Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 13
  1. #1
    ROG Member Array Vlackrs PC Specs
    Vlackrs PC Specs
    MotherboardAsus Maxmus Hero VIII Bios 0002
    ProcessorIntel Core i5 6500
    Memory (part number)Kingston 1x8gb
    Graphics Card #1Asus 760 OC edition
    MonitorSamsung 32"
    Storage #1Kingston 120gb SSD
    Storage #22tb saegate
    CPU Cooler240m CM
    CaseCorsair 550D
    Power Supply720 CM Silent Pro v2
    Keyboard Razer DeathStalker
    Mouse Razer Naga Molten
    Headset Kingston hyperx cloud II
    OS Windows 10 Pro 64 bits

    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    10
    Posts
    20

    [BUG] Sonic Suite 2 (lags programs and input devices)

    I have a few problems with this program, lags utorrent and takes 1 minute to open, when i try to open chrome it lags my mouse like input lag. It may have problems with more programs and games too.

    By just closing the program, everything works fine.
    Last edited by Vlackrs; 07-02-2016 at 04:22 AM.

  2. #2
    Moderator Array Nate152 PC Specs
    Nate152 PC Specs
    MotherboardROG Maximus IX Code
    Processori7-7700k 5.2GHz Delidded
    Memory (part number)16GB G.Skill Trident Z 4000MHz 16-16-16-39-2T
    Graphics Card #1Titan Xp - EKFC waterblock
    Graphics Card #2Titan Xp
    Sound CardROG SupremeFX 2015
    MonitorHP ZR30w
    Storage #1Toshiba OCZ VX500 256GB
    CPU CoolerSwiftech Apogee GTZ
    CaseThermaltake Armor+ VH6000
    Power SupplyPC Power & Cooling Turbo Cool 1200w
    Keyboard Razer Anansi
    Mouse Logitech G500
    Headset Sennheiser HD6XX
    OS Windows 10 Home 64 bit
    Accessory #1 Asus optical drive
    Accessory #2 Koolance ERM-2K3U
    Nate152's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    308
    Posts
    16,343

    Hi Vlackrs

    I'm using sonic studio II on the maximus viii formula just fine here, I wonder if you might have a driver conflict or reinstalling it would fix it.

    Also check in device manager for any yellow triangles or unknown devices.

    Please list your pc specs or you can fill them out in your profile, they will be listed by your name in red like above my avatar.

  3. #3
    ROG Member Array Vlackrs PC Specs
    Vlackrs PC Specs
    MotherboardAsus Maxmus Hero VIII Bios 0002
    ProcessorIntel Core i5 6500
    Memory (part number)Kingston 1x8gb
    Graphics Card #1Asus 760 OC edition
    MonitorSamsung 32"
    Storage #1Kingston 120gb SSD
    Storage #22tb saegate
    CPU Cooler240m CM
    CaseCorsair 550D
    Power Supply720 CM Silent Pro v2
    Keyboard Razer DeathStalker
    Mouse Razer Naga Molten
    Headset Kingston hyperx cloud II
    OS Windows 10 Pro 64 bits

    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    10
    Posts
    20

    Quote Originally Posted by Nate152 View Post
    Hi Vlackrs

    I'm using sonic studio II on the maximus viii formula just fine here, I wonder if you might have a driver conflict or reinstalling it would fix it.

    Also check in device manager for any yellow triangles or unknown devices.

    Please list your pc specs or you can fill them out in your profile, they will be listed by your name in red like above my avatar.
    Hi, The problem and how i solved is very clear, really easy, i just need to close the program Sonic suite 2 and everything run fine again.

    I do not have to install the program or something like that, i just need to close it.

    Odd.

    In divice manager i have everything fine, i installed all the drivers from the asus website.

  4. #4
    ROG Member Array Pakman's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    10
    Posts
    24

    So, sadly no official fix on it yet?

    I got Maximus VIII Formula recently and upon doing a new OS with all new drivers including SonicSuite 2 with Realtek Audio Driver I came to face the same issue with uTorrent and what not and was hoping there'd be a fix or runaround at least by now considering it's been the issue since like forever?

  5. #5
    Moderator Array Nate152 PC Specs
    Nate152 PC Specs
    MotherboardROG Maximus IX Code
    Processori7-7700k 5.2GHz Delidded
    Memory (part number)16GB G.Skill Trident Z 4000MHz 16-16-16-39-2T
    Graphics Card #1Titan Xp - EKFC waterblock
    Graphics Card #2Titan Xp
    Sound CardROG SupremeFX 2015
    MonitorHP ZR30w
    Storage #1Toshiba OCZ VX500 256GB
    CPU CoolerSwiftech Apogee GTZ
    CaseThermaltake Armor+ VH6000
    Power SupplyPC Power & Cooling Turbo Cool 1200w
    Keyboard Razer Anansi
    Mouse Logitech G500
    Headset Sennheiser HD6XX
    OS Windows 10 Home 64 bit
    Accessory #1 Asus optical drive
    Accessory #2 Koolance ERM-2K3U
    Nate152's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    308
    Posts
    16,343

    Thank you for your specs Vlackrs.

    Seeing how it happens to you both with utorrent I would think it's causing the problem.

    I don't use utorrent so I can't comment on it but I'm having no issues.

  6. #6
    ROG Member Array Pakman's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    10
    Posts
    24

    I read other thread where someone posted a reply from ASUS stating that the issue is with uTorrent not being compatible with Sonic Studio and not the other way around.

    Not sure if I should hold my breath for uTorrent to release a fix for something that's not widely used at all. Will stick to not using Sonic Studio for now until it's fixed, which sucks cause it looked like such a nifty tool.

  7. #7
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2016
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Same problem for me.

    When I install Sonic Studio uTorrent runs very slow. Also some other apps and games becomes unstable.

    Unfortunately I'm using another sound card due to having problem with Sonic Studio.

  8. #8
    ROG Member Array Pakman's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    10
    Posts
    24

    My sound and everything works just fine, you just need to 'close/exit' Sonic Studio app and no need to uninstall the driver in it's entirety and you should be good to go.

    Would really like for ASUS to actually fix this, Sonic Studio came later than uTorrent so it's kind of weird to say uTorrent is at fault when it's been working just fine right up until I install Sonic Studio 2.

  9. #9
    ROG Member Array Vlackrs PC Specs
    Vlackrs PC Specs
    MotherboardAsus Maxmus Hero VIII Bios 0002
    ProcessorIntel Core i5 6500
    Memory (part number)Kingston 1x8gb
    Graphics Card #1Asus 760 OC edition
    MonitorSamsung 32"
    Storage #1Kingston 120gb SSD
    Storage #22tb saegate
    CPU Cooler240m CM
    CaseCorsair 550D
    Power Supply720 CM Silent Pro v2
    Keyboard Razer DeathStalker
    Mouse Razer Naga Molten
    Headset Kingston hyperx cloud II
    OS Windows 10 Pro 64 bits

    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    10
    Posts
    20

    utorrent is not only, try to open chrome normal/canary and move your mouse to see how it goes, it will lag for sure.

    Yeah, looks like Sonic Suite 2 is incompatible with a few programs or better said, the kind of detection that SS 2 have to detect the programs that can be used with it.
    Last edited by Vlackrs; 07-04-2016 at 06:33 PM.

  10. #10
    ROG Member Array Pakman's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    10
    Posts
    24

    You're right, system does feel a bit laggy to say the least when using certain programs and I believed initially it was just a bad OS install but luckily I didn't do a fresh install upon that and closed SS2.

    Oh well, I hope they fix it soon as it looks like a decent tool. After paying all this much premium for a motherboard, you do expect these little things that are heavily used in marketing to at least work perfect.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •