Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2016
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Crosshair V And Nvidia GTX 1080 Bios Error Message

    I just got an Nvidia GTX 1080 FE and installed it in my Crosshair V motherboard and when I boot up I get the following message.

    PXE-E01: PCI Vendor and Device IDs do not match

    The card appears to be working fine however sometimes when booting up I get a garbled display at the windows logon screen.

    I contacted Nvidia Support thinking it was something with the card and it was suggested to update the BIOS on my motherboard which I already have the latest BIOS and there hasn't been a posted BIOS update since 2012.

    Has anyone seen this message before I want to be certain this is a motherboard issue not a card problem before updating my motherboard/cpu.

  2. #2
    ROG Guru: Yellow Belt Array Legolas PC Specs
    Legolas PC Specs
    MotherboardMaximus X Hero Wifi AC
    ProcessorIntel Core i7 8600k oc 5Ghz
    Memory (part number)Samsung DDR4 16GB
    Graphics Card #1ASUS NVIDIA GTX 1080
    MonitorASUS MS246
    Storage #1Samsung MZVPV256
    Storage #2Samsung MZVPV256
    CPU CoolerCorsair H110I v2
    Power SupplyPC 1200W Turbo-Cool 1200
    Keyboard ASUS SK2045

    Join Date
    Nov 2015
    Reputation
    10
    Posts
    242

    Check if power is plugged in to the power connectors of the 1080 FE.
    Push the video card securely in the PCI slot and it will feel very tight, if the video card is installed correctly. You can take it out and put it back with some force and you will feel a click if it is installed properly.

  3. #3
    ROG Guru: Blue Belt Array sectionate PC Specs
    sectionate PC Specs
    MotherboardAsus Crosshair V Formula
    Processor8350 - 1090T
    Memory (part number)G Skill Sniper F3-14900CL9-4GBSR
    Graphics Card #1Asus GTX660-DC2O-2GD5
    MonitorAcer GD235HZ - ViewSonic VX2439wm - SyncMaster P2350
    CPU CoolerCorsair H100i
    CaseHAF 932
    Power SupplyCorsair Professional HX850
    Mouse Zowie EC1 eVo
    OS Microsoft Windows 7 Enterprise 64bit
    sectionate's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Reputation
    57
    Posts
    878

    unplug/replug every connector on your motherboard and see if that works, whats your psu?
    Crosshair IV 1090T 4093.7 - Crosshair V FX - 8350 Batch # 1243PGT 4.422MHz - 4816.08 MHz 1.5v - GSKILL F3-14900CL9D-8GBSR(x2)1087.6 11-12-10 1.5volts - ViewSonic VX2439wm - Acer GD235HZ - SyncMaster P2350 - PowerColor Red Devil RX 480 8GBD5-3DH/OC - Current Mode: 5760 x 1080 - (retired) ASUS GTX660DC2O2GD5 - Nvidia 3D Vision Wired - HAF 932 - Corsair HX850 - Corsair H100i - latest quakelive.com - Day thirteen 60fps - as always I'm powered by Futurelooks.com

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2014
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Sorry to bump this post but i have the same error with my new 1070.
    The Crosshair V Formula needs a new BIOS update to recognise the vendors ID of the new VGAs.

  5. #5
    ROG Guru: Yellow Belt Array Legolas PC Specs
    Legolas PC Specs
    MotherboardMaximus X Hero Wifi AC
    ProcessorIntel Core i7 8600k oc 5Ghz
    Memory (part number)Samsung DDR4 16GB
    Graphics Card #1ASUS NVIDIA GTX 1080
    MonitorASUS MS246
    Storage #1Samsung MZVPV256
    Storage #2Samsung MZVPV256
    CPU CoolerCorsair H110I v2
    Power SupplyPC 1200W Turbo-Cool 1200
    Keyboard ASUS SK2045

    Join Date
    Nov 2015
    Reputation
    10
    Posts
    242

    What version of BIOS do you guys have? There should be 1703

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •