Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2016
    Reputation
    10
    Posts
    6

    AURA(GRAPHICS CARD) not opening!

    Hello. Today my long awaited ASUS GTX 1060 Strix arrived. I installed it and then downloaded NVidia GeForce Experience, installed the latest drivers for the card and
    everything is working fine.
    My Graphics card supports RGB aura LED lighting and you can actually change the colour of the leds on the GPU. In order to do that you
    have to download 2 programs from ASUS website. The 1st is called GPU Tweak II and the other is called AURA(GRAPHICS CARD)
    GPU Tweak is a program like MSI Afterburner and
    its working fine. Though the AURA(GRAPHICS CARD) isn't opening at all even if I downloaded and installed several versions from the official ASUS website. Anyone having the
    same problem as me? I really wanna change the LED colour of my GPU.
    My GPU's leds are working fine and it has an orange colour, I just cant change the colour
    of it through the software. The software is installed and It doesnt open when i double click it. Anyone facing the same problem as me? Any ideas/suggestions?


    TLTR: Gpu's LED is working but I cant change the LED colour through AURA(GRAPHICS CARD) from ASUS cause I can't run it even if it is installed.
    Last edited by silencergr; 08-22-2016 at 12:32 PM.

  2. #2
    ROG Member Array
    Join Date
    Jul 2016
    Reputation
    10
    Posts
    8

    This is a seemingly known problem that a few of us are having on this forum. If I reset my CMOS it should solve the issue only for a few startups. It then reverts back to not opening. Does your program open into the background tasks only? Asus has not responded on these forums or acknowledged the issue. It is just a waiting game at this point..

  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2016
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Quote Originally Posted by Brozovich.6 View Post
    This is a seemingly known problem that a few of us are having on this forum. If I reset my CMOS it should solve the issue only for a few startups. It then reverts back to not opening. Does your program open into the background tasks only? Asus has not responded on these forums or acknowledged the issue. It is just a waiting game at this point..
    Hello and thanks for your reply.
    When i double click the AURA(GRAPHICS CARD) program nothing happens. In the task manager i see 2 processes running called:
    ledcontrolservice.exe*32
    ledcontrolservice.exe*32

    here is a printscreen of it
    http://prnt.sc/c8w17i

  4. #4

  5. #5
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2016
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Quote Originally Posted by Chino View Post
    Have you tried running it with administrator privileges?
    yes i right clicked and run as administrator. Nothing happens..

  6. #6

  7. #7
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2016
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Quote Originally Posted by Chino View Post
    Besides GPU Tweak II, do you have any other ASUS utility installed?
    No only GPU Tweak II, version : GPUTweak2_Ver1332_20160722
    and AURA(GRAPHICS CARD), version : VGA_AURA_InstallationV0041

  8. #8
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2016
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Ok so i found the solution. Kinda weird but i found it.
    For those that trying to open the AURA(GRAPHICS CARD) program and it's not opening follow these steps.
    Go to C/program files x86/asus/AURA(GRAPHICS CARD) open the folder and LEFT click once on the AURA(GRAPHICS CARD) exe. Then press your ENTER button on your keyboard for 10 seconds. Keep it pressed dont release it. It should open the program .

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •