROG Pugio
    OS Windows 10 Pro

    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    21
    Posts
    73

    HOW to SET The Jumper PIN Correctly?

    I'm really curious, which one the correct pins setting to activate full power of both PSU (180w + 230w) ?

    this one https://www.youtube.com/watch?v=_oKz7ptqTAk
    or this one (on post 1 / post 8) https://rog.asus.com/forum/showthrea...et-the-jumpers

  2. #2
    ROG Guru: White Belt Array GoHack's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    11
    Posts
    88

    Quote Originally Posted by spartan_hoplite View Post
    I'm really curious, which one the correct pins setting to activate full power of both PSU (180w + 230w) ?

    this one https://www.youtube.com/watch?v=_oKz7ptqTAk
    or this one (on post 1 / post 8) https://rog.asus.com/forum/showthrea...et-the-jumpers
    You only need to set the top jumper, or JDC11, moving it from the last two pins, towards the back of the case, to the front two pins, towards the front of the case. I believe the YouTube shows it that way. That's the jumper that I changed in my system last year, and it works OK for my GTX 670 Video Card.
    - Asus ROG G20AJ, Intel i5-4460 CPU, Crucial Ballistix 16GB DDR3L, 2x Corsair 128GB SSD's (RAID 0), Nvidia Geforce GTX 670, 180W and 230W Power Supply Bricks, Acer GN246HL 24" Monitor, Windows 10 (x64)

    - Alienware Aurora R4, Intel i7-4820K, 20GB DDR3, 2 TB HD, Nvidia GeForce GTX 760, Windows 10 (x64)

  3. #3
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Dec 2015
    Reputation
    11
    Posts
    27

    Quote Originally Posted by spartan_hoplite View Post
    I'm really curious, which one the correct pins setting to activate full power of both PSU (180w + 230w) ?

    this one https://www.youtube.com/watch?v=_oKz7ptqTAk
    or this one (on post 1 / post 8) https://rog.asus.com/forum/showthrea...et-the-jumpers
    This is the correct way!

    https://rog.asus.com/forum/showthrea...et-the-jumpers (post #8 is correct)

  4. #4
    ROG Guru: White Belt Array GoHack's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    11
    Posts
    88

    Quote Originally Posted by rottnpup View Post
    This is the correct way!

    https://rog.asus.com/forum/showthrea...et-the-jumpers (post #8 is correct)
    You don't need to touch the bottom ones, just that one upper jumper, JDC11. My system runs just fine w/that one jumper set.
    - Asus ROG G20AJ, Intel i5-4460 CPU, Crucial Ballistix 16GB DDR3L, 2x Corsair 128GB SSD's (RAID 0), Nvidia Geforce GTX 670, 180W and 230W Power Supply Bricks, Acer GN246HL 24" Monitor, Windows 10 (x64)

    - Alienware Aurora R4, Intel i7-4820K, 20GB DDR3, 2 TB HD, Nvidia GeForce GTX 760, Windows 10 (x64)

  5. #5
    ROG Enthusiast Array spartan_hoplite PC Specs
    spartan_hoplite PC Specs
    MotherboardModded ROG G20Ci
    ProcessorIntel Core i9 9900k
    Memory (part number)32gb DDR4
    Graphics Card #1ASUS RTX 2080 Turbo
    MonitorROG PG27vQ
    Storage #1Samsung NvMe 960 500gb + 4 Tb Samsung SSD
    Storage #2Seagate 8 tb Hard Disk Drive
    CaseROG G20
    Keyboard ASUS ROG Claymore
    Mouse ASUS ROG Pugio
    OS Windows 10 Pro

    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    21
    Posts
    73

    Quote Originally Posted by GoHack View Post
    You don't need to touch the bottom ones, just that one upper jumper, JDC11. My system runs just fine w/that one jumper set.
    Just found out, if i only moved the jdc11 jumper backward and let the other 5 jumpers goes down, the 180w adapter didnt work at all, only the 230w adapters Works.

  6. #6
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Dec 2015
    Reputation
    11
    Posts
    27

    So you are saying that the post I said was correct is correct? If so please delete the other post so we no longer have confusion I have mine setup the way I posted with a GTX 980 and have had no problems whatsoever. On another note is it possible that Asus changed the motherboard jumper settings on later revisions?

  7. #7
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Dec 2015
    Reputation
    11
    Posts
    27

    Your video card only draws about 150 watt's fully loaded so if you have a strong 230 watt power supply you may be just making it! I have a GTX 980 in mine which draws minimum 180 watts and it wouldn't run with your jumper settings however it worked with the number 8 posted settings.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •