Results 1 to 1 of 1
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Windows 8.1 Pro and Unknown device: ACPI\VEN_PNP&DEV_0A0A

    Hello i have recently updated my BIOS and i have bought a new SSD so i made a fresh install of Windows 8.1 Pro 64bits.
    After installing all the drivers (the updated ones ofc not the old ones) I have seen that i have an "unknown device" in device manager. Googling around the hardware ID of this device i have found that it is the ASUS Probe II Sense Driver.
    The problem is i have already downloaded and installed this updated one called "ASUS Probe II Sense Driver V1.0.1.0 for Windows 7/8/8.1/10 32bit & 64bit.(WHQL) " which just says installed succesfully but the unknown device is still there. If i extract all the drivers go to device manager and hit the update driver i choose the directory of all my drivers and let windows searches for it, it doesn`t work either. It says installing driver software and it stays there till it times out. I would like to know if i missed anything or i need to use an older one. My motherboardis Maximus VII Gene and i installed all updated drivers for it just this one missing and i really need it because it makes 3 of my vents run at maximum speed, besides if i try to install AI Suite 3 the setup doesn`t even show up on screen. The drivers installed are:
    1. Intel_Chipset_Win7-8-81-10_VER10117
    2. MEI-Win7-8-8-1_VER10001204
    3. RAID_AHCI_Win7-8-81-10_V13101058_V14501081
    4. Asmedia_Win7-8-8-1_VER2081_Win10_VER3160
    5. Asmedia_USB3_Win7-8-8-1_VER116150
    6. Intel_Gigabit_Ethernet_Win7-8-81-10_V1510-20190
    7. ProbeIISense_Win7-8-81-10_Vv1010
    Also I am planning to install the audio driver after i can get past the AI Suite 3 install. The intel graphics i do not need because i have a Geforce GTX which i haven`t installed yet. Also i have used "mouse right button" and Run as Administrator on all and the windows is a fresh .iso from Microsoft which i already tested on different computer and i do not have the original asus cd which came with my motherboard.
    Last edited by derril; 03-23-2016 at 08:34 PM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •