Results 1 to 3 of 3

Threaded View

  1. #1
    ROG Member Array Dany Gee PC Specs
    Dany Gee PC Specs
    MotherboardASUS Z170 Deluxe
    ProcessorIntel i7-6700K
    Memory (part number)32 GB Gskill Ripjaws 4 @ 3000 Mhz (DDR4)
    Graphics Card #1ASUS GTX980Ti Strix
    Storage #1Samsung Pro 850 256 GB
    Storage #2Samsung Pro 850 1TB
    CPU CoolerNZXT Kraken X61
    CaseNZXT H440 (White)
    Power SupplySeasonic X660 (660W)
    Keyboard Razer Anansi
    Mouse Razer Imperator 2012
    Headset Sennheiser PC330 G4ME
    Mouse Pad Razer Kabuto
    OS Windows 10 Pro 64bit

    Join Date
    Jan 2016
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Asus Z170 Deluxe an Razer Anansi compatibility

    Hello,

    I have a strange hardware issue between Z170 Deluxe and Razer Anansi Keyboard.
    Scenario:
    Turning computer from complete power off (no hibernation) and all my devices except the keyboard are recognized during boot.
    Simple re-replug however makes the keyboard work without problems, even after restarts but only till the next complete shutdown. Then the problem repeats itself.

    Already checked:
    1. Default old bios.
    2. Default new bios 1602.
    3. All drivers installed and updated.
    4. Keyboard firmware updated.
    5. Tested on both W7 and W10 (but I think its not a system related issue - I need the keyboard to be active during POST).
    6. Keyboard gets discovered during POST on 3 other machines in the house without problems.
    7. Old A4tech K126 keyboard gets discovered without problems by Z170 Deluxe.
    8. Tested every port (2.0/3.0/3.1, front, back) with other devices connected and with keyboard connected only.
    9. USB options in bios tested on/off (legacy mode, XHCI etc)

    The only bios option which made a difference was "Advanced Menu\APM Configuration\ErP Ready -> Disabled" - the keyboard gets discovered after power on and the MB even remembers my last LED settings (from Asus Lightning control). BUT, the shutdown is not complete in that case - the LEDs from Kraken X61 and from GPU stay on, what is hard to bare in the night.

    Changing the Advanced Menu\APM Configuration\ErP Ready to "Enabled S4" or "Enabled S4+S5" gives a complete shutdown (nothing stays on) but the keyboard is not recognized and LED settings are reset.

    Did someone have a similiar problem with that board?

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •