Page 3 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast
Results 21 to 30 of 47
  1. #21
    ROG Enthusiast Array xthane PC Specs
    xthane PC Specs
    MotherboardASUS RAMPAGE V EDITION 10
    Processori7 6900k
    Memory (part number)Corsair Dominator Platinum 32GB (CMD32GX4M4B3000C15)
    Graphics Card #1ASUS ROG GeForce GTX 1080 STRIX
    Sound CardASUS Xonar DX
    CPU CoolerCorsair H100i
    Power SupplyCorsair AX860i
    Keyboard Ducky Shine 5
    Mouse Logitech G502 RGB
    Headset Audio-Technica ATH-A1000Z
    Mouse Pad SteelSeries QcK
    OS Windows 10 Pro
    xthane's Avatar
    Join Date
    Nov 2016
    Reputation
    10
    Posts
    38

    Did you try turning the knob on the SupremeFX HiFi? I had to turn the crap out of it a ton of rotations for the volume to turn up.

  2. #22
    ROG Guru: Yellow Belt Array broken pixel's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Reputation
    10
    Posts
    157

    I hooked up the SupremeFX-HIFI box correctly, installed the driver and no sound coming from the headphone jack.
    R4BE BIOS 0701 3930K @ 4.7GHz +0.005 XSPC Raystorm H20 block 16GB Corsair Dominator GT @ 2133MHz 9-11-10-27-1N SuperNOVA 1600 G2 XFX 290x XFX 290x 2x CL4100 240GB Intel RAID 0 Revo3 240GB XFI Win10 Enterprise TM HOTAS Warthog Slaw device BF-109 pedals TrackIR 5X270OC @ 2560x1440 @ 100Hz



  3. #23
    ROG Enthusiast Array SimondsUnchaind PC Specs
    SimondsUnchaind PC Specs
    MotherboardRampage V Edition 10
    ProcessorIntel I7 6850k
    Graphics Card #1ROG Strix 1070
    Sound CardSchiit Jotunheim
    MonitorDell S2417dg
    Storage #1512MB Samsung 950 pro
    Storage #23TB WD Black
    CPU CoolerThermaltake 3.0 UIltimate
    CaseThermaltake V51
    Power Supply1000W EVGA PS
    Keyboard Corsair K70 RGB Rapidfire
    Mouse Corsair M65 Pro RGB
    Headset Focal Elear
    Mouse Pad Corsair Extended
    Headset/Speakers Emotiva S5 powered monitors
    OS Windows 10 Home 64bit

    Join Date
    Jul 2016
    Reputation
    10
    Posts
    45

    Quote Originally Posted by xthane View Post
    Did you try turning the knob on the SupremeFX HiFi? I had to turn the crap out of it a ton of rotations for the volume to turn up.
    I did rotate the knob about 20 complete turns but heard no increase in volume. In my Windows>Playback settings, the little volume meter was hitting the top when I had music playing (still nothing into the headphones).

  4. #24
    ROG Guru: Yellow Belt Array Legolas PC Specs
    Legolas PC Specs
    MotherboardMaximus X Hero Wifi AC
    ProcessorIntel Core i7 8600k oc 5Ghz
    Memory (part number)Samsung DDR4 16GB
    Graphics Card #1ASUS NVIDIA GTX 1080
    MonitorASUS MS246
    Storage #1Samsung MZVPV256
    Storage #2Samsung MZVPV256
    CPU CoolerCorsair H110I v2
    Power SupplyPC 1200W Turbo-Cool 1200
    Keyboard ASUS SK2045

    Join Date
    Nov 2015
    Reputation
    10
    Posts
    242

    Quote Originally Posted by SimondsUnchaind View Post
    I did rotate the knob about 20 complete turns but heard no increase in volume. In my Windows>Playback settings, the little volume meter was hitting the top when I had music playing (still nothing into the headphones).
    in WIndows, there is sound settings, did you put the highest level for the output of your headphones?
    Did you also set in Windows's sounds settings that your Headphone is the Default device?

  5. #25
    ROG Enthusiast Array SimondsUnchaind PC Specs
    SimondsUnchaind PC Specs
    MotherboardRampage V Edition 10
    ProcessorIntel I7 6850k
    Graphics Card #1ROG Strix 1070
    Sound CardSchiit Jotunheim
    MonitorDell S2417dg
    Storage #1512MB Samsung 950 pro
    Storage #23TB WD Black
    CPU CoolerThermaltake 3.0 UIltimate
    CaseThermaltake V51
    Power Supply1000W EVGA PS
    Keyboard Corsair K70 RGB Rapidfire
    Mouse Corsair M65 Pro RGB
    Headset Focal Elear
    Mouse Pad Corsair Extended
    Headset/Speakers Emotiva S5 powered monitors
    OS Windows 10 Home 64bit

    Join Date
    Jul 2016
    Reputation
    10
    Posts
    45

    Quote Originally Posted by Legolas View Post
    in WIndows, there is sound settings, did you put the highest level for the output of your headphones?
    Did you also set in Windows's sounds settings that your Headphone is the Default device?
    I am not sure what you mean by "putting the highest level for the output of the headphones" but I did make sure the HiFi DAC was the default device and made sure the volume was up anywhere I could increase it.

    I can't help but feel I am not running the "perfect" combination of drivers to make it work. I also still don't know why my 3.5mm jack would sense my headphones but the 6.5mm jack would not.

    I'd literally E-transfer someone money if they can give me a solution that leads to the DAC/Amp working, excluding wiping my windows.
    Last edited by SimondsUnchaind; 12-04-2016 at 10:28 PM.

  6. #26
    ROG Guru: Grand Master Array
    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    339
    Posts
    15,255

    Open the SupremeFX HiFi program. When you turn the knob, do you see the volume increasing?

    Click image for larger version. 

Name:	supremefxhifipanel.jpg 
Views:	17 
Size:	361.9 KB 
ID:	60725

  7. #27
    ROG Enthusiast Array SimondsUnchaind PC Specs
    SimondsUnchaind PC Specs
    MotherboardRampage V Edition 10
    ProcessorIntel I7 6850k
    Graphics Card #1ROG Strix 1070
    Sound CardSchiit Jotunheim
    MonitorDell S2417dg
    Storage #1512MB Samsung 950 pro
    Storage #23TB WD Black
    CPU CoolerThermaltake 3.0 UIltimate
    CaseThermaltake V51
    Power Supply1000W EVGA PS
    Keyboard Corsair K70 RGB Rapidfire
    Mouse Corsair M65 Pro RGB
    Headset Focal Elear
    Mouse Pad Corsair Extended
    Headset/Speakers Emotiva S5 powered monitors
    OS Windows 10 Home 64bit

    Join Date
    Jul 2016
    Reputation
    10
    Posts
    45

    No . It is greyed out

    Click image for larger version. 

Name:	Capture.JPG 
Views:	16 
Size:	48.4 KB 
ID:	60751

  8. #28
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2014
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Thanks dude, just seeing your screenshot did it for me.

    Quote Originally Posted by SimondsUnchaind View Post
    No . It is greyed out

    Click image for larger version. 

Name:	Capture.JPG 
Views:	16 
Size:	48.4 KB 
ID:	60751
    SimondsUnchaind Thanks for the screenshot,
    I got to this thread, hit last page saw your screenshot and it sorted the issue asap for me.

    Hello everyone, so i got the RVE10 board, fresh install of w10
    usb key drivers and utilities and had the same issue, no sound from the front panel.
    googled a bit and saw this thread. which has made it clear.

    on the asus usb under drivers under "Manual Install" ie did not install with all the other ****,
    you will see the HiFi driver. install it.
    reboot
    open the sw
    turn the knob untill the vol is all the way up, and use windows to control the vol
    ( i do this because my pc is far away form my desk)

    The Supreme HiFi has an independent non windows controlled volume and like the geniuses at asus are, this vol is defaulted on 0db "no sound"
    and when you use windows to pump up the volume nothing happens.
    you need to volume up on the HW first.

    Problem solved.
    Asus. It would be nice to control this volume using a mouse and keyboard, just sayin

  9. #29
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2013
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Quote Originally Posted by nonnac7 View Post
    I am also having these issues. I have gotten it to work only 2 times and each time i get distortion at bitrates 192hz and above. Seems to have driver related issues.

    What I did to get it working:
    1. Removed SupremeFX software from PC (do not reboot yet).
    2. I went into Device Manager (clicked show hidden) and removed every single thing related to SupremeFX. *Note I kept the realtek stuff installed.
    3. Shutdown the PC, unplugged the PCIe cable from the DAC.
    4. Started PC, opened CCleaner and cleaned registry.
    5. Shutdown the PC, replugged in the PCIe cable into the DAC.
    6. Started PC, Installed SupremeFX package and restarted pc.

    This happened to work, your mileage may vary. I tried every easier solution, like not unplugging pcie, just reinstalled drivers, etc.. It never worked.

    The issue I believe is indeed the drivers. When I change headphone jack from 6.3 to 3.5 I hear a click (which I'm guessing is the hardware switching inputs) when it is working. I didn't hear this switch at all when the headphones didn't work. The volume knob also didn't work at all. Once I could manipulate the volume knob and it showed up in the SupremeFX software the audio would work again.

    Overall I am displeased with the drivers and DAC as a whole. I hope they get the issues sorted out.

    Side Issue: The mic in on the DAC is EXTREMELY low volume when working.

    System Specs: Windows 10 Pro x64, 6850k, rve10, 16gb 3200mhz ram, 980ti, ax860 psu,
    Thank you sir. I followed this to get my RVe10 DAC/Amp working on my RIVE. Perfect.**

  10. #30
    ROG Guru: Yellow Belt Array Koutport PC Specs
    Koutport PC Specs
    Laptop (Model)IBM THINK PAD
    MotherboardASUS ROG RAMPAGE V EDITION 10
    ProcessorI7 6950Χ
    Memory (part number)CMD32GX4M4B3000C15
    Graphics Card #1ASUS GeForce® GTX 1080TI POSEIDON -EKW EK-KIT RGB 360
    MonitorASUS ROG SWIFT PG278QR
    Storage #1Samsung 960 PRO 512GB
    Storage #2ASUS RAIDR EXPRESS+ CORSAIR SSD 2X120 RAID-0
    CPU CoolerEKW-EK-KIT RGB 360
    CaseCORSAIR GRAPHITE SERIES 760T F/T.
    Power SupplyCorsair HX1200i
    Keyboard RAZER BLACKWIDOW CHROMA V2
    Mouse RAZER MAMBA TOURNAMENT EDITION-Razer Deathadder Elite-Razer Basilisk
    Headset ASUS STRIX 7.1- Razer ManO’War 7.1-Razer Nari Ultimate
    Mouse Pad RAZER GOLIATHUS
    Headset/Speakers Razer Nommo Chroma
    OS WINDOWS 10 PRO 64BIT
    Koutport's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Reputation
    10
    Posts
    156

    Quote Originally Posted by Dagamus(NM) View Post
    Thank you sir. I followed this to get my RVe10 DAC/Amp working on my RIVE. Perfect.**
    Hello
    Do you have problems with the mic of DAC supreme fx? I have problem with any apps (teamspeak,skype etc) with the sound they listening me very bad and low noise. All problems stoped as soon as connect the jack to the rear panel of board...The sound of headphones is very good!
    Thanx
    George
    Μobo:ASUS RAMPAGE V EDITION 10-CPU:INTEL 6950X-Cooler:EKW-EK-KIT RGB 360-RAM:Corsair Dominator 64GB(8x8)3000 CL15-GPU:ASUS GeForce® GTX 1080TI POSEIDON+ EKW-EK-KIT RGB -PSU:Corsair HX1200i:HDD:Samsung M2 960 PRO 512GB+Samsung 860 EVO 512 Raid 0+Asus RAIDR Express 240GB[/B]- Case:CORSAIR GRAPHITE SERIES 760T

Page 3 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •