Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    ROG Guru: Yellow Belt Array Nicklas0912 PC Specs
    Nicklas0912 PC Specs
    MotherboardX99-DELUXE II
    ProcessorCore I7 6900K
    Memory (part number)Corsair Dominator Platinum 16GB 3000Mhz
    Graphics Card #1GTX 980 TI Classfield
    Graphics Card #2GTX 980 TI Classfield
    Storage #12x Kingston HyberX 120GB Raid (OS)
    Storage #22x Kingston HyberX 240GB Raid (Games)
    CPU CoolerCustom Water
    Power SupplyCorsair AX1200
    OS Windows 10
    Nicklas0912's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    10
    Posts
    151

    Asus / Deluxe II - Kills M.2 SSD? RMA?

    Hello.

    I have now got my 2rd Samsung EVO 960 M.2 SSD.

    Both of them died, It all startede fine, but soon 1-4 days after, the system wont post as long as the M.2 SSD is in the slot, it will only post and works as normaly if I take it out, I have RMA both SSDs, and I can comfirm that they died.

    I read a other had the same probleon on Asus mortherboard, is this a problem asus have? Should I RMA my Mortherboard? if Yes, what should I said? as it would be hard to find the error of this.

    //
    Nicklas A.P Jørgensen

  2. #2
    ROG Guru: Brown Belt Array Brighttail PC Specs
    Brighttail PC Specs
    Laptop (Model)Asus G751JT
    MotherboardAsus x299 Rampage VI Extreme
    ProcessorIntel i9-7900x
    Memory (part number)Corsair Dominator Platinum SE 3200Mhz 4x8
    Graphics Card #1MSI GTX 1080TI
    MonitorAcer XB321HK (4k,IPS,G-sync)
    Storage #1Intel 900p (Boot) 2xSM961 (RAID 0) Games
    Storage #2Samsung 850 Pro 512GB - WD Black 4TB
    CPU CoolerCustom Water Cool
    CasePhanteks Enthoo Elite
    Power SupplyCorsair AX 1200i
    Keyboard Corsair Platinum 95
    Mouse Asus SPATHA
    Mouse Pad Corsair MM800
    Headset/Speakers Kanyo Y5
    OS Windows 10 64 bit
    Accessory #1 2 x Alphacool Full Copper Radiator 420mm/280mm
    Accessory #2 Monsoon MMRS reservoir w/ 2 x D5 Vario Pump
    Accessory #3 Monsoon Free Center Compression Fittings

    Join Date
    Sep 2014
    Reputation
    33
    Posts
    1,331

    Wow. It will only POST without the M.2 in the slot? Crazy. Since you have the Deluxe II have you tried the m.2 in the PCI-e to M.2 card instead? I have had issues with the R5E10 not recognizing my m.2s (SM961) at all, but I've never had it where it wouldn't even POST much less go into BIOS.

    When you say won't post, that tells me nothing is coming up on the screen at all with no chance to get into BIOS. Are there any error codes at this point?

    I would start by making sure it is the m.2 slot by putting the m.2 on the PCI-e Hyper card that comes with the Deluxe II and see if it will POST, get to BIOS or Boot up with it there. I have had one time where I had a Samsung pro 950 go bad, got it replaced it went bad and it turned out to be the batch not my motherboard.
    Panteks Enthoo Elite / Asus x299 Rampage VI Extreme / Intel I9-7900X / Corsair Dominator Platinum SE 4x8 3200MHz
    MSI GTX 1080 TI / 2x Intel 900p in a bootable VROC RAID 0 / Samsung 960 Pro 512GB
    Samsung 850 PRO 512GB / Western Digital Gold 8TB HD
    Corsair AX 1200i / Corsair Platinum K95 / Asus Spatha
    Acer XB321HK 4k, IPS, G-sync Monitor / Water Cooled / Asus G571JT Laptop

  3. #3
    ROG Guru: Yellow Belt Array Nicklas0912 PC Specs
    Nicklas0912 PC Specs
    MotherboardX99-DELUXE II
    ProcessorCore I7 6900K
    Memory (part number)Corsair Dominator Platinum 16GB 3000Mhz
    Graphics Card #1GTX 980 TI Classfield
    Graphics Card #2GTX 980 TI Classfield
    Storage #12x Kingston HyberX 120GB Raid (OS)
    Storage #22x Kingston HyberX 240GB Raid (Games)
    CPU CoolerCustom Water
    Power SupplyCorsair AX1200
    OS Windows 10
    Nicklas0912's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    10
    Posts
    151

    Quote Originally Posted by Brighttail View Post
    Wow. It will only POST without the M.2 in the slot? Crazy. Since you have the Deluxe II have you tried the m.2 in the PCI-e to M.2 card instead? I have had issues with the R5E10 not recognizing my m.2s (SM961) at all, but I've never had it where it wouldn't even POST much less go into BIOS.

    When you say won't post, that tells me nothing is coming up on the screen at all with no chance to get into BIOS. Are there any error codes at this point?

    I would start by making sure it is the m.2 slot by putting the m.2 on the PCI-e Hyper card that comes with the Deluxe II and see if it will POST, get to BIOS or Boot up with it there. I have had one time where I had a Samsung pro 950 go bad, got it replaced it went bad and it turned out to be the batch not my motherboard.
    Frist one died in the PCI-E to M.2, and the other died, while it was in the M.2 Slot on the mortherboard..

    so is both sadly.

  4. #4
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    15
    Posts
    97

    I was the other person he is talking about with a very similar issue.
    Bought a brand new 960 evo which worked okay at first but windows 10 gave errors after rebooting for final steps of install. Then after 2 failed attempts at installing windows, the drive then made the system hang at the bios splash screen and would not post or let you enter the bios until the drive was removed.
    I returned the 960 for a refund and I'm currently waiting for new stock to arrive in the UK so that I can buy another one.
    Will let you know how I get on.
    Chassis: NZXT Switch 810. - MB: Rampage v Extreme x99. - CPU: Intel Core i7 5820k. - Memory: 16GB Ripsaw 4 DDR4 2400MHz. - GPU: 2x Sapphire Tri-X R9 290 OC Edition 4GB.
    PSU: Corsair AX1200i. - Storage: 1x Samsung 830 60GB SSD + 1x Samsung evo 840 120GB SSD + 1x Samsung 850 Evo 250GB SSD + 1x Seagate Barracuda 500GB HDD.
    OS: Windows 10 Pro x64.

  5. #5
    ROG Guru: Yellow Belt Array Nicklas0912 PC Specs
    Nicklas0912 PC Specs
    MotherboardX99-DELUXE II
    ProcessorCore I7 6900K
    Memory (part number)Corsair Dominator Platinum 16GB 3000Mhz
    Graphics Card #1GTX 980 TI Classfield
    Graphics Card #2GTX 980 TI Classfield
    Storage #12x Kingston HyberX 120GB Raid (OS)
    Storage #22x Kingston HyberX 240GB Raid (Games)
    CPU CoolerCustom Water
    Power SupplyCorsair AX1200
    OS Windows 10
    Nicklas0912's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    10
    Posts
    151

    Quote Originally Posted by f1schu View Post
    I was the other person he is talking about with a very similar issue.
    Bought a brand new 960 evo which worked okay at first but windows 10 gave errors after rebooting for final steps of install. Then after 2 failed attempts at installing windows, the drive then made the system hang at the bios splash screen and would not post or let you enter the bios until the drive was removed.
    I returned the 960 for a refund and I'm currently waiting for new stock to arrive in the UK so that I can buy another one.
    Will let you know how I get on.


    ye I saw, mine is at RMA atm, I will try to get a 3rd, and mabye be "lucky" but I will let you know too

  6. #6
    ROG Member Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Quote Originally Posted by Nicklas0912 View Post
    ye I saw, mine is at RMA atm, I will try to get a 3rd, and mabye be "lucky" but I will let you know too
    Hi, did you ever resolve the issue of the boot hanging? I too, was a victim of the 960 EVO M.2 not working properly with the x99 Deluxe II.

  7. #7
    ROG Guru: Brown Belt Array Brighttail PC Specs
    Brighttail PC Specs
    Laptop (Model)Asus G751JT
    MotherboardAsus x299 Rampage VI Extreme
    ProcessorIntel i9-7900x
    Memory (part number)Corsair Dominator Platinum SE 3200Mhz 4x8
    Graphics Card #1MSI GTX 1080TI
    MonitorAcer XB321HK (4k,IPS,G-sync)
    Storage #1Intel 900p (Boot) 2xSM961 (RAID 0) Games
    Storage #2Samsung 850 Pro 512GB - WD Black 4TB
    CPU CoolerCustom Water Cool
    CasePhanteks Enthoo Elite
    Power SupplyCorsair AX 1200i
    Keyboard Corsair Platinum 95
    Mouse Asus SPATHA
    Mouse Pad Corsair MM800
    Headset/Speakers Kanyo Y5
    OS Windows 10 64 bit
    Accessory #1 2 x Alphacool Full Copper Radiator 420mm/280mm
    Accessory #2 Monsoon MMRS reservoir w/ 2 x D5 Vario Pump
    Accessory #3 Monsoon Free Center Compression Fittings

    Join Date
    Sep 2014
    Reputation
    33
    Posts
    1,331

    Quote Originally Posted by Beretta View Post
    Hi, did you ever resolve the issue of the boot hanging? I too, was a victim of the 960 EVO M.2 not working properly with the x99 Deluxe II.
    They fixed most of these issues with a firmware upgrade. Download Magician and make sure your firmware is up to date.
    Panteks Enthoo Elite / Asus x299 Rampage VI Extreme / Intel I9-7900X / Corsair Dominator Platinum SE 4x8 3200MHz
    MSI GTX 1080 TI / 2x Intel 900p in a bootable VROC RAID 0 / Samsung 960 Pro 512GB
    Samsung 850 PRO 512GB / Western Digital Gold 8TB HD
    Corsair AX 1200i / Corsair Platinum K95 / Asus Spatha
    Acer XB321HK 4k, IPS, G-sync Monitor / Water Cooled / Asus G571JT Laptop

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •