Page 3 of 15 FirstFirst 1 2 3 4 5 13 ... LastLast
Results 21 to 30 of 150
  1. #21
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2016
    Reputation
    10
    Posts
    9

    I saw Asus released a new audio driver package yesterday. Somebody tried this new one?
    Last edited by The_Jackal_; 08-05-2016 at 12:34 PM.

  2. #22
    ROG Guru: Yellow Belt Array Terepin PC Specs
    Terepin PC Specs
    MotherboardROG STRIX Z270F GAMING
    ProcessorIntel Core i7-6700K @4.8 GHz
    Memory (part number)CMK16GX4M2B3000C15
    Graphics Card #1MSI GeForce GTX 1080 Gaming X 8G
    Sound CardSupremeFX S1220A
    MonitorEizo Foris FS-2333BK
    Storage #1WDC WD1003FZEX
    Storage #2WDC WD40EZRZ
    CPU CoolerNoctua NH-U14S
    CaseFractal Design Define R6
    Power SupplySeasonic SS-860XP
    Keyboard Razer BlackWidow Chroma
    Mouse Razer DeathAdder Chroma
    Headset Razer Karken 7.1 V2
    Mouse Pad Razer Goliath Control
    OS Windoiws 10 v1703
    Network RouterASUS RT-AC56U

    Join Date
    Nov 2014
    Reputation
    10
    Posts
    126

    Quote Originally Posted by The_Jackal_ View Post
    I saw Asus released a new audio driver package yesterday. Somebody tried this new one?
    Still won't open.

  3. #23
    ROG Member Array
    Join Date
    Nov 2015
    Reputation
    10
    Posts
    21

    I FINALLY got it to work! Get this driver: http://forums.laptopvideo2go.com/top...comment-149600 and install SS2 from one of the other packages. I tried 2 different SS2 versions and they both work now!

  4. #24
    ROG Guru: Yellow Belt Array Terepin PC Specs
    Terepin PC Specs
    MotherboardROG STRIX Z270F GAMING
    ProcessorIntel Core i7-6700K @4.8 GHz
    Memory (part number)CMK16GX4M2B3000C15
    Graphics Card #1MSI GeForce GTX 1080 Gaming X 8G
    Sound CardSupremeFX S1220A
    MonitorEizo Foris FS-2333BK
    Storage #1WDC WD1003FZEX
    Storage #2WDC WD40EZRZ
    CPU CoolerNoctua NH-U14S
    CaseFractal Design Define R6
    Power SupplySeasonic SS-860XP
    Keyboard Razer BlackWidow Chroma
    Mouse Razer DeathAdder Chroma
    Headset Razer Karken 7.1 V2
    Mouse Pad Razer Goliath Control
    OS Windoiws 10 v1703
    Network RouterASUS RT-AC56U

    Join Date
    Nov 2014
    Reputation
    10
    Posts
    126

    Quote Originally Posted by scarystuff View Post
    I FINALLY got it to work! Get this driver: http://forums.laptopvideo2go.com/top...comment-149600 and install SS2 from one of the other packages. I tried 2 different SS2 versions and they both work now!
    Anything newer than 2.2.1601 still doesn't work.

  5. #25
    ROG Member Array
    Join Date
    Nov 2015
    Reputation
    10
    Posts
    21

    Although I got it working now, I have noticed that no settings in Sonic Studio 2 have any effect on W10 UWP apps. They completely bypass SS2. I tested with Netflix and tried Spotify in Edge.
    If I use Spotify in Chrome it works fine, and listening to music in AIMP3 also works fine. So apparently UWP apps somehow bypass the normal audio route in Windows 10. However, Edge in Win10 uses Dolby, and I would rather have Dolby than Realteks poor version of surround.

  6. #26
    ROG Member Array WillSK PC Specs
    WillSK PC Specs
    MotherboardASUS Maximus Gene VIII
    ProcessorIntel 6600k i5
    Memory (part number)Corsair DDR4 Dominator Platinum 2800
    Graphics Card #1ASUS Strix 980Ti
    MonitorASUS PG279Q
    Storage #1Kingston Hyper X Predator
    Storage #2Samsung 850 Pro
    CPU CoolerH100i GTX
    CaseParvum S2.5
    Power SupplyCorsair AX 760
    Keyboard Filco Majestouch 2 TKL
    Mouse Logitech G900 Chaos Spectrum
    Mouse Pad PC Master Race XXL Pad

    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    20

    Hey guys, so I'm relatively new to these forums but it's clear this is an issue effecting many Z170 users. Do ASUS generally reply to acknowledge they are working on something and aware of the issue or do we just wait and hope?

  7. #27
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2016
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Nope, zero official support for this case for now.....

  8. #28
    ROG Guru: White Belt Array Costas PC Specs
    Costas PC Specs
    MotherboardMaximus Formula VIII
    ProcessorI7-6700K
    Memory (part number)Corsair CMD16GX4M2B3200C16
    Graphics Card #1EVGA 980Ti Classified
    Graphics Card #2EVGA 980Ti Classified
    MonitorROG PG278Q
    Storage #1Samsung 512GB 950 PRO M2
    Storage #2Samsung 1Tb 850 PRO + WD Black HD's
    CPU CoolerCustom Loop
    CaseCaselabs SMA8
    Power SupplyCorsair Ax1500i
    Keyboard Corsair K70RGB
    Mouse Razer Deathadder 2013
    Headset Razer Tiamat 7.1
    Costas's Avatar
    Join Date
    Jul 2014
    Reputation
    25
    Posts
    118

    Hi all...

    Was running a Formula VIII on Bios 1902.

    Went to install the latest Sonic Studio update from ASUS yesterday and pretty much experienced the exact same issues posted earlier in this thread - ie Sonic Studio not opening in the latest Win 10 (Anniversary update installed last Friday).

    I tried multiple times and also managed to have the software installation process get stuck in a loop whereby the installer would proceed to remove the older driver the ask to reboot. Upon rebooting the installer would re-run but instead of proceeding to install the new software it would try to remove it again and then ask me to reboot - this process would go on and on until I pressed cancel to stop...!

    One other thing I noted (which may or may not be related) is that my PC would now sometimes just hang on the reboot stage (Q-Code 99) and just sit there. I did not have any booting issues previous to this so this is a bit odd that it happens right when I'm trying to install the latest audio package. Maybe its just coincidence so I'm not really sure if it has something to do with the latest bios or not...



    Finally to get it installed - I actually rolled back to my previous bios (1701) and proceeded to install the very first Sonic Studio driver package listed on the ASUS site (v60176299 - Sonic Studio v2216).

    This installed fine and seemed to work A-OK. I then simply ran the latest Sonic Studio update package (v7829_20160630) and that installed ok. Surprise in that it now sort of worked OK. I say sort of as I ended up with Realtek driver v6.0.1.7836 but Sonic Studio v2216 (not the latest).

    Not sure if it is related to the bios update or not but I tried the same process (and a few other manual attempts at driver removal etc) and simply could not get it to work with Bios v1902 on my Formula VIII board.

    So for now I'll stick to bios v1701 on my Formula VIII as it seems OK with this configuration....!
    Last edited by Costas; 08-08-2016 at 10:44 AM.

  9. #29
    ROG Guru: Yellow Belt Array Terepin PC Specs
    Terepin PC Specs
    MotherboardROG STRIX Z270F GAMING
    ProcessorIntel Core i7-6700K @4.8 GHz
    Memory (part number)CMK16GX4M2B3000C15
    Graphics Card #1MSI GeForce GTX 1080 Gaming X 8G
    Sound CardSupremeFX S1220A
    MonitorEizo Foris FS-2333BK
    Storage #1WDC WD1003FZEX
    Storage #2WDC WD40EZRZ
    CPU CoolerNoctua NH-U14S
    CaseFractal Design Define R6
    Power SupplySeasonic SS-860XP
    Keyboard Razer BlackWidow Chroma
    Mouse Razer DeathAdder Chroma
    Headset Razer Karken 7.1 V2
    Mouse Pad Razer Goliath Control
    OS Windoiws 10 v1703
    Network RouterASUS RT-AC56U

    Join Date
    Nov 2014
    Reputation
    10
    Posts
    126

    That installation loop is "great" functionality of Windows 10. When it detects missing drivers it will automatically install those on WU. The trick is to start installation of new drivers before system does.

  10. #30
    ROG Enthusiast Array xPepi PC Specs
    xPepi PC Specs
    Laptop (Model)HP ProBook 450 G3 with Samsung M2 SSD
    MotherboardASUS ROG Maximus Hero VIII
    Processor6700k
    Memory (part number)Corsair CMK16GX4M2B3000C15
    Graphics Card #1Gigabyte 980ti G1
    MonitorBenq BL3200PT & Benq RL2460H
    Storage #1Samsung 850 EVO 250gb, 840 Evo 500gb
    Storage #2OCZ Agility 120gb, Seagate Barracuda 3TB
    CPU CoolerNoctua NH-d14
    CaseLian Li PC-7HX
    Power SupplyEVGA 1000P
    Keyboard Roccat Ryos MK Pro
    Mouse Roccat Kone XTD
    Headset AKG K550, Logitech C910 Camera
    Headset/Speakers Klipsch Promedia 2.1 THX
    OS Windows 10 Home

    Join Date
    Jul 2016
    Reputation
    10
    Posts
    35

    Some tips?

    I also can't get sonic studio to open after the 1607 windows update.

    For those still struggling with windows updating drivers automatically, which is what puts you in the loop with Realtek uninstalling the driver only to ask you to uninstall it again after reboot...

    Follow these steps to turn that feature of windows off.

    http://winsupersite.com/windows-10/s...tes-windows-10

    If the above doesn't work for you as it did not work for me, then you have to manually edit the registry to disable that feature within windows.

    http://woshub.com/how-to-turn-off-au...in-windows-10/

    All in all I think disabling this "auto driver install" feature is good in general.

    Has anyone else found an actual solution to how to get sonic studio to open again?

Page 3 of 15 FirstFirst 1 2 3 4 5 13 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •