Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2014
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Rampage IV Black Edition Motherboard no boot.

    Hello,

    Powered up my Rampage IV Black Edition Motherboard powers up but no boot, Code 00

    Removed CPU and Video and still Code 00 no beeping from the Rampage IV Black Edition Motherboard.

    Reseated CPU, GPU, removed power, battery, power up and code 00.

    Change the dip switch of LN2_Mode to enable and actually got a beep but no display. Set LN2+Mode back to Disable (default).

    Power up and code 00.

    Thank you for your help.

  2. #2
    Moderator Array Nate152 PC Specs
    Nate152 PC Specs
    MotherboardROG Strix Z690-F Gaming WiFi
    Processori7-12700KF
    Memory (part number)Kingston Fury Beast 16GB (2x8GB) 6000MT/s (KF560C40BBK2-16)
    Graphics Card #1ROG Strix 3090 Ti LC OC
    Sound CardROG SupremeFX
    MonitorHP ZR30w
    Storage #1Seagate Firecuda 530 1TB
    CPU CoolerEK Quantum Velocity2
    CaseThermaltake Tower 900
    Power SupplyEVGA Supernova 1600 T2
    Keyboard ROG Falchion NX / Strix Flare II/Azoth
    Mouse ROG Chakram X/Chakram Core/Spatha X/Harpe Ace
    Headset ROG Delta S Animate
    Mouse Pad Steelseries Prism XL / ROG Scabbard II/Hone Ace
    OS Windows 11 Home
    Accessory #1 2x Swiftech Maelstrom X300 D5 V2
    Accessory #2 2x Hardware Labs SR2 560 MP radiators
    Accessory #3 Lamptron FC-5 V3 fan controller
    Nate152's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    404
    Posts
    17,796

    Hi Falcon1

    Code 00 can be caused by a few different things but is usually caused by a faulty motherboard, blown cpu or faulty psu.

    A couple questions:

    Did you have a working pc prior to code 00?

    Did it still show code 00 when enabling the LN2 switch?

    The first two things to try is clearing the cmos which you've done by removing the battery, next would be to try bios 2.

    If you still have code 00, take everything out of the case and set the motherboard up on the box it came in with minimal components and see if you can get it to post.

    If you still have code 00 then it's looking like a hardware problem with either the mobo, cpu or psu, it's likely will be the motherboard or cpu.

    Give us an update when you get a chance.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •