Page 1 of 6 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 53
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2016
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Getting Aura to work with Asus x99 ROG Strix

    Hello, I recently built a new PC using the ASUS ROG Strix X99 Mobo. Everything has been working fine except aura. I ran it a few times and it was working fine, but at on point it froze on me, so i killed the process. Now whenever I run it nothing happens. The AsRogAuraService.exe is still running, but that's it.

    Any ideas?

    Thanks in advanced.

  2. #2
    ROG Member Array
    Join Date
    Jul 2016
    Reputation
    10
    Posts
    8

    I am having the exact same issue. I was suggested to reset my CMOS and it did work.. but only temporarily. It went back to only running in the background and no interface. Have you had any luck finding a solution to this issue? Maybe we can work together on this and hope to find a fix.

    Cheers

    **Forgot to mention I am using the X99-A ii**

  3. #3

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Jul 2016
    Reputation
    10
    Posts
    10

    Hello to all,

    I have exactly the same problem. Just built a new pc with an STRIX X99 MB and also a GPU Strix 1070 OC.

    I installed last version of AURA with synchronization for both components. First hours worked OK but suddenly both components get light "stuck". Tried to open aurea program but it was not working. Then I stopped the services, reinstalled them but no more working. I thought that could be a problem with corsair keyboard driver with RGB leds but i'm not really sure.
    Suddenly sometimes starts working again but past some hours later stucks again. After few installs i started having blue screens when entering on windows 10 so I decided to not use again this service untill a patch provided by asus.

    PD: Bios version is 0401 i didn't want to upgrade because everything works fine.

    Regards.
    Last edited by SOADxt; 08-01-2016 at 10:36 AM.

  5. #5
    ROG Guru: Grand Master Array
    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    339
    Posts
    15,255

    Do you have any of the other ASUS utilities installed besides the Lighting Utility?

  6. #6
    ROG Member Array
    Join Date
    Jul 2016
    Reputation
    10
    Posts
    8

    I am only using AI 3.0 now but I have also had only Aura installed (literally 1st program installed after fresh windows to test) and had the same issue. I am on latest Bios for my mobo 801. Was on 401 when I noticed the problem first.

  7. #7
    ROG Guru: Grand Master Array
    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    339
    Posts
    15,255

    Try using this version: Lighting_Control_x99_1.03.24.T1005. It's the one I use for my R5E10 and it works very well.

  8. #8
    ROG Member Array
    Join Date
    Jul 2016
    Reputation
    10
    Posts
    10

    Quote Originally Posted by Chino View Post
    Try using this version: Lighting_Control_x99_1.03.24.T1005. It's the one I use for my R5E10 and it works very well.
    Answer for your question, yes i'm using asus AI suite 3 and GPU Tweak II.

    1.03.24 version (with components sync) it's the one i was using and causing problems.

  9. #9
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    10
    Posts
    14

    why does ASRogAuraService take up 12-18% of the CPU just on idling?!?!?

  10. #10
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2013
    Reputation
    10
    Posts
    6

    I can also confirm that AsRogAuraService is using 10-11% of my CPU when idle

    Asus needs to fix this asap

Page 1 of 6 1 2 3 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •