Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 22
  1. #1
    ROG Guru: Orange Belt Array smokeintheeye PC Specs
    smokeintheeye PC Specs
    MotherboardRampage V Extreme (X99) Bios 3101
    ProcessorI7 5820K @ 4.6GHz @ 1.285v
    Memory (part number)Corsair Vengeance LPX XMP @ 2400MHz
    Graphics Card #1MSI R9-290 Gaming @ 1100/1375
    MonitorPhilips 4K BDM4065UC
    CPU CoolerSupr EVO X99 + 360 Rad + 1000ml Res + Swiftech MCP655
    CaseHAF X
    Power SupplyHX1000i
    Keyboard Logitech G910
    Mouse Logitech G502
    Mouse Pad Logitech G440
    OS Windows 10 pro 64bit
    Accessory #1 AMBI lighting
    smokeintheeye's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    14
    Posts
    279

    kernel-power 41 (63) windows 10 help please !!!!!

    Hi all hope someone can help me out. iv been getting this kernel-power 41 (63) for like the last 3 weeks and cant seem to fix it. iv reinstalled windows 10 updated all drivers. re-flashed the Bios. taking all overclocks off everything in bios is on safe default.no overclock on the GPU not even got XMP on. just the the keyboard and mouse plugged in. im starting to pull me hair out now as i just dont know what to do to fix it. sometime is on a game sometimes its just doing nothing
    iv even taking the ram out and reset them and the cpu and gpu but sill get the error. any help will be appreciated.

    Log Name: System
    Source: Microsoft-Windows-Kernel-Power
    Date: 2016-03-24 08:54:05 PM
    Event ID: 41
    Task Category: (63)
    Level: Critical
    Keywords: (70368744177664),(2)
    User: SYSTEM
    Computer: Rampage
    Description:
    The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.
    Event Xml:
    <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
    <System>
    <Provider Name="Microsoft-Windows-Kernel-Power" Guid="{331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}" />
    <EventID>41</EventID>
    <Version>3</Version>
    <Level>1</Level>
    <Task>63</Task>
    <Opcode>0</Opcode>
    <Keywords>0x8000400000000002</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2016-03-24T20:54:05.505702000Z" />
    <EventRecordID>2981</EventRecordID>
    <Correlation />
    <Execution ProcessID="4" ThreadID="8" />
    <Channel>System</Channel>
    <Computer>Rampage</Computer>
    <Security UserID="S-1-5-18" />
    </System>
    <EventData>
    <Data Name="BugcheckCode">0</Data>
    <Data Name="BugcheckParameter1">0x0</Data>
    <Data Name="BugcheckParameter2">0x0</Data>
    <Data Name="BugcheckParameter3">0x0</Data>
    <Data Name="BugcheckParameter4">0x0</Data>
    <Data Name="SleepInProgress">0</Data>
    <Data Name="PowerButtonTimestamp">0</Data>
    <Data Name="BootAppStatus">0</Data>
    </EventData>
    </Event>

    sorry forgot to say when the error happens the pc stays on the screen gos off. the debug shows 00 and the light for the pcie slots next to the little switchs all do a funny flashing thing. but its just slot one that is used so the other switchs are click off.
    Last edited by smokeintheeye; 03-24-2016 at 10:46 PM.


    Any Reputation is welcome. thanks

  2. #2
    ROG Guru: Black Belt Array Hopper64 PC Specs
    Hopper64 PC Specs
    MotherboardAsus R6EE Bios 0702
    Processori9 10900X @ 5.0 1.37V VCore
    Memory (part number)GSkill F4-4000C18Q2-64GTZR
    Graphics Card #1EVGA 2080 Ti
    Sound CardCreative SB AE7
    MonitorAsus ROG PG349Q
    Storage #1Intel 905p M.2 360G
    CPU CoolerEKWB Magnitude RGB and Quantum Kinetic D5
    CasePhanteks Enthoo Elite
    Power SupplyCorsair AX1600i
    Keyboard Asus Strix Flare
    Mouse Asus ROG Gladius II Origin
    OS Windows 10 64
    Hopper64's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Reputation
    47
    Posts
    2,209

    Does this happen without your overclock?

  3. #3
    ROG Guru: Orange Belt Array smokeintheeye PC Specs
    smokeintheeye PC Specs
    MotherboardRampage V Extreme (X99) Bios 3101
    ProcessorI7 5820K @ 4.6GHz @ 1.285v
    Memory (part number)Corsair Vengeance LPX XMP @ 2400MHz
    Graphics Card #1MSI R9-290 Gaming @ 1100/1375
    MonitorPhilips 4K BDM4065UC
    CPU CoolerSupr EVO X99 + 360 Rad + 1000ml Res + Swiftech MCP655
    CaseHAF X
    Power SupplyHX1000i
    Keyboard Logitech G910
    Mouse Logitech G502
    Mouse Pad Logitech G440
    OS Windows 10 pro 64bit
    Accessory #1 AMBI lighting
    smokeintheeye's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    14
    Posts
    279

    yes im on all stock setting at the min. even went back from the insider build of windows back to 1511 build. dont even have the overclock on the gpu at the min. iv just re flashed the bios from 2001 for the re5 to 1801 for the usb3.1 re5 didnt know if it was something to do with it.


    Any Reputation is welcome. thanks

  4. #4
    ROG Guru: Grand Master Array Arne Saknussemm PC Specs
    Arne Saknussemm PC Specs
    Laptop (Model)Laptop?...No way! (Model?...Jun Amaki...yes way!)
    MotherboardROG ZENITH II EXTREME
    ProcessorTHREADRIPPER 3960X
    Memory (part number)TXBD48G4000HC18FBK
    Graphics Card #1GTX Titan X
    Graphics Card #2SLI is dead to me
    Graphics Card #3Tri SLI is even dead to Nvidia
    Graphics Card #4Quad SLI is dead to everybody especially my credit card
    Sound CardXonar Essence STX
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q
    Storage #1Samsung 970/960/950 PRO
    Storage #22x OCZ VERTEX 3/2x WD Caviar Black 500GB / 2x WD RED 2TB/Samsung 1TBSSDs
    CPU CoolerCustom Loop: Dual D5s, Dual Alphacool Monsta 480s, XSPC Raystorm Neo TR4, EK TitanX WaterBlock
    CaseNope!...Dimastech Easy XL...let it all hang out man!
    Power SupplySeasonic 1000 Platinum
    Keyboard Corsair Strafe MK2 ROG Claymore... or Fender Rhodes Electric Piano (MKI 73)
    Mouse Corsair M65Pro or Speedy Gonzalez...not Mickey...don't do Disney!
    Headset ...firmly on neck
    Mouse Pad Mouse don't got his own pad man...lives with me
    Headset/Speakers Edifier Spinnaker...or you mean the speakers in my head...man too many voices to name them all
    OS Win XP, 7, 8, 8.1 and Windows 10 Spyware Edition
    Network Router56k modem
    Accessory #1 Umm...nice tie?
    Accessory #2 Err...belt?
    Accessory #3 3 accessories?! I'm not a girl!!
    Arne Saknussemm's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    499
    Posts
    13,611

    Do you have another PSU to test?

  5. #5
    ROG Guru: Orange Belt Array smokeintheeye PC Specs
    smokeintheeye PC Specs
    MotherboardRampage V Extreme (X99) Bios 3101
    ProcessorI7 5820K @ 4.6GHz @ 1.285v
    Memory (part number)Corsair Vengeance LPX XMP @ 2400MHz
    Graphics Card #1MSI R9-290 Gaming @ 1100/1375
    MonitorPhilips 4K BDM4065UC
    CPU CoolerSupr EVO X99 + 360 Rad + 1000ml Res + Swiftech MCP655
    CaseHAF X
    Power SupplyHX1000i
    Keyboard Logitech G910
    Mouse Logitech G502
    Mouse Pad Logitech G440
    OS Windows 10 pro 64bit
    Accessory #1 AMBI lighting
    smokeintheeye's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    14
    Posts
    279

    i wish lol i have a corsair HX1000i in at the min and its not that old. so i was hoping it was not that. i keep getting this error as well in event viewer Log Name: Application
    Source: Application Error
    Date: 2016-03-25 11:40:38 AM
    Event ID: 1000
    Task Category: (100)
    Level: Error
    Keywords: Classic
    User: N/A
    Computer: Rampage
    Description:
    Faulting application name: DipAwayMode.exe, version: 0.0.0.0, time stamp: 0x00000000
    Faulting module name: KERNELBASE.dll, version: 10.0.10586.162, time stamp: 0x56cd55ab
    Exception code: 0xc0000409
    Fault offset: 0x000bdad8
    Faulting process ID: 0x184c
    Faulting application start time: 0x01d1868b272bda53
    Faulting application path: C:\Program Files (x86)\ASUS\AI Suite III\DIP4\DIPAwayMode\DipAwayMode.exe
    Faulting module path: C:\Windows\SYSTEM32\KERNELBASE.dll
    Report ID: ba7dab24-ad43-468e-aa7e-5ac8fe129b70
    Faulting package full name:
    Faulting package-relative application ID:
    Event Xml:
    <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
    <System>
    <Provider Name="Application Error" />
    <EventID Qualifiers="0">1000</EventID>
    <Level>2</Level>
    <Task>100</Task>
    <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2016-03-25T11:40:38.688488900Z" />
    <EventRecordID>3431</EventRecordID>
    <Channel>Application</Channel>
    <Computer>Rampage</Computer>
    <Security />
    </System>
    <EventData>
    <Data>DipAwayMode.exe</Data>
    <Data>0.0.0.0</Data>
    <Data>00000000</Data>
    <Data>KERNELBASE.dll</Data>
    <Data>10.0.10586.162</Data>
    <Data>56cd55ab</Data>
    <Data>c0000409</Data>
    <Data>000bdad8</Data>
    <Data>184c</Data>
    <Data>01d1868b272bda53</Data>
    <Data>C:\Program Files (x86)\ASUS\AI Suite III\DIP4\DIPAwayMode\DipAwayMode.exe</Data>
    <Data>C:\Windows\SYSTEM32\KERNELBASE.dll</Data>
    <Data>ba7dab24-ad43-468e-aa7e-5ac8fe129b70</Data>
    <Data>
    </Data>
    <Data>
    </Data>
    </EventData>
    </Event>

    its part of the ai suite 3 and iv done everything i can think of to fix that but with no luck. pc has been fine for months with the overclocks on. now its just not happy at all even on stock. iv even moved it into a different room to see if it was the plug doing it.
    Last edited by smokeintheeye; 03-25-2016 at 12:10 PM.


    Any Reputation is welcome. thanks

  6. #6
    ROG Enthusiast Array XBrookieX PC Specs
    XBrookieX PC Specs
    Laptop (Model)HP 15-dc1011na OMEN 15.6 Inch FHD Gaming Laptop
    MotherboardASUS ROG Maximus XI Extreme Z390 LGA1151
    Processori9-9900KS
    Memory (part number)Corsair Vengeance RGB PRO 64 GB (4 x 16 GB) DDR4 3200 MHz
    Graphics Card #1Nvidia 2080Ti Founders
    Sound CardSound Blaster ZXR
    MonitorAcer Predator XB271HK
    Storage #1Samsung 2.5-Inch 2 TB 850 EVO
    Storage #22x 1 TB 850 EVO + M.2 1920GB MP510
    CPU CoolerCorsair CW-9060031-WW Hydro Series H150i PRO RGB
    CaseCorsair CC-9011063-WW 780T Graphite Series Windowed Full Tower ATX
    Power SupplyCorsair CP-9020070-UK 1200w
    Keyboard Logitech G810
    Mouse Logitech G502
    Headset Logitech G933
    Mouse Pad Logitech Cloth
    Headset/Speakers Logitech Z906
    OS Windows 10
    Network RouterAsus DSL-AC88u 3100
    Accessory #1 Saitek X52 Pro
    Accessory #2 Canon MG7550
    Accessory #3 NVidia 3D Vision + Oculus Rift S
    XBrookieX's Avatar
    Join Date
    May 2015
    Reputation
    10
    Posts
    56

    I had this kernel-power 41 also recently, spent days on it.
    when my comp idle for a long time it wood reboot.
    my fix was to disable XMP on my ram this took it to 2133mhz and now I have no longer reports of ID41 or random reboots.
    issues only arose recently. (tip don't look in event log if your comp is ok it will drive you mad)
    PLZ keep posted if you find a solution.

  7. #7
    ROG Guru: White Belt Array From0toHero PC Specs
    From0toHero PC Specs
    Laptop (Model)Asus G551JK Microsoft Surface Pro 3 i7 512gigs SSD
    MotherboardAsus Rampage V Extreme
    ProcessorIntel 5930k
    Memory (part number)Kingston Predator DDR4 32gigs (@2144mhz)
    Graphics Card #1MSI 980 GTX Ti 6G
    Graphics Card #2Asus 980 GTX Poseidon
    MonitorAsus PG279 ROG / Dell Ultra Sharp
    Storage #12 Samsung 850Pro 500gigs
    Storage #2Samsung 850Pro 1Terra/ Western Digital Red 3 Terra
    CPU CoolerCoolermaster Nepton 240m
    CaseCoolermaster Cosmos II
    Power SupplyBe-Quiet Dark Pro 11 1000Watt
    Keyboard Razer Chroma RGB
    Mouse Razer Ouroboros/ Logitech G602
    Headset Logitech G230
    Mouse Pad Razer Goliathus
    Headset/Speakers Harman Kardon Sabre SB35
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterNetgear Nighthawk R7000
    From0toHero's Avatar
    Join Date
    Jun 2015
    Reputation
    10
    Posts
    82

    Quote Originally Posted by XBrookieX View Post
    I had this kernel-power 41 also recently, spent days on it.
    when my comp idle for a long time it wood reboot.
    my fix was to disable XMP on my ram this took it to 2133mhz and now I have no longer reports of ID41 or random reboots.
    issues only arose recently. (tip don't look in event log if your comp is ok it will drive you mad)
    PLZ keep posted if you find a solution.
    Try to uninstall AISuit. By me after i removed that software the kernel Issue went away

  8. #8
    ROG Guru: Orange Belt Array smokeintheeye PC Specs
    smokeintheeye PC Specs
    MotherboardRampage V Extreme (X99) Bios 3101
    ProcessorI7 5820K @ 4.6GHz @ 1.285v
    Memory (part number)Corsair Vengeance LPX XMP @ 2400MHz
    Graphics Card #1MSI R9-290 Gaming @ 1100/1375
    MonitorPhilips 4K BDM4065UC
    CPU CoolerSupr EVO X99 + 360 Rad + 1000ml Res + Swiftech MCP655
    CaseHAF X
    Power SupplyHX1000i
    Keyboard Logitech G910
    Mouse Logitech G502
    Mouse Pad Logitech G440
    OS Windows 10 pro 64bit
    Accessory #1 AMBI lighting
    smokeintheeye's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    14
    Posts
    279

    ok so far iv uninstalled AIsuit. then booted into safe mode and used the AIsuit cleaner. iv uninstalled the asus boot setting that i use for getting to the bios from windows. but im left with one program in program 86 asus called VGA COM in there theres a file called 1.00.20 in there it has the following files asusgputweak.dll eio.dll exeio.dll iomap.sys iomap64.sys vender.dll. dose any one know what there for or what they are apart of. is it ok just to delete them or do i need them for something? iv taking XMP off and just set the timings and speed to whats one the sticks so thats 2133 at 13,15,15,28,2t at 1.200v. will just have to see if it dose it again now. just the mad thing is the pc (dose not shut off) when i get the 41 error just the screen. all pcie light flash on and the debug says (00) i just have 1 gpu and i turned the others off so i dont know why they all show as on when the error happens?


    Any Reputation is welcome. thanks

  9. #9
    ROG Guru: Orange Belt Array smokeintheeye PC Specs
    smokeintheeye PC Specs
    MotherboardRampage V Extreme (X99) Bios 3101
    ProcessorI7 5820K @ 4.6GHz @ 1.285v
    Memory (part number)Corsair Vengeance LPX XMP @ 2400MHz
    Graphics Card #1MSI R9-290 Gaming @ 1100/1375
    MonitorPhilips 4K BDM4065UC
    CPU CoolerSupr EVO X99 + 360 Rad + 1000ml Res + Swiftech MCP655
    CaseHAF X
    Power SupplyHX1000i
    Keyboard Logitech G910
    Mouse Logitech G502
    Mouse Pad Logitech G440
    OS Windows 10 pro 64bit
    Accessory #1 AMBI lighting
    smokeintheeye's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    14
    Posts
    279

    now in event viewer iv had 396 error from something called asComSvc in the last 30mins.


    Any Reputation is welcome. thanks

  10. #10
    ROG Guru: Orange Belt Array coyi1895 PC Specs
    coyi1895 PC Specs
    MotherboardAsus Rampage V Extreme BIOS 1502
    Processori7 5930K
    Memory (part number)CMD16GX4M4A2666C16 (single kit)
    Graphics Card #1Gigabyte GeForce GTX 980Ti G1 Gaming
    Graphics Card #2Gigabyte GeForce GTX 980Ti G1 Gaming
    Sound CardAsus Xonar Essence One/Asus Essence STX II
    MonitorAsus ROG Swift PG279Q
    Storage #1Samsung 950 Pro 512GB
    Storage #2Samsung 840 EVO 1TB
    CPU CoolerCorsair H110i GT
    CaseCorsair Obsidian 750D
    Power SupplyCorsair AX1200i
    Keyboard Corsair Vengeance K70 RGB Cherry MX Red Switch
    Mouse Mionix Naos 8200
    Headset Beyerdynamic MMX300
    Headset/Speakers Corsair SP2500 2.1
    OS Windows 10 Pro 64-bit
    Network RouterAsus RT-AC68U
    Accessory #1 Storage #3: ST2000DM001
    coyi1895's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    26
    Posts
    300

    Quote Originally Posted by smokeintheeye View Post
    ok so far iv uninstalled AIsuit. then booted into safe mode and used the AIsuit cleaner. iv uninstalled the asus boot setting that i use for getting to the bios from windows. but im left with one program in program 86 asus called VGA COM in there theres a file called 1.00.20 in there it has the following files asusgputweak.dll eio.dll exeio.dll iomap.sys iomap64.sys vender.dll. dose any one know what there for or what they are apart of. is it ok just to delete them or do i need them for something? iv taking XMP off and just set the timings and speed to whats one the sticks so thats 2133 at 13,15,15,28,2t at 1.200v. will just have to see if it dose it again now. just the mad thing is the pc (dose not shut off) when i get the 41 error just the screen. all pcie light flash on and the debug says (00) i just have 1 gpu and i turned the others off so i dont know why they all show as on when the error happens?
    I don't have any Asus software on my system nor I installed any since clean installing but I do have a folder containing two folders (AXSP and IO) in Program Files (x86) and more folder (AMDA) containing three folders (AXSP, Io, U3) in Program Files. I leave them alone. I can't remember where I read it but I think the folders are to do with the BIOS, not entirely sure.
    Last edited by coyi1895; 03-26-2016 at 03:18 PM.

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •