Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2016
    Reputation
    10
    Posts
    13

    Unhappy Windows 7 64bit installation problems

    Hello everyone! I've recently bought an ASUS ROG G752VL-GC049T that came with a pre-installed Windows 10. The 049T comes with an integrated SSD drive, so I bought an extra HDD with 1TB of memory. Since I'm not a big fan of Windows 8 or Windows 10, I decided to install Windows 7 64 bit which I'm familiar with, BUT to keep the Windows 10 on the SSD, also, dual-boot. But here's my problem: I tried EVERY SINGLE WAY to install it just won't.
    Here's what I've tried:
    1. I tried installing Windows XP, and then 7 over it. Didn't work. XP couldn' install.
    2. I tried installing Windows 7 64 iso via a virtual drive. Nope.
    3. I tried installing from a flash drive. It booted successfully but the install itself would give the "missing cd/dvd drivers" error. And no, the iso is perfectly fine, I installed it to my PC and my friend's PC.
    4. I tried burning the iso to a DVD. Same error as in point 3.
    NOTE: I followed every guide out there: 7forums, the guide I found on ROG forums. Didn't work.
    I think I'll just give up. I don't like the way Windows 10 works, but I'll HAVE to stick with it unless I can find a way to install Win7.
    Oh, and I tried booting it as an UEFI compatible device (both USB and DVD).
    I used literally every method, it just couldn't work.
    I appreciate help and advice from anyone who had experience with this. Thank you so much

  2. #2
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2016
    Reputation
    10
    Posts
    13

    I'm sorry to bump the thread but... still no success.

  3. #3
    ROG Guru: White Belt Array maf23's Avatar
    Join Date
    Jan 2016
    Reputation
    10
    Posts
    94

    Quote Originally Posted by ComradeTito View Post
    I'm sorry to bump the thread but... still no success.
    Have you tried using an OEM Install disc? Also, I assume you disabled Safeboot and enabled the CSM option in BIOS. Is this a Skylake chipset? You may need to get some of the drivers from external sites.

    http://www.anandtech.com/show/9964/m...-on-windows-10
    Last edited by maf23; 02-10-2016 at 11:08 PM.

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2016
    Reputation
    10
    Posts
    13

    Hey... thanks... I kinda installed it sucessfully after doing the following:
    1. Integrating the USB 3.0 drivers in the install.wim.
    2. Installing intel RAID drivers during the setup.

    BUT even if I managed to install it, the driver support was bad.
    NVIDIA GTX965m drivers don't work.
    REALTEK sound drivers won't install... etc etc, even the Windows itself was laggy.
    So I decided to install Windows 8.1 and really change it to look like windows 7. Here's the screenshot:
    http://picpaste.de/ScreenShot_1-ophli2RX.jpg
    And with the start menu (it's transparent too, just against a white background).
    http://picpaste.de/ScreenShot_2-rNivNKge.jpg
    So I think this is a solved problem.
    Well, except that even with windows 8.1 there is NO way to install the touchpad driver. (I've tried everything, it just says there's something wrong with the installer package ).

    Thanks anyways!

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •