Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Hybrid View

  1. #1
    ROG Guru: White Belt Array Jagdseelen PC Specs
    Jagdseelen PC Specs
    MotherboardASUS MAXIMUS VIII HERO
    ProcessorIntel i7-6700k @4.8ghz
    Memory (part number)G-Skill Trident Z F4-3200C14D-16GTZ
    Graphics Card #1EVGA GTX 1080 ti SC2 Gaming
    Sound CardOnboard
    MonitorASUS ROG SWIFT PG278Q and Samsung C24F390FHE 23.5"
    Storage #1Samsung 960 Pro M.2 1TB SSD
    Storage #2Seagate 3tb
    CPU CoolerCorsair Hydro Series H110i GTX
    CaseCorsair Graphite 760T Black
    Power SupplyEVGA SuperNOVA G3 750W Modular
    Keyboard Logitech G910 Orion Spectrum
    Mouse Logitech G900 Chaos Spectrum
    Headset Sennheiser G4ME ZERO
    Mouse Pad Logitech G240
    OS Windows 10 Pro x64
    Network RouterNetgear D8500 (Beta Sample)
    Accessory #1 ASUS ROG Front Base
    Accessory #2 ASUS DRW-24D3ST Black SATA DVD Burner
    Accessory #3 Oculus Rift Touch Bundle (New)
    Jagdseelen's Avatar
    Join Date
    Aug 2015
    Reputation
    11
    Posts
    117

    Angry ASUS ROG Front Base - Clock not working

    The clock on my ASUS ROG Front Base shows as --:-- and will not update and it has been this way since I had a power outage.

    I have tried disconnecting it from the motherboard.

    Updated FW to v48.

    Re installed software.

    and a couple of things I've forgotten.

    Does anyone have a solution for this problem? I have no faith in ASUS even reading this post so I am asking you the customers more than ASUS.

  2. #2
    Ex-employee Array
    Join Date
    Jun 2020
    Reputation
    108
    Posts
    2,154

    So your ROG front base was working and showing the clock speed numbers before the outage?

    Did you also recently upgrade to Windows 10?

  3. #3
    ROG Guru: White Belt Array Jagdseelen PC Specs
    Jagdseelen PC Specs
    MotherboardASUS MAXIMUS VIII HERO
    ProcessorIntel i7-6700k @4.8ghz
    Memory (part number)G-Skill Trident Z F4-3200C14D-16GTZ
    Graphics Card #1EVGA GTX 1080 ti SC2 Gaming
    Sound CardOnboard
    MonitorASUS ROG SWIFT PG278Q and Samsung C24F390FHE 23.5"
    Storage #1Samsung 960 Pro M.2 1TB SSD
    Storage #2Seagate 3tb
    CPU CoolerCorsair Hydro Series H110i GTX
    CaseCorsair Graphite 760T Black
    Power SupplyEVGA SuperNOVA G3 750W Modular
    Keyboard Logitech G910 Orion Spectrum
    Mouse Logitech G900 Chaos Spectrum
    Headset Sennheiser G4ME ZERO
    Mouse Pad Logitech G240
    OS Windows 10 Pro x64
    Network RouterNetgear D8500 (Beta Sample)
    Accessory #1 ASUS ROG Front Base
    Accessory #2 ASUS DRW-24D3ST Black SATA DVD Burner
    Accessory #3 Oculus Rift Touch Bundle (New)
    Jagdseelen's Avatar
    Join Date
    Aug 2015
    Reputation
    11
    Posts
    117

    Quote Originally Posted by Bahz View Post
    So your ROG front base was working and showing the clock speed numbers before the outage?

    Did you also recently upgrade to Windows 10?
    yes and it is the time clock I'm talking about, not the CPU clock speed.

    I upgraded to Windows 10 x64 Pro day 1. But I did reinstall it 20/04/16 in a attempt to fix the problem.
    Last edited by Jagdseelen; 06-23-2016 at 07:46 AM.

  4. #4
    Ex-employee Array
    Join Date
    Jun 2020
    Reputation
    108
    Posts
    2,154

    From what I know these are the minimum requirements:

    Front Base Driver:V1.01.17
    FW: V48 (included in driver)

    Note 1: Must install both driver and ROG Connect Plus to ensure all functions work properly.
    Note 2: Support models: ROG Maximus VIII series (Intel Z170), Maximus VII series (Intel Z97) motherboards, Maximus VI series (Intel Z87), Rampage V Extreme, Rampage IV Black Edition, CrossBlade Ranger motherboards

    Since it was working so I assume you meet all the above requirements. If you verified you have V48 or later firmware and have at least driver version V1.01.17 or later installed then you may need to send the unit back for RMA.

  5. #5
    ROG Guru: White Belt Array Jagdseelen PC Specs
    Jagdseelen PC Specs
    MotherboardASUS MAXIMUS VIII HERO
    ProcessorIntel i7-6700k @4.8ghz
    Memory (part number)G-Skill Trident Z F4-3200C14D-16GTZ
    Graphics Card #1EVGA GTX 1080 ti SC2 Gaming
    Sound CardOnboard
    MonitorASUS ROG SWIFT PG278Q and Samsung C24F390FHE 23.5"
    Storage #1Samsung 960 Pro M.2 1TB SSD
    Storage #2Seagate 3tb
    CPU CoolerCorsair Hydro Series H110i GTX
    CaseCorsair Graphite 760T Black
    Power SupplyEVGA SuperNOVA G3 750W Modular
    Keyboard Logitech G910 Orion Spectrum
    Mouse Logitech G900 Chaos Spectrum
    Headset Sennheiser G4ME ZERO
    Mouse Pad Logitech G240
    OS Windows 10 Pro x64
    Network RouterNetgear D8500 (Beta Sample)
    Accessory #1 ASUS ROG Front Base
    Accessory #2 ASUS DRW-24D3ST Black SATA DVD Burner
    Accessory #3 Oculus Rift Touch Bundle (New)
    Jagdseelen's Avatar
    Join Date
    Aug 2015
    Reputation
    11
    Posts
    117

    Quote Originally Posted by Bahz View Post
    From what I know these are the minimum requirements:

    Front Base Driver:V1.01.17
    FW: V48 (included in driver)

    Note 1: Must install both driver and ROG Connect Plus to ensure all functions work properly.
    Note 2: Support models: ROG Maximus VIII series (Intel Z170), Maximus VII series (Intel Z97) motherboards, Maximus VI series (Intel Z87), Rampage V Extreme, Rampage IV Black Edition, CrossBlade Ranger motherboards

    Since it was working so I assume you meet all the above requirements. If you verified you have V48 or later firmware and have at least driver version V1.01.17 or later installed then you may need to send the unit back for RMA.
    Latest Firmware and software is installed.

    Requirements met and then some.

    have also checked to make sure cables attached properly.

  6. #6
    ROG Guru: White Belt Array Jagdseelen PC Specs
    Jagdseelen PC Specs
    MotherboardASUS MAXIMUS VIII HERO
    ProcessorIntel i7-6700k @4.8ghz
    Memory (part number)G-Skill Trident Z F4-3200C14D-16GTZ
    Graphics Card #1EVGA GTX 1080 ti SC2 Gaming
    Sound CardOnboard
    MonitorASUS ROG SWIFT PG278Q and Samsung C24F390FHE 23.5"
    Storage #1Samsung 960 Pro M.2 1TB SSD
    Storage #2Seagate 3tb
    CPU CoolerCorsair Hydro Series H110i GTX
    CaseCorsair Graphite 760T Black
    Power SupplyEVGA SuperNOVA G3 750W Modular
    Keyboard Logitech G910 Orion Spectrum
    Mouse Logitech G900 Chaos Spectrum
    Headset Sennheiser G4ME ZERO
    Mouse Pad Logitech G240
    OS Windows 10 Pro x64
    Network RouterNetgear D8500 (Beta Sample)
    Accessory #1 ASUS ROG Front Base
    Accessory #2 ASUS DRW-24D3ST Black SATA DVD Burner
    Accessory #3 Oculus Rift Touch Bundle (New)
    Jagdseelen's Avatar
    Join Date
    Aug 2015
    Reputation
    11
    Posts
    117

    Buying ASUS products is starting to get costly with all the RMAing needed.

    I'm starting to consider buying different brands that do not require so much RMAing.

  7. #7
    ROG Guru: Yellow Belt Array Code_Frenzy PC Specs
    Code_Frenzy PC Specs
    MotherboardMaximus VIII Hero Alpha
    Processori7-6700k
    Memory (part number)LPX 3000MHz DDR4 (CMK16GX4M2B3000C15)
    Graphics Card #1Zotac GTX 980ti AMP!
    Storage #1(OS) Samsung SM951 256GB NVMe
    Storage #2(Data) SanDisk Ultra II 960GB SSD
    CPU CoolerXSPC Raystorm Pro with custom loop
    CasePhanteks Enthoo Luxe
    Power SupplyCorsair 1200W (Hx1200i)
    OS Windows 10 Pro
    Accessory #1 XSPC Daul bay pump/res, EX420 + RX240 rads
    Accessory #2 ROG Front Base

    Join Date
    Feb 2016
    Reputation
    12
    Posts
    152

    Sorry for the late reply, I've not been on the ROG forum for a while. My own experience is that my ROG Front Base connected to a Maximus VIII Hero Alpha board loses its configuration every time I drop the power to the PC. In my case it always loses the audio preset section of the display. I'm not the only one to have experienced this and believe it to be a software glitch that has not been resolved yet.
    To fix the problem I have to flash to V47 and shutdown windows completely. Reboot and then flash to V48 and all works correctly again. Very occasionally the flash to V48 fails to fix the problem and I need to repeat the procedure, but more often that not it works first time. I bought ASUS thinking that I was paying for quality, I'm convinced that it is no longer the case

  8. #8
    ROG Guru: White Belt Array Jagdseelen PC Specs
    Jagdseelen PC Specs
    MotherboardASUS MAXIMUS VIII HERO
    ProcessorIntel i7-6700k @4.8ghz
    Memory (part number)G-Skill Trident Z F4-3200C14D-16GTZ
    Graphics Card #1EVGA GTX 1080 ti SC2 Gaming
    Sound CardOnboard
    MonitorASUS ROG SWIFT PG278Q and Samsung C24F390FHE 23.5"
    Storage #1Samsung 960 Pro M.2 1TB SSD
    Storage #2Seagate 3tb
    CPU CoolerCorsair Hydro Series H110i GTX
    CaseCorsair Graphite 760T Black
    Power SupplyEVGA SuperNOVA G3 750W Modular
    Keyboard Logitech G910 Orion Spectrum
    Mouse Logitech G900 Chaos Spectrum
    Headset Sennheiser G4ME ZERO
    Mouse Pad Logitech G240
    OS Windows 10 Pro x64
    Network RouterNetgear D8500 (Beta Sample)
    Accessory #1 ASUS ROG Front Base
    Accessory #2 ASUS DRW-24D3ST Black SATA DVD Burner
    Accessory #3 Oculus Rift Touch Bundle (New)
    Jagdseelen's Avatar
    Join Date
    Aug 2015
    Reputation
    11
    Posts
    117

    unfortunately your solution did not work for me

  9. #9
    ROG Enthusiast Array JemTheWire PC Specs
    JemTheWire PC Specs
    MotherboardASUS Maximus VII Ranger
    ProcessorIntel i7 4790k
    Memory (part number)Corsair CMY16GX3M2A2400C11R
    Graphics Card #1ASUS STRIX GTX970 DirCU2 OC 4G
    MonitorASUS VE228HR
    Storage #1Crucial MX100 256GB 2.5 7mm SSD
    Storage #21TB SEAGATE SSHD ST1000DX001 x3
    CPU CoolerCorsair Hydro H100i
    CaseCorsair Odsidion 750D
    Power SupplyCoolMaster 850W CM Vanguard Gold Modular PSU
    Keyboard Corsair Vengeance K70 RGB Cherry Red
    Mouse Corsair Vengeance M95
    Headset/Speakers Bosé Companion II
    OS Windows 10 Pro 64bit
    Network RouterASUS RT-AC88U
    Accessory #1 ASUS Front Base

    Join Date
    Jan 2015
    Reputation
    10
    Posts
    52

    The latest FrontBase FW is v51

  10. #10
    ROG Guru: White Belt Array Jagdseelen PC Specs
    Jagdseelen PC Specs
    MotherboardASUS MAXIMUS VIII HERO
    ProcessorIntel i7-6700k @4.8ghz
    Memory (part number)G-Skill Trident Z F4-3200C14D-16GTZ
    Graphics Card #1EVGA GTX 1080 ti SC2 Gaming
    Sound CardOnboard
    MonitorASUS ROG SWIFT PG278Q and Samsung C24F390FHE 23.5"
    Storage #1Samsung 960 Pro M.2 1TB SSD
    Storage #2Seagate 3tb
    CPU CoolerCorsair Hydro Series H110i GTX
    CaseCorsair Graphite 760T Black
    Power SupplyEVGA SuperNOVA G3 750W Modular
    Keyboard Logitech G910 Orion Spectrum
    Mouse Logitech G900 Chaos Spectrum
    Headset Sennheiser G4ME ZERO
    Mouse Pad Logitech G240
    OS Windows 10 Pro x64
    Network RouterNetgear D8500 (Beta Sample)
    Accessory #1 ASUS ROG Front Base
    Accessory #2 ASUS DRW-24D3ST Black SATA DVD Burner
    Accessory #3 Oculus Rift Touch Bundle (New)
    Jagdseelen's Avatar
    Join Date
    Aug 2015
    Reputation
    11
    Posts
    117

    Quote Originally Posted by JemTheWire View Post
    The latest FrontBase FW is v51
    That FW is for when the newer X99 boards are being used and not the Z170 boards.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •