Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    New ROGer Array jezior_lca PC Specs
    jezior_lca PC Specs
    Laptop (Model)Lenovo y50
    MotherboardAsus Z170 Pro Gaming
    ProcessorIntel 6700k @4.4
    Memory (part number)G.skill TridentZ 3200 32GB
    Graphics Card #1GTX 970 Strix OC
    MonitorLG 34UC88
    Storage #1Sandisk Ultra II 240G
    Storage #2WD Black 3TBx2 RAID 0
    CPU CoolerNoctua nh-d15
    CaseCooler Master Mastercase pro
    Power SupplyEVGA P2 1000W
    Keyboard Corsair K95 RGB
    Mouse Asus ROG Sica
    Headset Steelseries Diablo 3 edition
    Mouse Pad QCK
    OS Win 10

    Join Date
    Dec 2015
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Asus z170 Pro Gaming BIOS Update failed.

    Hello,
    Today I updated my mobo from 1208 to 1805 and now my PC wont boot. What's happening is the boot_device diode is constant on during boot and the boot procedure won't start at all (black screen that is all). Other weird behavior is: mobo will post when only sata devices are connected but will not boot, when sata and usb devices are connected it wont post at all. Second weird behavior is that only one usb device can be connected for the mobo to post. If I connect the keyboard I can go into bios but it will only show me the EZ Flash screen asking to select again a bios file, but when I plug in a flash drive it wont recognize it. I also tird to force the mobo to go into Crashfree mode and restore to previous version but after the bios dettects the flash drive it won't even try to boot from it. Any ideas what can I try before RMA ?
    My PC:
    Z170 pro gaming
    6700k
    32Gig Trident Z 3200
    some ssd and hdd (in raid 0)
    Asus gtx970 Strix OC

  2. #2
    New ROGer Array jezior_lca PC Specs
    jezior_lca PC Specs
    Laptop (Model)Lenovo y50
    MotherboardAsus Z170 Pro Gaming
    ProcessorIntel 6700k @4.4
    Memory (part number)G.skill TridentZ 3200 32GB
    Graphics Card #1GTX 970 Strix OC
    MonitorLG 34UC88
    Storage #1Sandisk Ultra II 240G
    Storage #2WD Black 3TBx2 RAID 0
    CPU CoolerNoctua nh-d15
    CaseCooler Master Mastercase pro
    Power SupplyEVGA P2 1000W
    Keyboard Corsair K95 RGB
    Mouse Asus ROG Sica
    Headset Steelseries Diablo 3 edition
    Mouse Pad QCK
    OS Win 10

    Join Date
    Dec 2015
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Question 2 can i force Crashree Bios 3 to read CAP file or do I need ROM file. I've seen some videos and everybody were using ROM filecs and for my MOBO there are CAP files on Asus website???

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    May 2016
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Angry

    The same thing happened to me. After installing the 1805 BIOS, my computer would not go pass the Asus logo. What I tried didn't worked out. It was bricked.
    At the moment I'm out $20 and time because Costume Service asked me to RMA them the motherboard to have the BIOS chip replaced.
    I just can't believe it. Now I'm waiting to see if they fix ASAP.

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2014
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Hi,
    I have the same problem (since 1805).
    Seems it is a problem witch the RAM (DualChannel).
    I removed one of my two RAM-modules and i can boot and go to BIOS after a CMOS-Reset.
    It now runs stable with only one RAM-module.

    greetings
    huelfi
    Last edited by huelfi; 06-01-2016 at 08:35 PM.

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2015
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Unhappy

    After successfully downloading the Z170 Pro Gaming 1805 BIOS from the ASUS web site (https://www.asus.com/Motherboards/Z1...Desk_Download/), I get an error when trying to flash my BIOS to 1805 from the previous version 1206.
    I have a Z170 Pro Gaming mobo, i7 6700K and 2x 8GB RAM.
    I repeated this several times with the same results, until I read about people bricking their mobos.
    I think I'll wait for a new BIOS, acknowledgement from ASUS and the some feedback from the Z170 Pro Gaming community.
    Pick up your game ASUS, advise people what's happening and remove this BIOS if necessary.

  6. #6
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Same problem

    Hello

    I also wanted to update my bios version from 1206 to 1805 and it was going well, but then (the processing bar was fully loaded/ 100%) it hanged and I couldn't go on exit or something with my mouse because the cursor didn't move. I thought that I just had to wait and I did that... for an hour. After that, I know you aren't supposed to do that, but I didn't know what to do so I shut my pc down. When I wanted to start up my pc I couldn't go to my bios.

    I reset my cmos a few times, I pulled out 1 of the 2 ram-modules and my gpu. The other thing is that my keyboard and mouse don't light up so I can't press any keys (on http://ccm.net/forum/affich-73142-la...r-bios-upgrade this page you needed to press the insert/scroll button).

    I also read somewhere that I could replace my bios chip or get an rma. Does anyone know how long this is going to take because in a few days I have 2-3 months holiday so I don't want to wait for so long and I can miss €15-20.

    http://superuser.com/questions/29221...ed-bios-update -> this was the most drastic solution I came across but I didn't do it.

    This is one of the things I tried http://ccm.net/forum/affich-73142-la...r-bios-upgrade).

  7. #7
    ROG Member Array DanyelBoy PC Specs
    DanyelBoy PC Specs
    MotherboardASUS Z170 PRO GAMING
    ProcessorIntel I5 6600K @4GHz
    Memory (part number)HyperX 16G Dual Channel
    Graphics Card #1ATI R9 270X 2G - SOON GTX 1070 ;)
    MonitorLG 29inch
    Storage #12x SSD A-DATA 250G RAID0
    CPU CoolerCORSAIR H80I V2
    CaseZALMAN Z9 NEON BLACK
    Power SupplyCORSAIR RM750X
    Headset RAZER CHROMA
    OS WIN 10 x64

    Join Date
    Jun 2016
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Hi, last week I RMA the board with same situation and they send it back in 2 working days. The only problem is they re-flashing the 1206 BIOS back, I will wait another update BIOS to come out and see if it will be fine.

    Quote Originally Posted by OrlandoEeckhout View Post
    Hello

    I also wanted to update my bios version from 1206 to 1805 and it was going well, but then (the processing bar was fully loaded/ 100%) it hanged and I couldn't go on exit or something with my mouse because the cursor didn't move. I thought that I just had to wait and I did that... for an hour. After that, I know you aren't supposed to do that, but I didn't know what to do so I shut my pc down. When I wanted to start up my pc I couldn't go to my bios.

    I reset my cmos a few times, I pulled out 1 of the 2 ram-modules and my gpu. The other thing is that my keyboard and mouse don't light up so I can't press any keys (on http://ccm.net/forum/affich-73142-la...r-bios-upgrade this page you needed to press the insert/scroll button).

    I also read somewhere that I could replace my bios chip or get an rma. Does anyone know how long this is going to take because in a few days I have 2-3 months holiday so I don't want to wait for so long and I can miss €15-20.

    http://superuser.com/questions/29221...ed-bios-update -> this was the most drastic solution I came across but I didn't do it.

    This is one of the things I tried http://ccm.net/forum/affich-73142-la...r-bios-upgrade).

  8. #8
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Hello

    I wrote to the asus support page and they wrote back that they didn't have any problems with the bios version. And that I have to disconnect al my hard drives and put the asus cd in my cd reader, I hope this works.

    greetings

  9. #9
    ROG Member Array DanyelBoy PC Specs
    DanyelBoy PC Specs
    MotherboardASUS Z170 PRO GAMING
    ProcessorIntel I5 6600K @4GHz
    Memory (part number)HyperX 16G Dual Channel
    Graphics Card #1ATI R9 270X 2G - SOON GTX 1070 ;)
    MonitorLG 29inch
    Storage #12x SSD A-DATA 250G RAID0
    CPU CoolerCORSAIR H80I V2
    CaseZALMAN Z9 NEON BLACK
    Power SupplyCORSAIR RM750X
    Headset RAZER CHROMA
    OS WIN 10 x64

    Join Date
    Jun 2016
    Reputation
    10
    Posts
    6

    If you succed the update pls tel me how you do it
    Thx!

    Quote Originally Posted by OrlandoEeckhout View Post
    Hello

    I wrote to the asus support page and they wrote back that they didn't have any problems with the bios version. And that I have to disconnect al my hard drives and put the asus cd in my cd reader, I hope this works.

    greetings

  10. #10
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Quote Originally Posted by DanyelBoy View Post
    If you succed the update pls tel me how you do it
    Thx!
    Hello. It didn't work, I'm sending it back. I first thought of buying a new bios chip, but I don't think that is a smart move because the warranty (3 years) and I have it since August or September.

    Greetings

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •