Results 1 to 9 of 9

Hybrid View

  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2016
    Reputation
    10
    Posts
    8

    asus smart gesture problem

    i have problem in asus g551jw with asus smart gesture
    the program won't start uo also it's look doesn't work probably i can't scroll also 3 fingers function not working
    I've tried to reinstall the driver but the problem still exist please help !!

  2. #2
    ROG Member Array Dweezle PC Specs
    Dweezle PC Specs
    MotherboardRampage III Gene
    ProcessorXeon W3690
    Memory (part number)Stuff i had, for now
    Graphics Card #1Radeon HD 5670, for now
    Storage #1Intel 535 series 480GB SSD
    Storage #2WD RED 2TB
    CPU CoolerLiqmax II 240
    CaseCooler Master N200
    Power SupplyCorsair CSM850
    OS Windows 7 Ultimate
    Dweezle's Avatar
    Join Date
    May 2016
    Reputation
    10
    Posts
    23

    I read in a forum you can repair the installation because uninstalling doesn't work properly: settings>control panel>uninstall/change program>repair program "asus smart gesture"

  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2016
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Quote Originally Posted by Dweezle View Post
    I read in a forum you can repair the installation because uninstalling doesn't work properly: settings>control panel>uninstall/change program>repair program "asus smart gesture"
    Thx for reply. I've tried this method and still not working

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2016
    Reputation
    10
    Posts
    8

    the program looks strange no instructions appears also i couldn't found the exe . i can just run it from control panel???
    i think there is a problem with the installation!!!

  5. #5
    ROG Member Array Dweezle PC Specs
    Dweezle PC Specs
    MotherboardRampage III Gene
    ProcessorXeon W3690
    Memory (part number)Stuff i had, for now
    Graphics Card #1Radeon HD 5670, for now
    Storage #1Intel 535 series 480GB SSD
    Storage #2WD RED 2TB
    CPU CoolerLiqmax II 240
    CaseCooler Master N200
    Power SupplyCorsair CSM850
    OS Windows 7 Ultimate
    Dweezle's Avatar
    Join Date
    May 2016
    Reputation
    10
    Posts
    23

    So lets look at this, does the touch screen respond at all? I have recently replace a digitizer for a friend of mine and since his was cracked I turned of the touch screen in the device manager until the new one was installed. maybe an update disabled it or is it working for basic functions?

  6. #6
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2016
    Reputation
    10
    Posts
    8

    the laptop doesn't have touch screen
    the program was working perfectly .i don't know if an update cause that .but recently i installed some windows update before the problem.
    the two fingers function working but no scrolling and three fingers function doesn't work this so annoying .
    i want to reset my laptop factory settings but i cant find any recovery partition, what can i do?
    notice: i've upgrade from 8.1 to 10 i wrote that recovery function (F9) not working in 10?
    should i download installation media and reset my device from it ?
    and will the activation of the windows will effected.

  7. #7
    ROG Member Array Dweezle PC Specs
    Dweezle PC Specs
    MotherboardRampage III Gene
    ProcessorXeon W3690
    Memory (part number)Stuff i had, for now
    Graphics Card #1Radeon HD 5670, for now
    Storage #1Intel 535 series 480GB SSD
    Storage #2WD RED 2TB
    CPU CoolerLiqmax II 240
    CaseCooler Master N200
    Power SupplyCorsair CSM850
    OS Windows 7 Ultimate
    Dweezle's Avatar
    Join Date
    May 2016
    Reputation
    10
    Posts
    23

    Oh I see its a touch pad program. maybe its a driver profile issue, I really wish I had this program so i can look at how it works. also, concerning reimaging your system, my son upgraded to windows 10 on his Alienware computer and when I reimaged it the product key inserted itself. I guess if you are signed into the cloud it sets up and activates automatically. or you can find what you product key is using produkey 64 and manually input it. since its the same hardware configuration you shouldn't have any issues with the activation. the only thing is if it was an update that caused the problem, its just going to happen again when the update pushes out again.

  8. #8
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Feb 2016
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Quote Originally Posted by Dweezle View Post
    Oh I see its a touch pad program. maybe its a driver profile issue, I really wish I had this program so i can look at how it works. also, concerning reimaging your system, my son upgraded to windows 10 on his Alienware computer and when I reimaged it the product key inserted itself. I guess if you are signed into the cloud it sets up and activates automatically. or you can find what you product key is using produkey 64 and manually input it. since its the same hardware configuration you shouldn't have any issues with the activation. the only thing is if it was an update that caused the problem, its just going to happen again when the update pushes out again.
    You may think the scroll is not working try setting it to the reverse.

  9. #9
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2016
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Quote Originally Posted by Dweezle View Post
    Oh I see its a touch pad program. maybe its a driver profile issue, I really wish I had this program so i can look at how it works. also, concerning reimaging your system, my son upgraded to windows 10 on his Alienware computer and when I reimaged it the product key inserted itself. I guess if you are signed into the cloud it sets up and activates automatically. or you can find what you product key is using produkey 64 and manually input it. since its the same hardware configuration you shouldn't have any issues with the activation. the only thing is if it was an update that caused the problem, its just going to happen again when the update pushes out again.
    Thx for your reply . i solved the problem by download windows 10 installation media and rest the computer without deleting files. and reinstall the driver
    i found that the avira antivirus detected some driver files as malware.
    but my problem still that i don't have recovery partition looks like that i'll need to go to asus service .i haven't made fresh installation just upgrade.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •