Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 24
  1. #1
    ROG Guru: Yellow Belt Array kaptanedi PC Specs
    kaptanedi PC Specs
    Motherboardmaximus viii formula
    Processor6700k
    Memory (part number)16gb
    Graphics Card #1gtx980 kingpin
    Storage #1samsun 950 pro
    Storage #2corsair force 3 120gb
    CPU Coolerek xtx360+xtx240 64mm
    Casecorsair c70
    Power Supplycorsair ax860i
    Keyboard logitech g710+
    Mouse logitech g502
    OS win 10 64bit

    Join Date
    Jul 2013
    Reputation
    20
    Posts
    156

    single core high temperature

    Click image for larger version. 

Name:	Ekran Al?nt?s?aaaaaaaaaaaaaa.PNG 
Views:	7 
Size:	412.5 KB 
ID:	56434

    2 kernel, all the default settings, but still appear high. sometimes it turns itself off the core. why it happens.

  2. #2
    ROG Enthusiast Array yamatosan PC Specs
    yamatosan PC Specs
    MotherboardROG Maximus VIII Ranger
    ProcessorIntel i5 6600K @ 3.5GHz
    Memory (part number)HyperX Fury HX426C15FBK2/8
    Graphics Card #1EVGA GTX 1060 SSC GAMING 6GB
    Sound CardROG Supreme FX
    MonitorSamsung BX2231
    Storage #1Samsung 850 EVO 250GB SSD
    Storage #2Crucial BX500 480GB SSD
    CPU CoolerNZXT Kraken X31 push - pull
    CaseCooler Master CM 690 III
    Power SupplyCorsair HXi 850
    Keyboard Microsoft Wireless 800
    Mouse Microsoft Wireless 1000
    OS Windows 10 Pro x64
    Network RouterTP-LINK Archer C2
    Accessory #1 WD 20EFRX 2TB HDD
    Accessory #2 WD 20EFRX 2TB HDD
    yamatosan's Avatar
    Join Date
    Dec 2015
    Reputation
    10
    Posts
    71

    Can you try using other software to check - HW monitor or similar?
    Maybe CPU cooler thermal paste is too much of too little in certain area of CPU?
    Do you experience any instability while running tests and usual software, maybe in gaming?

  3. #3
    ROG Guru: Yellow Belt Array kaptanedi PC Specs
    kaptanedi PC Specs
    Motherboardmaximus viii formula
    Processor6700k
    Memory (part number)16gb
    Graphics Card #1gtx980 kingpin
    Storage #1samsun 950 pro
    Storage #2corsair force 3 120gb
    CPU Coolerek xtx360+xtx240 64mm
    Casecorsair c70
    Power Supplycorsair ax860i
    Keyboard logitech g710+
    Mouse logitech g502
    OS win 10 64bit

    Join Date
    Jul 2013
    Reputation
    20
    Posts
    156

    other HWMonitor shows the same result. I use liquid costume. xtx360 XTX 240 + 64mm has an additional radiator. I do not think it is a problem related to cooling.Click image for larger version. 

Name:	Ekran zdfzgzdfg.PNG 
Views:	14 
Size:	775.5 KB 
ID:	56438

  4. #4
    ROG Guru: Grand Master Array
    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    339
    Posts
    15,255

    Reseat your CPU block. Make sure you don't use too much thermal compound or apply uneven pressure during install.

  5. #5
    ROG Guru: Yellow Belt Array kaptanedi PC Specs
    kaptanedi PC Specs
    Motherboardmaximus viii formula
    Processor6700k
    Memory (part number)16gb
    Graphics Card #1gtx980 kingpin
    Storage #1samsun 950 pro
    Storage #2corsair force 3 120gb
    CPU Coolerek xtx360+xtx240 64mm
    Casecorsair c70
    Power Supplycorsair ax860i
    Keyboard logitech g710+
    Mouse logitech g502
    OS win 10 64bit

    Join Date
    Jul 2013
    Reputation
    20
    Posts
    156

    I did a bit before re-installation. I cleaned it deep. I drove back with MX4. but the same result.

  6. #6
    ROG Guru: Yellow Belt Array kaptanedi PC Specs
    kaptanedi PC Specs
    Motherboardmaximus viii formula
    Processor6700k
    Memory (part number)16gb
    Graphics Card #1gtx980 kingpin
    Storage #1samsun 950 pro
    Storage #2corsair force 3 120gb
    CPU Coolerek xtx360+xtx240 64mm
    Casecorsair c70
    Power Supplycorsair ax860i
    Keyboard logitech g710+
    Mouse logitech g502
    OS win 10 64bit

    Join Date
    Jul 2013
    Reputation
    20
    Posts
    156

    I updated the bios again. I installed the operating system again. but not changing. This could possibly be the problem. watch the video. https://youtu.be/ZmzhZihz8fc . get the latest sound level. I pulled the video card. I checked psi. Electrical sound coming from the CPU socket. I saw for the first time. Get mouse movement, the sound is even greater. perhaps faulty processor. but electrical noise definitely come from the motherboard.

  7. #7
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Quote Originally Posted by kaptanedi View Post
    Click image for larger version. 

Name:	Ekran Al?nt?s?aaaaaaaaaaaaaa.PNG 
Views:	7 
Size:	412.5 KB 
ID:	56434

    2 kernel, all the default settings, but still appear high. sometimes it turns itself off the core. why it happens.
    Do you check the loading of each core? It can happen when there is a cpu core that processes more tasks than others do (it's normal and up to your OS).

  8. #8
    ROG Guru: Yellow Belt Array kaptanedi PC Specs
    kaptanedi PC Specs
    Motherboardmaximus viii formula
    Processor6700k
    Memory (part number)16gb
    Graphics Card #1gtx980 kingpin
    Storage #1samsun 950 pro
    Storage #2corsair force 3 120gb
    CPU Coolerek xtx360+xtx240 64mm
    Casecorsair c70
    Power Supplycorsair ax860i
    Keyboard logitech g710+
    Mouse logitech g502
    OS win 10 64bit

    Join Date
    Jul 2013
    Reputation
    20
    Posts
    156

    I did a clean install. I reinstall the operating system. I checked for any application installation. There is no process. d idle cores. I checked the task manager.

  9. #9
    ROG Guru: Yellow Belt Array kaptanedi PC Specs
    kaptanedi PC Specs
    Motherboardmaximus viii formula
    Processor6700k
    Memory (part number)16gb
    Graphics Card #1gtx980 kingpin
    Storage #1samsun 950 pro
    Storage #2corsair force 3 120gb
    CPU Coolerek xtx360+xtx240 64mm
    Casecorsair c70
    Power Supplycorsair ax860i
    Keyboard logitech g710+
    Mouse logitech g502
    OS win 10 64bit

    Join Date
    Jul 2013
    Reputation
    20
    Posts
    156

    Click image for larger version. 

Name:	Ekran Alıntısıdsfsdf.PNG 
Views:	3 
Size:	241.9 KB 
ID:	56454I installed automatic overclocking settings. result. 380blck but there was no load on the processor. It takes too much heat with standard voltages.

  10. #10
    ROG Guru: Grand Master Array
    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    339
    Posts
    15,255

    Quote Originally Posted by kaptanedi View Post
    I updated the bios again. I installed the operating system again. but not changing. This could possibly be the problem. watch the video. https://youtu.be/ZmzhZihz8fc . get the latest sound level. I pulled the video card. I checked psi. Electrical sound coming from the CPU socket. I saw for the first time. Get mouse movement, the sound is even greater. perhaps faulty processor. but electrical noise definitely come from the motherboard.
    Which method did you use to update the BIOS? And which revision are you using?

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •