Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2016
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Asus GTX 970 Strix 4GB OC signal problem

    Hi!

    I recently bought the Asus 970 strix oc and I have a common issue but I can't solve. When I start a game, in 3, 4 minutes aprox. (depending the game requirements) appears black screen and no signal message.

    I reinstalled the drivers, tried with old drivers and updated, clean install, tried without Gforce Xperience (only drivers and physx). I restarted and Updated BIOS, changed the PCI-e slot (16X_2), changed HDMI cable, tried with DVI, tried in other monitor. I changed the 3D power config to best performance in Nvidia config, changed the overclock to -105, with GPUTweak and MSI afterburner... and the same result: No signal

    OS: Windows 10 x64 (updated)
    CPU: intel i7 950
    Memory: 16GB ram
    Motherboard: Asus Sabertooth x58 (BIOS updated)
    PSU: Thermaltake 750W

    Thanks for your help!

  2. #2
    ROG Member Array St.Johann PC Specs
    St.Johann PC Specs
    MotherboardMAXIMUS VIII RANGER Intel® Z170
    ProcessorIntel Core i7-6700K Skylake@4,8
    Memory (part number)Corsair Vengeance LPX DDR4 2133MHz 16GB
    Graphics Card #1ROG-STRIX-RTX2070-O8G-GAMING@GPU2025/Mem14000MHz
    MonitorBenq M2700HD+Samsung 24......
    CPU CoolerCooler Master Hyper 212 Evo
    CaseCooler Master HAF 922
    Power SupplyCorsair TX750w
    Keyboard Logitech G110
    Mouse Logitech G500s
    Headset SteelSeries Siberia 800
    Mouse Pad Svive
    Headset/Speakers Logitech Z-5500
    OS Windows 10

    Join Date
    Apr 2016
    Reputation
    10
    Posts
    6

    I had the same problem with 970 cards

    Had the same problem with 970 cards. Fans do not start sometimes, it gets hot 91.celius and turns off.
    I think the problem was GPU Tweak!

    Did you used:

    ASUS GPUTweakII RemoveTool
    ASUS GPU Tweak II Remove Tool could help you uninstall GPU Tweak II completely before update to a new version/msi afterburner
    I use now GPU TweakII V1.0.3.6 and it works great GPU 1400 and memory at 7500MHz

    https://rog.asus.com/forum/showthrea...oubleshooting)
    https://rog.asus.com/forum/showthrea...NEED-HELP-ASAP!
    https://rog.asus.com/forum/showthrea...-monitor-issue

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •