Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    4

    G715JL Display random turn off - local Authorized service says it the "OS"

    I have this problem and I am aware of all topics here regarding it.The major problem here is that it was send to authorized service in my country and they claim that it was because of the "WRONG" OS which is windows 10.Since I've installed Windows 7,8,8.1,10 while trying to figure out whats wrong and the issue was not resolved so their "SOLUTION" did nothing.I've even flashed to the newest bios and nothing. Any solution that was posted on this forum I've tried and nothing.
    I've tried contacting asus uk and they told me that they can't help me because I'm outside UK and I need to contact our local asus in Croatia which we don't have here so...magical experience...
    Can someone tell me what can I do who can I contact how can I get to asus directly because I have a broken notebook which is still under warranty 2 or 3 more months but people just don't want to fix it.

  2. #2
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Jan 2015
    Reputation
    10
    Posts
    107

    Does your displa completely turn off or it goes black for a few seconds? I have the solution for the 2nd one.
    Laptop: G751JL
    Processor: i7-4750HQ
    Graphics Card: GTX 965M
    Memory: 8 GB Samsung (stock)
    Storage #1: Samsung 850 EVO 250gb
    Storage #2: 1 TB 7200 rpm (stock)
    OS: Windows 10 x64

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    4

    it goes black for 10 sec but its happening frequently , in 1 hour like 5 times or more,but this is a malfunction I don't want any workaround I want this to get fixed or get my money back what ever.But please post your solution I'm curious because I've tried everything that was posted on this forum and nothing helped

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2016
    Reputation
    10
    Posts
    18

    I'll test my luck and say you haven't seen my post regarding the exact same problem: https://rog.asus.com/forum/showthrea...back-to-normal
    You'll find the solution there, though I have to say it isn't a 100% fix but the random black screens appear very rare like once per week.

    I got to the conclusion that there is a conflict between the onboard GPU (more like the section on the processor that manages graphical processing) and the dedicated one. When the flashes appear the notebook tries to switch between the two not considering the fact that the onboard GPU is factory disabled. In other words tries to switch to nothing so it reverts to the currently used dedicated GPU.
    So the solution that our friend here nemerdekel provided, downclocking the processor core voltage and cache voltage worked unexpectedly well.
    But this is my opinion only and I ain't a computer guru.
    I hope this helps.

  5. #5
    Banned Array JustinThyme PC Specs
    JustinThyme PC Specs
    Laptop (Model)G752VY-DH72
    MotherboardRampage VI Extreme
    ProcessorI9 9940X
    Memory (part number)64GB DDR4 8x8 Corsair Dominator Platinum 3800 MHz @ C17
    Graphics Card #1ASUS Strix 2080Ti O11G @ 2.1GHz
    Graphics Card #2ASUS Strix 2080Ti O11G @ 2.1Ghz
    Graphics Card #3ROG Nvlink
    Graphics Card #4Have to feed animals
    Sound CardExternal Audioengine D1 24 bit 192kbps DAC
    MonitorASUS PG348Q @ 100Hz
    Storage #1Intel 905P 480GB U2 flavor
    Storage #2Samsung 850 EVO 1TB X2 in RAID 0, 960 PRO 1TB DIMM.2_1
    CPU CoolerHeatKiller IV PRO and VRM blocks ,Dual D5 PWM serial, 2X 480, 1X 360 RADS
    CasePhanteks Enthoo Elite 8X LL120 PWM, 3X LL140 PWM, 12 SP120 PWM 1x AF140 PWM
    Power SupplyCorsair AX 1500i
    Keyboard ASUS Claymore
    Mouse ASUS Spatha, Logitech MX Master
    Headset Sennheiser HD 700
    Mouse Pad ASUS ROG Sheath
    Headset/Speakers Audioengine A5+ with SVS SB-1000 Sub
    OS Win10 Pro 1809
    Network RouterNetGear NightHawk X10
    Accessory #1 NetGear Prosafe 10GBe Switch
    Accessory #2 Qnap TVS-682 NAS modded with I7 CPU

    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    144
    Posts
    3,855

    Its not the OS, Ive been running Win 10 on a G751JL for a very long time and never experienced this.

    Have you opened a ticket on the ASUS global website? Unfortunately a lot of the so called authorized repair centers do not employ the sharpest tools in the shed. Blaming the OS because its not what came on it from the factory is a scapegoat excuse for "I dont have a clue"
    Best thing you can do if you have to send it out is to put the original factory image on it so they dont have that crutch to use. IMO undervolting the GPU to get it to work is not acceptable. All that tells me is the chips they used are bottom of the barrel in the bin process and if undervolting solves it they should replace the mother board.

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    4

    well the problem is when I try to contact them via mail or anything it redirects the mail to our "auhorized service" so I don't know what to do

  7. #7
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    4

    haha,took the notebook from "repair" and while reinstaling new OS display turned off 2 times on the screen where I am asked how will I call the computer,and while typing the name it went off and second time while in idle on desktop.And they still claim its not a hardware issue

  8. #8
    Banned Array JustinThyme PC Specs
    JustinThyme PC Specs
    Laptop (Model)G752VY-DH72
    MotherboardRampage VI Extreme
    ProcessorI9 9940X
    Memory (part number)64GB DDR4 8x8 Corsair Dominator Platinum 3800 MHz @ C17
    Graphics Card #1ASUS Strix 2080Ti O11G @ 2.1GHz
    Graphics Card #2ASUS Strix 2080Ti O11G @ 2.1Ghz
    Graphics Card #3ROG Nvlink
    Graphics Card #4Have to feed animals
    Sound CardExternal Audioengine D1 24 bit 192kbps DAC
    MonitorASUS PG348Q @ 100Hz
    Storage #1Intel 905P 480GB U2 flavor
    Storage #2Samsung 850 EVO 1TB X2 in RAID 0, 960 PRO 1TB DIMM.2_1
    CPU CoolerHeatKiller IV PRO and VRM blocks ,Dual D5 PWM serial, 2X 480, 1X 360 RADS
    CasePhanteks Enthoo Elite 8X LL120 PWM, 3X LL140 PWM, 12 SP120 PWM 1x AF140 PWM
    Power SupplyCorsair AX 1500i
    Keyboard ASUS Claymore
    Mouse ASUS Spatha, Logitech MX Master
    Headset Sennheiser HD 700
    Mouse Pad ASUS ROG Sheath
    Headset/Speakers Audioengine A5+ with SVS SB-1000 Sub
    OS Win10 Pro 1809
    Network RouterNetGear NightHawk X10
    Accessory #1 NetGear Prosafe 10GBe Switch
    Accessory #2 Qnap TVS-682 NAS modded with I7 CPU

    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    144
    Posts
    3,855

    This is just another reason why I ALWAYS save the original drive with the original image on it so when things like this occur they don't have lame excuses. I simply put the original drive back in and its as it left the factory.
    You might want to give Bahz a try cl-Albert. Send a PM and explain your dilemma. If there is a way to escalate past the unqualified but authorized service center in your area they will know.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •