Page 2 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 ... LastLast
Results 11 to 20 of 50
  1. #11
    Ex-employee Array
    Join Date
    Jun 2020
    Reputation
    108
    Posts
    2,154

    Hi Dark,

    This lag issue is only occurring for those with newer AMD cards, this is the first time I've heard of this issue with Nvidia card. The issue with the AMD cards have been fixed with latest AMD drivers.

    Please confirm which version of GPU Tweak II you're using and also your graphics driver.

    In additional if you can also share you full system specifications including your system OS (build and language), and also list of all other applications installed.

    Thanks,
    Bahz

  2. #12
    ROG Guru: White Belt Array DeathtoGnomes PC Specs
    DeathtoGnomes PC Specs
    MotherboardSabertooth 990FX Rev2.0
    ProcessorAMD-9370 @4.4 not OC'd
    Memory (part number)2x8g G.skill
    Graphics Card #1R9280X-DC2T-3GD5
    Sound Cardon-board
    Monitor2x Dell 2440L
    Storage #160SP 240G SSD
    Storage #22TB + 1TB + 1TB platter drives
    CPU CoolerCM Nepton 280L
    CasePhanteks Enthoo Primo w/10 fans
    Power SupplyCorsair HX1000i
    Keyboard Logitech Orion Spark
    Mouse Logitech G700s
    Headset Cool something....
    Mouse Pad Vanguard:SOH image one
    Headset/Speakers Spks: AC43
    OS win10
    DeathtoGnomes's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    13
    Posts
    84

    @Bahz ya know, that makes sense why GPUTweak has so many different issues, its reading and depending on drivers from AMD and Nvidia. I think if that can be changed so that it can be run from a stand-alone zip file [folder], GpuTweak (atleast) would have greatly improved performance and less issues. Smaller is better.

    OH and stop saving settings in the REGISTRY, it unnecessarily adds clutter to the REGISTRY is really slowing that down (can be proven) which in turn slows windows performance. Use .ini, .cfg, or whatever else works.


    EDIT:meant Registry not BIOS
    Last edited by DeathtoGnomes; 10-17-2016 at 11:33 PM.
    SpeedFan controls fans and temps, once you learn how to configure it properly.

  3. #13
    Ex-employee Array
    Join Date
    Jun 2020
    Reputation
    108
    Posts
    2,154

    Thanks for the feedback, I'll be sure to pass it on

  4. #14
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2016
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by Bahz View Post
    Hi Dark,

    This lag issue is only occurring for those with newer AMD cards, this is the first time I've heard of this issue with Nvidia card. The issue with the AMD cards have been fixed with latest AMD drivers.

    Please confirm which version of GPU Tweak II you're using and also your graphics driver.

    In additional if you can also share you full system specifications including your system OS (build and language), and also list of all other applications installed.

    Thanks,
    Bahz
    Some sort of update to this post or news of some kind would of been appreciated as soon as it was known that updating to newest AMD drivers fixes this issue.
    Here I am waiting for a new version of GPU Tweek to come out, had no idea that new AMD driver fixed the issue when using 1.3.6.0

    Can confirm that with the latest driver (I'm using AMD's beta 16.10.1) with GPUTweek II 1.3.6.0 that the issue is gone and is fully working.

    Thank you.

  5. #15
    ROG Guru: White Belt Array DeathtoGnomes PC Specs
    DeathtoGnomes PC Specs
    MotherboardSabertooth 990FX Rev2.0
    ProcessorAMD-9370 @4.4 not OC'd
    Memory (part number)2x8g G.skill
    Graphics Card #1R9280X-DC2T-3GD5
    Sound Cardon-board
    Monitor2x Dell 2440L
    Storage #160SP 240G SSD
    Storage #22TB + 1TB + 1TB platter drives
    CPU CoolerCM Nepton 280L
    CasePhanteks Enthoo Primo w/10 fans
    Power SupplyCorsair HX1000i
    Keyboard Logitech Orion Spark
    Mouse Logitech G700s
    Headset Cool something....
    Mouse Pad Vanguard:SOH image one
    Headset/Speakers Spks: AC43
    OS win10
    DeathtoGnomes's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    13
    Posts
    84

    Quote Originally Posted by Bahz View Post
    Thanks for the feedback, I'll be sure to pass it on
    Hope you know I meant registry not BIOS
    SpeedFan controls fans and temps, once you learn how to configure it properly.

  6. #16
    Ex-employee Array
    Join Date
    Jun 2020
    Reputation
    108
    Posts
    2,154

    I was thinking as well how you save to vBIOS, I updated your feedback as I didn't hear back from our engineer yet.

  7. #17
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Quote Originally Posted by Bahz View Post
    Hi Dark,

    This lag issue is only occurring for those with newer AMD cards, this is the first time I've heard of this issue with Nvidia card. The issue with the AMD cards have been fixed with latest AMD drivers.

    Please confirm which version of GPU Tweak II you're using and also your graphics driver.

    In additional if you can also share you full system specifications including your system OS (build and language), and also list of all other applications installed.

    Thanks,
    Bahz
    Hi Bahz,

    I'm currently running Win10 Enterprise x64 (screenshot attached)
    Click image for larger version. 

Name:	System.jpg 
Views:	91 
Size:	38.2 KB 
ID:	59828
    GPU: Asus GTX 1070 OC Strix. Driver Version: 373.06

    The version of GPUTweak II i used was the latest one, GPUTweak2_Ver1360_20160817. I also tired installing the the Aura app (without GPUTweak) and experienced the same issue. I used version VGA_AURA_InstallationV0.0.4.1. I have all the standard apps installed on my PC, nothing special. The only tuning apps I have installed are FRAPS and RivaTuner

    Troubleshooting includes
    GPUTweak II was working fine with my previous Nvidia card (Asus 970 Strix)
    Reinstall the GPUTweak app using Programs and Features and via running ASUS GPUTweakII RemoveTool V1009_20160824
    Removed RivaTuner
    Installed MSI Afterburner to test - works perfectly fine without any issues.

    Looking forward to your reply soon!

  8. #18
    ROG Enthusiast Array F3niX PC Specs
    F3niX PC Specs
    MotherboardGigabyte Z77X-D3H
    ProcessorIntel Core i7-3770k @ 4,2Ghz
    Memory (part number)Kingston HyperX Fury 2x8GB 1866Mhz
    Graphics Card #1Asus ROG Strix GTX 1070 OC
    MonitorDell U2515H
    Storage #1Samsung SSD 840 Evo 250GB
    Storage #2WD Black 1TB
    CPU CoolerCoolerMaster Hyper 212 Evo
    CaseBitFenix Shinobi Window
    Power SupplyEVGA SuperNOVA G2 750W
    Keyboard Razer Lycosa
    Mouse Razer DeathAdder 3.5G
    Headset Razer Kraken 7.1 Chroma
    Mouse Pad Corsair MM300
    OS Windows 10 Pro x64

    Join Date
    Aug 2016
    Reputation
    10
    Posts
    41

    Windows 10 lagging still there in GPUTweak2 Ver1.3.9.7. My card is 1070 strix oc
    All i did was install the new version, go straight to settings and enable overclocking range enhancements. after that i right clicked on the desktop and it was laggy.
    Disabling the option didn't undo the problem

  9. #19
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Joyce comunale

    Dear Bhaz,

    Any update on this?

    Thanks.

  10. #20
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2016
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Updated to the newest GPUTweak II and I'm still having the weird graphical glitches and lagginess. Ending the Desktop Window Manager process so it can restart resolves the issue again.

    All I did was turn off monitoring, unlinked the monitor, then closed the window, set to OC mode, went into options to turn off monitoring starting up and hit apply. Didn't even touch Info or Tools.
    STRIX 1070 OC
    Windows 10 - 1607 Build 14393.351
    375.70 driver

Page 2 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •