Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 36
  1. #1
    ROG Enthusiast Array OrchidSurf PC Specs
    OrchidSurf PC Specs
    MotherboardAsus Maximus VI Formula
    ProcessorIntel i7-4770K
    Memory (part number)G.Skill Trident X 16GB (2 x 8GB) F3-1866C8D-16GTX
    Graphics Card #1EVGA GeForce GTX 770 SC 02G-P4-2776-KR
    MonitorLG 32" TV
    Storage #1Samsung 840 EVO 500GB MZ-7TE500BW
    Storage #2Samsung 850 EVO 500GB MZ-7TE500BW
    CPU CoolerCorsair Hydro Series™ H100i Extreme Performance
    CaseCorsair Obsidian Series® 750D Full Tower ATX Case
    Power SupplyCorsair HX Series HX750i Power Supply — 750 Watt 80 PLUS Platinum
    OS Windows 7 Pro 64 bit
    Network RouterASUS RT-AC3200
    Accessory #1 Intel SSDSC2KW 512GBG8X1
    Accessory #2 LG BD-RE WH16NS40

    Join Date
    May 2014
    Reputation
    10
    Posts
    31

    Keeps rebooting into BIOS

    Hi,
    My first problem is computer won't shut down completely I have to wait for the fans to turn off and switch power off to the PSU before it restarts again. Been doing this for six months.
    Second problem got this message the other day.
    "Power supply surges detected during the previous power on.
    Asus Anti-surge was triggered to protect system from unstable power supply unit!
    Press F1 to Run Setup"
    Won't boot to windows keeps rebooting into BIOS.

    I'm using Corsair HX750 I have two PSU I like to know I can use lower wattage PSU. To see HX750 went bad. One is a old 430 watt with one sata power cable. The other the computer I'm using now HP m8327c has 300 watt PSU all sata power cables.

    orchidsurf
    Thank You
    Last edited by OrchidSurf; 03-07-2016 at 05:19 PM.

  2. #2
    Moderator Array Nate152 PC Specs
    Nate152 PC Specs
    MotherboardROG Maximus IX Code
    Processori7-7700k 5.2GHz Delidded
    Memory (part number)16GB G.Skill Trident Z 4025MHz 17-17-17-39-2T
    Graphics Card #1Titan Xp - EKFC waterblock
    Graphics Card #2Titan Xp
    Sound CardROG SupremeFX 2015
    MonitorHP ZR30w
    Storage #1Toshiba OCZ VX500 256GB
    CPU CoolerSwiftech Apogee GTZ
    CaseThermaltake Armor+ VH6000
    Power SupplyEVGA Supernova 1600w Titanium
    Keyboard Cyberpower Skorpion K2
    Mouse Razer Basilisk
    Headset Sennheiser HD6XX / Modmic 5
    OS Windows 10 Home 64 bit
    Accessory #1 Asus optical drive
    Accessory #2 Koolance ERM-2K3U
    Nate152's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    308
    Posts
    16,373

    Hello 0rchidSurf

    It sounds like your HX750 is on the brink.

    What make is the 430w psu? It should be ok for testing, you could try it without your gtx 770 first. The gtx 770 calls for a minimum of a 600w psu so it's probably not a good idea to try and play any games.

    If you'll be needing a new psu Seasonic and Evga Supernova's are popular here.

  3. #3
    ROG Enthusiast Array OrchidSurf PC Specs
    OrchidSurf PC Specs
    MotherboardAsus Maximus VI Formula
    ProcessorIntel i7-4770K
    Memory (part number)G.Skill Trident X 16GB (2 x 8GB) F3-1866C8D-16GTX
    Graphics Card #1EVGA GeForce GTX 770 SC 02G-P4-2776-KR
    MonitorLG 32" TV
    Storage #1Samsung 840 EVO 500GB MZ-7TE500BW
    Storage #2Samsung 850 EVO 500GB MZ-7TE500BW
    CPU CoolerCorsair Hydro Series™ H100i Extreme Performance
    CaseCorsair Obsidian Series® 750D Full Tower ATX Case
    Power SupplyCorsair HX Series HX750i Power Supply — 750 Watt 80 PLUS Platinum
    OS Windows 7 Pro 64 bit
    Network RouterASUS RT-AC3200
    Accessory #1 Intel SSDSC2KW 512GBG8X1
    Accessory #2 LG BD-RE WH16NS40

    Join Date
    May 2014
    Reputation
    10
    Posts
    31

    Thank you for fast reply.
    The make is A+ GPB Inc. model JGE - 450P4 450w psu.
    Do I just plug in 20-pin and 4-pin connectors into the motherboard and take out gtx 770 to test it.
    The psu about 16 years old.Click image for larger version. 

Name:	A+ GPB Inc. JGE - 450P4.jpg 
Views:	0 
Size:	1.15 MB 
ID:	56230

  4. #4
    Moderator Array Nate152 PC Specs
    Nate152 PC Specs
    MotherboardROG Maximus IX Code
    Processori7-7700k 5.2GHz Delidded
    Memory (part number)16GB G.Skill Trident Z 4025MHz 17-17-17-39-2T
    Graphics Card #1Titan Xp - EKFC waterblock
    Graphics Card #2Titan Xp
    Sound CardROG SupremeFX 2015
    MonitorHP ZR30w
    Storage #1Toshiba OCZ VX500 256GB
    CPU CoolerSwiftech Apogee GTZ
    CaseThermaltake Armor+ VH6000
    Power SupplyEVGA Supernova 1600w Titanium
    Keyboard Cyberpower Skorpion K2
    Mouse Razer Basilisk
    Headset Sennheiser HD6XX / Modmic 5
    OS Windows 10 Home 64 bit
    Accessory #1 Asus optical drive
    Accessory #2 Koolance ERM-2K3U
    Nate152's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    308
    Posts
    16,373

    Thank you for posting your 450w psu,

    Being that it's 16 years old and 19 amps I'm not sure I'd try it I'd be afraid of damaging something.

    Play it safe and just get another psu.

  5. #5
    ROG Enthusiast Array OrchidSurf PC Specs
    OrchidSurf PC Specs
    MotherboardAsus Maximus VI Formula
    ProcessorIntel i7-4770K
    Memory (part number)G.Skill Trident X 16GB (2 x 8GB) F3-1866C8D-16GTX
    Graphics Card #1EVGA GeForce GTX 770 SC 02G-P4-2776-KR
    MonitorLG 32" TV
    Storage #1Samsung 840 EVO 500GB MZ-7TE500BW
    Storage #2Samsung 850 EVO 500GB MZ-7TE500BW
    CPU CoolerCorsair Hydro Series™ H100i Extreme Performance
    CaseCorsair Obsidian Series® 750D Full Tower ATX Case
    Power SupplyCorsair HX Series HX750i Power Supply — 750 Watt 80 PLUS Platinum
    OS Windows 7 Pro 64 bit
    Network RouterASUS RT-AC3200
    Accessory #1 Intel SSDSC2KW 512GBG8X1
    Accessory #2 LG BD-RE WH16NS40

    Join Date
    May 2014
    Reputation
    10
    Posts
    31

    Just letting you know I have been approve for RMA Replacement. Still under warranty.
    I'm going to build another system when AMD ZEN come out . Should I wait to buy a PSU the video cards maybe cheaper by then. Who knows the video card companys might have a card for the ZEN .
    What wattage should I start with to be on the safe side when buying PSU.
    Thanks

  6. #6
    Moderator Array Nate152 PC Specs
    Nate152 PC Specs
    MotherboardROG Maximus IX Code
    Processori7-7700k 5.2GHz Delidded
    Memory (part number)16GB G.Skill Trident Z 4025MHz 17-17-17-39-2T
    Graphics Card #1Titan Xp - EKFC waterblock
    Graphics Card #2Titan Xp
    Sound CardROG SupremeFX 2015
    MonitorHP ZR30w
    Storage #1Toshiba OCZ VX500 256GB
    CPU CoolerSwiftech Apogee GTZ
    CaseThermaltake Armor+ VH6000
    Power SupplyEVGA Supernova 1600w Titanium
    Keyboard Cyberpower Skorpion K2
    Mouse Razer Basilisk
    Headset Sennheiser HD6XX / Modmic 5
    OS Windows 10 Home 64 bit
    Accessory #1 Asus optical drive
    Accessory #2 Koolance ERM-2K3U
    Nate152's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    308
    Posts
    16,373

    750w is good, if you plan on going SLI in the future get a 1000w.

  7. #7
    ROG Enthusiast Array OrchidSurf PC Specs
    OrchidSurf PC Specs
    MotherboardAsus Maximus VI Formula
    ProcessorIntel i7-4770K
    Memory (part number)G.Skill Trident X 16GB (2 x 8GB) F3-1866C8D-16GTX
    Graphics Card #1EVGA GeForce GTX 770 SC 02G-P4-2776-KR
    MonitorLG 32" TV
    Storage #1Samsung 840 EVO 500GB MZ-7TE500BW
    Storage #2Samsung 850 EVO 500GB MZ-7TE500BW
    CPU CoolerCorsair Hydro Series™ H100i Extreme Performance
    CaseCorsair Obsidian Series® 750D Full Tower ATX Case
    Power SupplyCorsair HX Series HX750i Power Supply — 750 Watt 80 PLUS Platinum
    OS Windows 7 Pro 64 bit
    Network RouterASUS RT-AC3200
    Accessory #1 Intel SSDSC2KW 512GBG8X1
    Accessory #2 LG BD-RE WH16NS40

    Join Date
    May 2014
    Reputation
    10
    Posts
    31

    Hi
    I got my new psu and installed it nothing change code AE.
    How do I take the armor off get to the battery. Also is there a list I need to go though to see whats wrong.

  8. #8
    Moderator Array Nate152 PC Specs
    Nate152 PC Specs
    MotherboardROG Maximus IX Code
    Processori7-7700k 5.2GHz Delidded
    Memory (part number)16GB G.Skill Trident Z 4025MHz 17-17-17-39-2T
    Graphics Card #1Titan Xp - EKFC waterblock
    Graphics Card #2Titan Xp
    Sound CardROG SupremeFX 2015
    MonitorHP ZR30w
    Storage #1Toshiba OCZ VX500 256GB
    CPU CoolerSwiftech Apogee GTZ
    CaseThermaltake Armor+ VH6000
    Power SupplyEVGA Supernova 1600w Titanium
    Keyboard Cyberpower Skorpion K2
    Mouse Razer Basilisk
    Headset Sennheiser HD6XX / Modmic 5
    OS Windows 10 Home 64 bit
    Accessory #1 Asus optical drive
    Accessory #2 Koolance ERM-2K3U
    Nate152's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    308
    Posts
    16,373

    Code AE means it's looking for an operating system, try clearing the cmos and make sure you have your ssd with the operating system on set as boot priority 1. If this doesn't help then you will need to do a windows reinstall.

    Are you still getting the power surge detected message?

  9. #9
    ROG Enthusiast Array OrchidSurf PC Specs
    OrchidSurf PC Specs
    MotherboardAsus Maximus VI Formula
    ProcessorIntel i7-4770K
    Memory (part number)G.Skill Trident X 16GB (2 x 8GB) F3-1866C8D-16GTX
    Graphics Card #1EVGA GeForce GTX 770 SC 02G-P4-2776-KR
    MonitorLG 32" TV
    Storage #1Samsung 840 EVO 500GB MZ-7TE500BW
    Storage #2Samsung 850 EVO 500GB MZ-7TE500BW
    CPU CoolerCorsair Hydro Series™ H100i Extreme Performance
    CaseCorsair Obsidian Series® 750D Full Tower ATX Case
    Power SupplyCorsair HX Series HX750i Power Supply — 750 Watt 80 PLUS Platinum
    OS Windows 7 Pro 64 bit
    Network RouterASUS RT-AC3200
    Accessory #1 Intel SSDSC2KW 512GBG8X1
    Accessory #2 LG BD-RE WH16NS40

    Join Date
    May 2014
    Reputation
    10
    Posts
    31

    No power surge detected message now.
    Not rebooting now and not recycling back into bios now.
    I clear the cmos got code A2 restarted the system went back to bios code AE again then I notice there no mention about my two ssd in raid 0.
    I check sata configuration - sata mode it was set to AHCI not Raid so I reset it back to Raid mode and rebooted back into windows 7.
    Everything working fine for now.
    except CPU fan error popup again so reset fan speed from 600 to 400 .
    It code A0 before I add my password to login and after I login. I guess everything ok now.
    Thanks
    Last edited by OrchidSurf; 03-24-2016 at 06:04 AM.

  10. #10
    ROG Enthusiast Array OrchidSurf PC Specs
    OrchidSurf PC Specs
    MotherboardAsus Maximus VI Formula
    ProcessorIntel i7-4770K
    Memory (part number)G.Skill Trident X 16GB (2 x 8GB) F3-1866C8D-16GTX
    Graphics Card #1EVGA GeForce GTX 770 SC 02G-P4-2776-KR
    MonitorLG 32" TV
    Storage #1Samsung 840 EVO 500GB MZ-7TE500BW
    Storage #2Samsung 850 EVO 500GB MZ-7TE500BW
    CPU CoolerCorsair Hydro Series™ H100i Extreme Performance
    CaseCorsair Obsidian Series® 750D Full Tower ATX Case
    Power SupplyCorsair HX Series HX750i Power Supply — 750 Watt 80 PLUS Platinum
    OS Windows 7 Pro 64 bit
    Network RouterASUS RT-AC3200
    Accessory #1 Intel SSDSC2KW 512GBG8X1
    Accessory #2 LG BD-RE WH16NS40

    Join Date
    May 2014
    Reputation
    10
    Posts
    31

    Bad News won't boot into windows code AE.Click image for larger version. 

Name:	20160324_090348.jpg 
Views:	0 
Size:	423.2 KB 
ID:	56559Click image for larger version. 

Name:	20160324_102544.jpg 
Views:	0 
Size:	673.6 KB 
ID:	56568Click image for larger version. 

Name:	20160324_102444.jpg 
Views:	0 
Size:	669.6 KB 
ID:	56567Click image for larger version. 

Name:	20160324_102151.jpg 
Views:	0 
Size:	617.0 KB 
ID:	56566Click image for larger version. 

Name:	20160324_101911.jpg 
Views:	0 
Size:	596.5 KB 
ID:	56565Click image for larger version. 

Name:	20160324_094539.jpg 
Views:	0 
Size:	618.0 KB 
ID:	56564Click image for larger version. 

Name:	20160324_094507.jpg 
Views:	0 
Size:	607.5 KB 
ID:	56563Click image for larger version. 

Name:	20160324_094308.jpg 
Views:	0 
Size:	736.2 KB 
ID:	56562Click image for larger version. 

Name:	20160324_093910.jpg 
Views:	0 
Size:	570.7 KB 
ID:	56561Click image for larger version. 

Name:	20160323_211004.jpg 
Views:	0 
Size:	345.0 KB 
ID:	56560Click image for larger version. 

Name:	20160324_102711.jpg 
Views:	0 
Size:	335.7 KB 
ID:	56569
    Doing same thing this morning new screen message wants push the N key see attachments.
    uploaded Bios pictures I'm trying to boot change order when I exit says no changes made.

Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •