Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2016
    Reputation
    10
    Posts
    4

    When I installed windows 10 anniversary update, I lost my factory reset option?

    Where did it go? What if I want to factory reset?

  2. #2
    TeamROG Moderator Array xeromist PC Specs
    xeromist PC Specs
    Laptop (Model)Dell Inspiron 15 7567
    MotherboardMSI x470 Gaming Plus
    ProcessorAMD 2600X
    Memory (part number)16GB Crucial Ballistix Elite 3600
    Graphics Card #1ASUS GTX 1080 Strix
    MonitorBenQ BL3200PT
    Storage #1Intel 600p NVMe
    CPU CoolerWraith
    Casecustom Antec 900
    Power SupplyCorsair HX1000
    Keyboard Logitech Orion Spark
    Mouse Logitech MX500
    Headset Plantronics 777 with Oregon Aero upgrade
    xeromist's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Reputation
    294
    Posts
    7,412

    I lost a few settings too. It seems the anniversary update was more like the Win10 installation than a patch. Would have been nice to know that before the update.

    Anyway, Win10 does have a "reset this PC" option so you can still do a reset but it won't have an ASUS software load. I know some people actually prefer that anyway.
    * Support disease research with Folding@Home *

    < < < Click the drop-down above my avatar for my PC specs!

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2016
    Reputation
    10
    Posts
    4

    If I reset though, I'll still have windows 10. I want windows 8.1, but if I use the media creation tool my laptop will probably break because i need touchpad drivers, display drivers, and that's a pain. I really need it back

  4. #4
    ROG Guru: Gold Belt Array Clintlgm PC Specs
    Clintlgm PC Specs
    Laptop (Model)Asus G752VY DH72
    MotherboardAsus Z97 Pro WiFi and /Z97 Pro A
    ProcessorI7 4790K
    Storage #1512 GB M.2 Samsung 960 Pro
    Storage #21 TB Samsun 850 Pro
    CaseCool Master Haf
    OS Win 8.1 Pro and Win 10 Pro
    Clintlgm's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    99
    Posts
    4,104

    Kind of late now but this is the reason we keep HD/SSD Images, If you happen to have one somewhere you could extract the 16 GB recovery partition with Backtracker or some other software.
    G752VY-DH72 Win 10 Pro
    512 GB M.2 Samsung 960 Pro
    1 TB Samsung 850 pro 2.5 format
    980m GTX 4 GB
    32GB DDR 4 Standard RAM

    Z97 PRO WiFi I7 4790K
    Windows 10 Pro
    Z97 -A
    Windows 10 Pro

  5. #5
    ROG Guru: Gold Belt Array Clintlgm PC Specs
    Clintlgm PC Specs
    Laptop (Model)Asus G752VY DH72
    MotherboardAsus Z97 Pro WiFi and /Z97 Pro A
    ProcessorI7 4790K
    Storage #1512 GB M.2 Samsung 960 Pro
    Storage #21 TB Samsun 850 Pro
    CaseCool Master Haf
    OS Win 8.1 Pro and Win 10 Pro
    Clintlgm's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    99
    Posts
    4,104

    Well just go get the drivers you know you going to need and make a fresh install of Windows 8.1 If your notebook came with 8.1 Windows activation server should recognize your hardware and auto activate. Nowhere near that much of a pain if you have your data backed up.
    G752VY-DH72 Win 10 Pro
    512 GB M.2 Samsung 960 Pro
    1 TB Samsung 850 pro 2.5 format
    980m GTX 4 GB
    32GB DDR 4 Standard RAM

    Z97 PRO WiFi I7 4790K
    Windows 10 Pro
    Z97 -A
    Windows 10 Pro

  6. #6
    TeamROG Moderator Array xeromist PC Specs
    xeromist PC Specs
    Laptop (Model)Dell Inspiron 15 7567
    MotherboardMSI x470 Gaming Plus
    ProcessorAMD 2600X
    Memory (part number)16GB Crucial Ballistix Elite 3600
    Graphics Card #1ASUS GTX 1080 Strix
    MonitorBenQ BL3200PT
    Storage #1Intel 600p NVMe
    CPU CoolerWraith
    Casecustom Antec 900
    Power SupplyCorsair HX1000
    Keyboard Logitech Orion Spark
    Mouse Logitech MX500
    Headset Plantronics 777 with Oregon Aero upgrade
    xeromist's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Reputation
    294
    Posts
    7,412

    Quote Originally Posted by fnTASY View Post
    I want windows 8.1
    Can you explain why? In almost every respect Windows 10 is a better OS than 8. If you're having difficulty with something perhaps you just need help with Win 10? The issues I've had with 10 were things like not wanting Cortana and my VPN software not working, but those things are fixable. While annoying it's still easier to fix them than rolling back.
    Last edited by xeromist; 08-31-2016 at 12:35 AM.
    * Support disease research with Folding@Home *

    < < < Click the drop-down above my avatar for my PC specs!

  7. #7
    ROG Guru: Blue Belt Array Gps3dx PC Specs
    Gps3dx PC Specs
    Laptop (Model)Current: G751JT | Retired: G55VW, G51JX
    MotherboardInc M.2 slot
    Storage #1Samsungs EVO 850 128GB
    Storage #21TB HGST Travelstar 7K1000 (HTS721010A9E630)
    CPU CoolerMother Nature & Thermodynamics laws
    Mouse Logitech MX 518
    Headset/Speakers Logitech T6060
    OS Cleaned installed Windows 10 HOME x64
    Accessory #1 Leap Motion

    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    71
    Posts
    770

    Quote Originally Posted by xeromist View Post
    The issues I've had with 10 were things like not wanting Cortana and my VPN software not working, but those things are fixable. While annoying it's still easier to fix them than rolling back.
    "VPN software not working" - are you using comodo or any other A/V or internet security apps ?
    I know that cisco's VPN app got some issue when combined with comodo firewall - although latest update from cisco solves this issue, a temporary fix can be achieved by uninstalling any 3rd party component by going into wifi/eth card properties (found on the same list as IPv4, QaS etc...).

    About Cortana - have you check the scripts/tweaks for win10 I recommended in my windows installation guide ( see sig for link )?
    One of these tweak tools can block/disable the keylogger found in any win10, and the other can tweak your UI of windows/edge etc so that cortana stay hidden and disabled ( although not uninstalled, unless you want to and can do it through the same "tweak script" ).

  8. #8
    TeamROG Moderator Array xeromist PC Specs
    xeromist PC Specs
    Laptop (Model)Dell Inspiron 15 7567
    MotherboardMSI x470 Gaming Plus
    ProcessorAMD 2600X
    Memory (part number)16GB Crucial Ballistix Elite 3600
    Graphics Card #1ASUS GTX 1080 Strix
    MonitorBenQ BL3200PT
    Storage #1Intel 600p NVMe
    CPU CoolerWraith
    Casecustom Antec 900
    Power SupplyCorsair HX1000
    Keyboard Logitech Orion Spark
    Mouse Logitech MX500
    Headset Plantronics 777 with Oregon Aero upgrade
    xeromist's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Reputation
    294
    Posts
    7,412

    Quote Originally Posted by Gps3dx View Post
    "VPN software not working" - are you using comodo or any other A/V or internet security apps ?
    I know that cisco's VPN app got some issue when combined with comodo firewall - although latest update from cisco solves this issue, a temporary fix can be achieved by uninstalling any 3rd party component by going into wifi/eth card properties (found on the same list as IPv4, QaS etc...).

    About Cortana - have you check the scripts/tweaks for win10 I recommended in my windows installation guide ( see sig for link )?
    One of these tweak tools can block/disable the keylogger found in any win10, and the other can tweak your UI of windows/edge etc so that cortana stay hidden and disabled ( although not uninstalled, unless you want to and can do it through the same "tweak script" ).
    I fixed my issues. The VPN is ancient and I'm not sure I can use anything newer until my work upgrades the gateway. I was able to work around it installing Dell's tool to get the missing dll or whatever it was. However when the Anniversary update installed it uninstalled it again. Thanks Microsoft!
    I killed Cortana by renaming her binaries. The anniversary update also undid that but I just killed her again. Hopefully Microsoft learns to update PCs without changing settings as this could get old fast.
    * Support disease research with Folding@Home *

    < < < Click the drop-down above my avatar for my PC specs!

  9. #9
    Banned Array JustinThyme PC Specs
    JustinThyme PC Specs
    Laptop (Model)G752VY-DH72
    MotherboardRampage VI Extreme
    ProcessorI9 9940X
    Memory (part number)64GB DDR4 8x8 Corsair Dominator Platinum 3800 MHz @ C17
    Graphics Card #1ASUS Strix 2080Ti O11G @ 2.1GHz
    Graphics Card #2ASUS Strix 2080Ti O11G @ 2.1Ghz
    Graphics Card #3ROG Nvlink
    Graphics Card #4Have to feed animals
    Sound CardExternal Audioengine D1 24 bit 192kbps DAC
    MonitorASUS PG348Q @ 100Hz
    Storage #1Intel 905P 480GB U2 flavor
    Storage #2Samsung 850 EVO 1TB X2 in RAID 0, 960 PRO 1TB DIMM.2_1
    CPU CoolerHeatKiller IV PRO and VRM blocks ,Dual D5 PWM serial, 2X 480, 1X 360 RADS
    CasePhanteks Enthoo Elite 8X LL120 PWM, 3X LL140 PWM, 12 SP120 PWM 1x AF140 PWM
    Power SupplyCorsair AX 1500i
    Keyboard ASUS Claymore
    Mouse ASUS Spatha, Logitech MX Master
    Headset Sennheiser HD 700
    Mouse Pad ASUS ROG Sheath
    Headset/Speakers Audioengine A5+ with SVS SB-1000 Sub
    OS Win10 Pro 1809
    Network RouterNetGear NightHawk X10
    Accessory #1 NetGear Prosafe 10GBe Switch
    Accessory #2 Qnap TVS-682 NAS modded with I7 CPU

    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    144
    Posts
    3,858

    Strange you lost your factory reset. Mine is still there. There is also the option to go back to the previous build.

  10. #10
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2016
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Anyone? Windows 8.1 was better. Booted in 5 seconds, while Windows 10 is kinda slow and clunky. I just need the factory reset option back

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •