Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Hybrid View

  1. #1
    ROG Enthusiast Array ATR-42's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Reputation
    10
    Posts
    31

    Question GL752 Clean format, did i install graphics drivers properly? pix

    when i took delivery of my GL752vw, i removed the HDD and installed two SDDs.
    i did a clean format and reinstalled most of the necessary asus drivers, leaving some out that i felt were bloated.

    i didnt install any of the asus stuff related to the video. instead, i installed nVidia experience and allowed it to install the video drivers.
    on my desktop when i open the nvidia control panel it is populated with a ton of stuff, when i open the nvidia control panel on my GL752 there is only 3 things listed, and nothing for the display itself really...
    did i screw something up?
    the device manager looks fine, no "!" and games are running fine too...

    but this looks odd to me...
    Last edited by ATR-42; 01-25-2016 at 11:58 PM.
    Asus GL752V- win 10, 16gb ram, 960m, i7 6700, SSD
    Acer Predator Helios 500, i7 8750H, GTX1070
    Desktop- win 10, i7 6700k, 16gb ram, evga 1080ti, nvme

  2. #2
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Dec 2015
    Reputation
    10
    Posts
    32

    Download the full package from nvidia and simply reinstall it, but not through experience. Make a custom install and select "clean install". Maybe this will help.

    Greetings

  3. #3
    ROG Enthusiast Array ATR-42's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Reputation
    10
    Posts
    31

    Quote Originally Posted by Otot View Post
    Download the full package from nvidia and simply reinstall it, but not through experience. Make a custom install and select "clean install". Maybe this will help.

    Greetings
    just did this. did not help. control panel looks the same as OP
    Asus GL752V- win 10, 16gb ram, 960m, i7 6700, SSD
    Acer Predator Helios 500, i7 8750H, GTX1070
    Desktop- win 10, i7 6700k, 16gb ram, evga 1080ti, nvme

  4. #4
    ROG Enthusiast Array ATR-42's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Reputation
    10
    Posts
    31

    can anyone report if this is normal or not normal to begin with?
    i dont want to go removing and reinstalling drivers if this is normal
    Asus GL752V- win 10, 16gb ram, 960m, i7 6700, SSD
    Acer Predator Helios 500, i7 8750H, GTX1070
    Desktop- win 10, i7 6700k, 16gb ram, evga 1080ti, nvme

  5. #5
    ROG Enthusiast Array ATR-42's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Reputation
    10
    Posts
    31

    is this control panel the way everyone's looks?
    Asus GL752V- win 10, 16gb ram, 960m, i7 6700, SSD
    Acer Predator Helios 500, i7 8750H, GTX1070
    Desktop- win 10, i7 6700k, 16gb ram, evga 1080ti, nvme

  6. #6
    ROG Guru: Orange Belt Array DeltaActual's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    34
    Posts
    357

    Quote Originally Posted by ATR-42 View Post
    is this control panel the way everyone's looks?
    whats wrong with the control panel in your opinion? i can't see clearly from your pic.

    edit - never mind, just noticed three line thingy. well, use DDU to uninstall in safe mode, then install new drivers and choose 'clean install ' option . btw, never install nvidia experience - it's a horrid system hog,
    Last edited by DeltaActual; 01-28-2016 at 02:50 PM.
    GL704GW

  7. #7
    ROG Enthusiast Array ATR-42's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Reputation
    10
    Posts
    31

    i removed the "experience" , and did clean install. but got same results, just the 3 lines of settings...

    part of me thinks this is related to the on board graphics.
    Asus GL752V- win 10, 16gb ram, 960m, i7 6700, SSD
    Acer Predator Helios 500, i7 8750H, GTX1070
    Desktop- win 10, i7 6700k, 16gb ram, evga 1080ti, nvme

  8. #8
    ROG Guru: Orange Belt Array DeltaActual's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    34
    Posts
    357

    Quote Originally Posted by ATR-42 View Post
    i removed the "experience" , and did clean install. but got same results, just the 3 lines of settings...

    part of me thinks this is related to the on board graphics.
    yeah, might be cause of Optimus ...
    GL704GW

  9. #9
    ROG Enthusiast Array ATR-42's Avatar
    Join Date
    Jun 2014
    Reputation
    10
    Posts
    31

    i guess what im looking for is someone who has on board graphics (GL users) who can report if this is normal or non-normal. i dont want to call Asus and open a can of worms (oh just try a restore lol)
    Asus GL752V- win 10, 16gb ram, 960m, i7 6700, SSD
    Acer Predator Helios 500, i7 8750H, GTX1070
    Desktop- win 10, i7 6700k, 16gb ram, evga 1080ti, nvme

  10. #10
    Banned Array
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    10
    Posts
    178

    This is absolutely, Normal. I've seen this before.

    Because GL752 have Intel graphics as primary GPU, and Nvidia as secondary for heavy duty. Its called, Nvidia Optimus.
    So you will find less options available in Nvidia control panel, such as resolutions or desktop color settings, this is because most of the settings manage by Intel GPU.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •