Page 3 of 3 FirstFirst 1 2 3
Results 21 to 29 of 29
  1. #21
    ROG Guru: Green Belt Array hexaae PC Specs
    hexaae PC Specs
    Laptop (Model)ASUS Gaming Laptop GL703GS
    MotherboardIntel HM370 Cannon Lake-H
    Processori7-8750H
    Memory (part number)32GB DDR4 @2666MHz (dual-channel)
    Graphics Card #1NVidia GTX 1070 8GB
    Monitor1080p 144Hz 17" G-Sync AUO B173HAN03.2
    Storage #11TB SSD Crucial MX300
    Storage #2NVMe Samsung PM916
    Mouse ROG Strix Carry Wireless-BT mouse
    Mouse Pad MouseRug collection
    Headset/Speakers Realtek HD (ALC295)
    OS Windows 10 PRO x64
    Accessory #1 XBox One Bluetooth gamepad
    Accessory #2 Hori Fighting Stick Mini
    Accessory #3 4K Blu-Ray UHD USB Archgon Star
    hexaae's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    27
    Posts
    647

    Should this one work with G751JY?
    MZVPV256HDGL-00000

  2. #22
    Banned Array JustinThyme PC Specs
    JustinThyme PC Specs
    Laptop (Model)G752VY-DH72
    MotherboardRampage VI Extreme
    ProcessorI9 9940X
    Memory (part number)64GB DDR4 8x8 Corsair Dominator Platinum 3800 MHz @ C17
    Graphics Card #1ASUS Strix 2080Ti O11G @ 2.1GHz
    Graphics Card #2ASUS Strix 2080Ti O11G @ 2.1Ghz
    Graphics Card #3ROG Nvlink
    Graphics Card #4Have to feed animals
    Sound CardExternal Audioengine D1 24 bit 192kbps DAC
    MonitorASUS PG348Q @ 100Hz
    Storage #1Intel 905P 480GB U2 flavor
    Storage #2Samsung 850 EVO 1TB X2 in RAID 0, 960 PRO 1TB DIMM.2_1
    CPU CoolerHeatKiller IV PRO and VRM blocks ,Dual D5 PWM serial, 2X 480, 1X 360 RADS
    CasePhanteks Enthoo Elite 8X LL120 PWM, 3X LL140 PWM, 12 SP120 PWM 1x AF140 PWM
    Power SupplyCorsair AX 1500i
    Keyboard ASUS Claymore
    Mouse ASUS Spatha, Logitech MX Master
    Headset Sennheiser HD 700
    Mouse Pad ASUS ROG Sheath
    Headset/Speakers Audioengine A5+ with SVS SB-1000 Sub
    OS Win10 Pro 1809
    Network RouterNetGear NightHawk X10
    Accessory #1 NetGear Prosafe 10GBe Switch
    Accessory #2 Qnap TVS-682 NAS modded with I7 CPU

    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    144
    Posts
    3,857

    Quote Originally Posted by hexaae View Post
    Should this one work with G751JY?
    MZVPV256HDGL-00000

    Sorry but no, thats an OEM NVMe drive, actually the one that came stock in my G752VY.

    Change the 3rd letter to an H and you are all set.
    MZHPV256HDGL-00000

  3. #23
    ROG Member Array
    Join Date
    Jul 2016
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Hi, I've a little problem with my Samsung NVMe on my G751JY... it's not a SM951 but a PM951, you can find the specifications here : http://www.samsung.com/semiconductor...256HCHP?ia=831

    Firstly, I've cloned the sys volume on it but impossible to boot in NVMe, I've seen some posts about that and I'll check them later... but my first problem is to find the correct driver/controller : when I start Samsung Magician, the controller is not found, and I've installed the last Samsung NVMe driver... any idea to resolve this?

    I've tried the drivers from this topic, but they're the same than from the official website, with the same result...

    Here are some pics (sys is in french, sry) :

    Click image for larger version. 

Name:	Magician_2.jpg 
Views:	3 
Size:	163.7 KB 
ID:	59327

    Click image for larger version. 

Name:	Magician_3.jpg 
Views:	1 
Size:	161.4 KB 
ID:	59328

    Click image for larger version. 

Name:	Magician_4.jpg 
Views:	0 
Size:	132.4 KB 
ID:	59329

    Click image for larger version. 

Name:	periph.jpg 
Views:	2 
Size:	204.8 KB 
ID:	59330

    Click image for larger version. 

Name:	Samsung_PM951NVMe_256.jpg 
Views:	1 
Size:	249.5 KB 
ID:	59331

    Click image for larger version. 

Name:	sdhc.jpg 
Views:	3 
Size:	30.1 KB 
ID:	59332


    Is the .inf file is correct? Is it oem45.inf? I was thinking it was the nvme.inf file from the drivers archive...

    As you can see, it appears as a SDHC disk drive in Windows...
    Last edited by J3c00L; 09-08-2016 at 12:38 PM.

  4. #24
    ROG Member Array
    Join Date
    Jul 2016
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Nobody can help me?


  5. #25
    ROG Member Array
    Join Date
    Sep 2016
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Don't have a NVMe SSD to test yet! But here's my BIOS after the mod

    When i run the modded bios as instructed here
    All i had to removed was Mtftp6Dxe, all i had to do was scroll through to find and remove that, otherwise no matter what i tried to add i got an area about not enough space.
    Once that was done refer to the link of which i copied the instructions exactly, it was the uncompressed version i added, when adding the compressed one i couldn't find a record of NVMe listed when running UEFI Bios Updater,
    so when i added the uncompressed NVMeExpressDxE.ffs, saved it, ran through UEFI BIOS Updater the pics show the results, it's called EFI Team NVME Driver. Whether this will work i don't know yet (i haven't flashed this BIOS yet no point without NVMe drive) but i am going to try get an M2 SSD to test this week, why Asus couldn't accomodate such a simple
    fix for this is beyond me i have been on contact with them a lot and you get little to know response and it seems like so many have little or no knowledge, yet i was told my Intel and Samsung this was a relatively easy thing for Asus to fix. I wouldn't have bothered if i could easily
    obtain an AHCI version of the SM951 512gb M2 SSD, but i am in Australia and can only find them in the US but am yet to find a seller willing to ship to Australia and the asking price is a joke vs NVMe, so if i can get NVMe to work i will run with that, might even try get a 1TB version if this was to work.
    Anyway i hope this works for me when i come to do it, whether it does or doesn't i'll be sure to post back! Am thinking of trying a 256gb 950 Pro first to confirm it works, and that Samsung magician works, i was then told by store i could return it and get a larger more expensive one if i liked (SM951 512gb or SM961(1TB) if budget allows!
    Sure i may not be able to use a SM961 to it's full potential but it could certainly wind up in another system later on.
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos ROG G751JY.jpg  


  6. #26
    ROG Guru: Brown Belt Array Brighttail PC Specs
    Brighttail PC Specs
    Laptop (Model)Asus G751JT
    MotherboardAsus x299 Rampage VI Extreme
    ProcessorIntel i9-7900x
    Memory (part number)Corsair Dominator Platinum SE 3200Mhz 4x8
    Graphics Card #1MSI GTX 1080TI
    MonitorAcer XB321HK (4k,IPS,G-sync)
    Storage #1Intel 900p (Boot) 2xSM961 (RAID 0) Games
    Storage #2Samsung 850 Pro 512GB - WD Black 4TB
    CPU CoolerCustom Water Cool
    CasePhanteks Enthoo Elite
    Power SupplyCorsair AX 1200i
    Keyboard Corsair Platinum 95
    Mouse Asus SPATHA
    Mouse Pad Corsair MM800
    Headset/Speakers Kanyo Y5
    OS Windows 10 64 bit
    Accessory #1 2 x Alphacool Full Copper Radiator 420mm/280mm
    Accessory #2 Monsoon MMRS reservoir w/ 2 x D5 Vario Pump
    Accessory #3 Monsoon Free Center Compression Fittings

    Join Date
    Sep 2014
    Reputation
    33
    Posts
    1,336

    **note** Well I was able to load the OS on to the NVME drive but when I went to restart and boot from it? No go. So the laptop as is recognizes a UEFI flash drive okay but not a M.2. SO I would have to change the BIOS it seems so my question below still stands. I noticed that in the instruction that they said the 950 may contain it's own drivers to help it be recognized in BIOS, anyone know if the 951 OEM has the same ones?

    Hello all,

    I have a G751JT that has the M.2 slot on the motherboard. I have been using a SM951 AHCI driver in there but have an SM951 NVMe M.2 SSD as well.
    I went through the instructions here and I found the CSMCore on my 2.11 BIOS. The problem is when I tried to insert the NVMeExpressDXe file i would get that error that there wasn't enough room. So I tried both the compressed and uncompressed file with the same end result. The NVMeExpressDXe file would simply not insert into the BIOS.

    I'm not sure if I'm doing anything wrong. I've followed the step by step shown and keep getting that error.

    The only other thing that I have noticed is the BIOS file for this laptop is a .211 file extension not cap or such. Is that an issue?
    Last edited by Brighttail; 11-21-2016 at 05:27 PM.
    Panteks Enthoo Elite / Asus x299 Rampage VI Extreme / Intel I9-7900X / Corsair Dominator RGB 3200MHz
    MSI GTX 1080 TI / 2x Intel 900p / Samsung 970 Pro 512GB
    Samsung 850 PRO 512GB / Western Digital Gold 8TB HD
    Corsair AX 1200i / Corsair Platinum K95 / Asus Chakram
    Acer XB321HK 4k, IPS, G-sync Monitor / Water Cooled / Asus G571JT Laptop

  7. #27
    ROG Enthusiast Array mpgioia's Avatar
    Join Date
    Sep 2015
    Reputation
    10
    Posts
    31

    Coming into this thread almost two years on.
    I have a G751JY (211 BIOS), and looking at running a Samsung 970 EVO NVMe M.2 drive (MZ-V7E2T0BW) in replace of my existing Samsung MZHPU256HCGL M.2 drive that came stock with it.
    Used Acronis to do a full part backup of bootable volume(s) and restore to this new M.2 drive (aka backed up to onboard 4Tb platter SATA drive, removed the existing M.2, put it in new M.2, launched Acronis bootable rescue media/universal restore, and restored full backtup tib file to the new disk and initialised it)... Acronis saw it just fine.

    I can't, however, boot off this new M.2 drive now. And BIOS literally doesn't see it ? .. that can't be.. can it ?

    Any suggestions ?
    Last edited by mpgioia; 06-06-2018 at 03:43 PM.

  8. #28
    ROG Enthusiast Array mpgioia's Avatar
    Join Date
    Sep 2015
    Reputation
    10
    Posts
    31

    Quote Originally Posted by mpgioia View Post
    Coming into this thread almost two years on.
    I have a G751JY (211 BIOS), and looking at running a Samsung 970 EVO NVMe M.2 drive (MZ-V7E2T0BW) in replace of my existing Samsung MZHPU256HCGL M.2 drive that came stock with it.
    Used Acronis to do a full part backup of bootable volume(s) and restore to this new M.2 drive (aka backed up to onboard 4Tb platter SATA drive, removed the existing M.2, put it in new M.2, launched Acronis bootable rescue media/universal restore, and restored full backtup tib file to the new disk and initialised it)... Acronis saw it just fine.

    I can't, however, boot off this new M.2 drive now. And BIOS literally doesn't see it ? .. that can't be.. can it ?

    Any suggestions ?

    UPDATE
    Others (https://rog.asus.com/forum/showthrea...nized-in-bios/) are recommending a CMOS reset ?
    That is simply down by popping the battery for 5 to 10 minutes and then replacing in the G751JY's ?

  9. #29
    ROG Guru: Green Belt Array hexaae PC Specs
    hexaae PC Specs
    Laptop (Model)ASUS Gaming Laptop GL703GS
    MotherboardIntel HM370 Cannon Lake-H
    Processori7-8750H
    Memory (part number)32GB DDR4 @2666MHz (dual-channel)
    Graphics Card #1NVidia GTX 1070 8GB
    Monitor1080p 144Hz 17" G-Sync AUO B173HAN03.2
    Storage #11TB SSD Crucial MX300
    Storage #2NVMe Samsung PM916
    Mouse ROG Strix Carry Wireless-BT mouse
    Mouse Pad MouseRug collection
    Headset/Speakers Realtek HD (ALC295)
    OS Windows 10 PRO x64
    Accessory #1 XBox One Bluetooth gamepad
    Accessory #2 Hori Fighting Stick Mini
    Accessory #3 4K Blu-Ray UHD USB Archgon Star
    hexaae's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    27
    Posts
    647

    Try Macrium Reflect Free instead of Acronis, AFAICR a long time ago I read something was buggy with Acronis with some machines/SSDs/m.2 related to partition flags after restoring...
    Last edited by hexaae; 06-08-2018 at 10:17 PM.

Page 3 of 3 FirstFirst 1 2 3

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •