Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    New ROGer Array Eodbrad PC Specs
    Eodbrad PC Specs
    MotherboardRog Maximus Extreme VIII
    ProcessorI7-6700k
    Memory (part number)Corsair dominator ddr4 2666
    Graphics Card #1EVGA 980ti Hybrid
    Sound CardOnboard sound
    MonitorAsus Pb278
    Storage #1Samsung 950 pro 512gb m.2
    Storage #2WD black 6tb sata3
    CPU CoolerCorsair hydro 110i gtx
    CaseNzxt phantom 820
    Power SupplyAntec 850w
    Keyboard Strix tactics pro
    Headset Kingston cloud 2
    OS Win7 pro 64bit

    Join Date
    Feb 2016
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Maximus Extreme VIII q-00 code

    System Specs:

    Win7 Pro 64bit
    i7-6700k (operating at 4.6 with AI suite auto overclock, which has worked flawlessly)
    Corsair h110i gtx cooler
    Maximus VIII Extreme
    Anteq 850w PS
    Corsair Dominator 2666 32gb
    Nvidia 980ti Hydro
    Samsung 512gb M.2
    WD Black 6tb HDD
    NZXT Phantom 820 case

    System has been running almost perfectly since it's build one month ago. Heavy gaming has performed near flawlessly with only exception being random crashes to desktop. it often times will not awake from sleep mode, which is easily resolved with Reset. did a complete shut down last night, came home today turned it on and noticed it did not boot. opened up the case and yay, Q-code 00. system powers on, motherboard LEDs light up, CPU cooler spins up, GPU fan does not start. MISC system fans are run through case itself so they start automatically.

    I unplugged from wall power for 10 min, repower and q-00. tap the BIOS button to switch to BIOS 2 and no luck (bio2 is stock), pull cmos and move LN2 Jumper to safe boot position, waited 10min.. reinserted cmos battery restarted... q-00 code. (not looking good at this point. pulled the CPU, no apparent bent pins in the M/B socket. I'm at a loss as to if CPU needs returned or the motherboard.

    any advice?

  2. #2
    Moderator Array Nate152 PC Specs
    Nate152 PC Specs
    MotherboardROG Maximus IX Code
    Processori7-7700k 5.2GHz Delidded
    Memory (part number)16GB G.Skill Trident Z 4025MHz 17-17-17-39-2T
    Graphics Card #1Titan Xp - EKFC waterblock
    Graphics Card #2Titan Xp
    Sound CardROG SupremeFX 2015
    MonitorHP ZR30w
    Storage #1Toshiba OCZ VX500 256GB
    CPU CoolerSwiftech Apogee GTZ
    CaseThermaltake Armor+ VH6000
    Power SupplyEVGA Supernova 1600w Titanium
    Keyboard Cyberpower Skorpion K2
    Mouse Razer Basilisk
    Headset Sennheiser HD6XX / Modmic 5
    OS Windows 10 Home 64 bit
    Accessory #1 Asus optical drive
    Accessory #2 Koolance ERM-2K3U
    Nate152's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    308
    Posts
    16,359

    Hi Eodbrad

    It doesn't sound good if you get code 00 with bios 2 also.

    It's likely as you say the motherboard or cpu and without a spare board or cpu to test with it's a guessing game as to which one it is.

    If there is a pc shop close by you could have them test your cpu.

  3. #3
    New ROGer Array Eodbrad PC Specs
    Eodbrad PC Specs
    MotherboardRog Maximus Extreme VIII
    ProcessorI7-6700k
    Memory (part number)Corsair dominator ddr4 2666
    Graphics Card #1EVGA 980ti Hybrid
    Sound CardOnboard sound
    MonitorAsus Pb278
    Storage #1Samsung 950 pro 512gb m.2
    Storage #2WD black 6tb sata3
    CPU CoolerCorsair hydro 110i gtx
    CaseNzxt phantom 820
    Power SupplyAntec 850w
    Keyboard Strix tactics pro
    Headset Kingston cloud 2
    OS Win7 pro 64bit

    Join Date
    Feb 2016
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Thanks nate,

    it won't switch over to bios 2. board completely hangs at 00. the led status lights for gpu/mem/cpu/disk are dark. it never leaves the starting block after q-00.

    I'm leaning to a M/B failure. after conferring with a friend who stopped by he agrees it's most likely a mainboard failure. it is odd as it's worked great for approx. 6 weeks. it's behind a battery UPS so not a likely chance for a power spike. it shut down normally before bed, and q-00 at power on once I came home. tomorrow i'll get the whole system warm and see if that does it. (saw a video and a hairdryer blowing on the M/B that triggered a boot) ...minor fracture of the solder somewhere.

    thankfully 90% of my data is on the second HDD. though I will lose a number of hours of gaming playing Witcher 3. ;-)

  4. #4
    Moderator Array Nate152 PC Specs
    Nate152 PC Specs
    MotherboardROG Maximus IX Code
    Processori7-7700k 5.2GHz Delidded
    Memory (part number)16GB G.Skill Trident Z 4025MHz 17-17-17-39-2T
    Graphics Card #1Titan Xp - EKFC waterblock
    Graphics Card #2Titan Xp
    Sound CardROG SupremeFX 2015
    MonitorHP ZR30w
    Storage #1Toshiba OCZ VX500 256GB
    CPU CoolerSwiftech Apogee GTZ
    CaseThermaltake Armor+ VH6000
    Power SupplyEVGA Supernova 1600w Titanium
    Keyboard Cyberpower Skorpion K2
    Mouse Razer Basilisk
    Headset Sennheiser HD6XX / Modmic 5
    OS Windows 10 Home 64 bit
    Accessory #1 Asus optical drive
    Accessory #2 Koolance ERM-2K3U
    Nate152's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    308
    Posts
    16,359

    The board has built in surge protection, you could try without the UPS and see if there is any change.

  5. #5
    ROG Guru: Grand Master Array
    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    339
    Posts
    15,255

    Try loosening the screws for your heatsink a little. If that doesn't work, remove your CPU and examine the CPU socket for any bent or missing pins.

  6. #6
    New ROGer Array Eodbrad PC Specs
    Eodbrad PC Specs
    MotherboardRog Maximus Extreme VIII
    ProcessorI7-6700k
    Memory (part number)Corsair dominator ddr4 2666
    Graphics Card #1EVGA 980ti Hybrid
    Sound CardOnboard sound
    MonitorAsus Pb278
    Storage #1Samsung 950 pro 512gb m.2
    Storage #2WD black 6tb sata3
    CPU CoolerCorsair hydro 110i gtx
    CaseNzxt phantom 820
    Power SupplyAntec 850w
    Keyboard Strix tactics pro
    Headset Kingston cloud 2
    OS Win7 pro 64bit

    Join Date
    Feb 2016
    Reputation
    10
    Posts
    4

    problem solved.

    Replaced 850w antec PS (old partial modular model..circa 2007)
    New EVGA 1000w SuperNova T2.

    no q-00 code, took a few reboots, but all is right with the world again. CMOS lost it's overclock settings, which is fine. it's enough of a beast to not need overcocking just yet. WIndows fired up, nothing seems lost. will run a regcheck to catch any corrupt entries. but everything seems to work as before.

    Thanks to all for the help and advice.

  7. #7
    Moderator Array Nate152 PC Specs
    Nate152 PC Specs
    MotherboardROG Maximus IX Code
    Processori7-7700k 5.2GHz Delidded
    Memory (part number)16GB G.Skill Trident Z 4025MHz 17-17-17-39-2T
    Graphics Card #1Titan Xp - EKFC waterblock
    Graphics Card #2Titan Xp
    Sound CardROG SupremeFX 2015
    MonitorHP ZR30w
    Storage #1Toshiba OCZ VX500 256GB
    CPU CoolerSwiftech Apogee GTZ
    CaseThermaltake Armor+ VH6000
    Power SupplyEVGA Supernova 1600w Titanium
    Keyboard Cyberpower Skorpion K2
    Mouse Razer Basilisk
    Headset Sennheiser HD6XX / Modmic 5
    OS Windows 10 Home 64 bit
    Accessory #1 Asus optical drive
    Accessory #2 Koolance ERM-2K3U
    Nate152's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    308
    Posts
    16,359

    Awesome !

    That's a good psu, the Titanium will save on the electric bill a little and with a 10 yr warranty too.

    Nice choice !

    You have a good cpu cooler I see at least 4.6GHz, Intel says max voltage for the 6700k is 1.52v and max temp of 64c.

    Now time to have some fun !

  8. #8
    ROG Enthusiast Array vyras PC Specs
    vyras PC Specs
    MotherboardMaximus VIII Extreme
    ProcessorIntel 6700K
    Memory (part number)G Skill Ripjaws V (4*16GB) F4-3000C15Q-64GVRGB
    Graphics Card #1Nvidia Titan X
    Graphics Card #2Nvidia Titan X
    Monitor3 PG27AQ
    Storage #1Intel 750 SSD PCIe 1.2TB
    Storage #2Intel 750 SSD U.2 1.2 TB
    CPU CoolerEK Supremacy Evo
    CaseCase Labs SMA8
    Power SupplyCorsair AX1500i
    Keyboard Razer Blackwidow
    Mouse Razer Mamba
    OS Windows 10 Pro and Xubuntu (both x64)

    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    28

    Hi there. So how did you actually solve the problem because i have exactly the same one only different graphics card. I am also watercooling. The system hangs at 00! Did everything i can think of. I tore down 2 loops opened up the cpu, inspected for bent pins, tried all bios. Did you use a blow dryer? I would apreciate it if you could describe you method please. Thanks

  9. #9
    Moderator Array Nate152 PC Specs
    Nate152 PC Specs
    MotherboardROG Maximus IX Code
    Processori7-7700k 5.2GHz Delidded
    Memory (part number)16GB G.Skill Trident Z 4025MHz 17-17-17-39-2T
    Graphics Card #1Titan Xp - EKFC waterblock
    Graphics Card #2Titan Xp
    Sound CardROG SupremeFX 2015
    MonitorHP ZR30w
    Storage #1Toshiba OCZ VX500 256GB
    CPU CoolerSwiftech Apogee GTZ
    CaseThermaltake Armor+ VH6000
    Power SupplyEVGA Supernova 1600w Titanium
    Keyboard Cyberpower Skorpion K2
    Mouse Razer Basilisk
    Headset Sennheiser HD6XX / Modmic 5
    OS Windows 10 Home 64 bit
    Accessory #1 Asus optical drive
    Accessory #2 Koolance ERM-2K3U
    Nate152's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    308
    Posts
    16,359

    Hi vyras

    Eodbrad's problem was solved with a new psu, if you're having problems please start a thread and describe your problem with as much detail as possible.

    Thank you

  10. #10
    ROG Enthusiast Array vyras PC Specs
    vyras PC Specs
    MotherboardMaximus VIII Extreme
    ProcessorIntel 6700K
    Memory (part number)G Skill Ripjaws V (4*16GB) F4-3000C15Q-64GVRGB
    Graphics Card #1Nvidia Titan X
    Graphics Card #2Nvidia Titan X
    Monitor3 PG27AQ
    Storage #1Intel 750 SSD PCIe 1.2TB
    Storage #2Intel 750 SSD U.2 1.2 TB
    CPU CoolerEK Supremacy Evo
    CaseCase Labs SMA8
    Power SupplyCorsair AX1500i
    Keyboard Razer Blackwidow
    Mouse Razer Mamba
    OS Windows 10 Pro and Xubuntu (both x64)

    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    28

    Hi Nate152,

    I have created a new thread. I am attaching the link below. I have been very thorough with my description. Hope it is not too long. I apreciate for any advice you can provide.

    https://rog.asus.com/forum/showthrea...544#post587544

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •