Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2016
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Unhappy GTX1070 STRIX O8G - Suddenly very slow

    Dear rog-community

    Last week, i built a PC with following Specs:
    CPU: i5 6600k with Hydro series H100i v2
    Graphicscard: GTX1070 STRIX O8G-Gaming
    Mainboard: ASUS Maximus VIII Ranger
    RAM: HyperX Fury 2x8GB DDR4
    PS: Corsair RM650i

    After building, I installed GPU TweakII (run in gaming-mode, no overclocking so far) and the newest driver in GeForce Experience (Version 372.54).
    I did the Valley-benchmark (Extreme HD preset, 1080p) and scored about 4000 points. Now, 5 days later, suddenly my games are on 10-20 fps and the Valley-benchmark scores only between 1100 and 1600 points.
    The temperature stays under 60C though, so it feels like it is running in an eco mode or so with only 30% output...

    What I tried so far:
    - Reinstalling the driver
    - Downgrading the driver
    - Reinstalling GPU TweakII
    - BIOS Reset
    - Checking hardware -> Powersupply plugged in, all fans are running, LEDs work
    - Running the benchmark with uninstalled GeForce Experience and drivers and GPU TweakII -> scores the same result

    I have to say, that I'm quite new to this business, but before I send the GC back for Guarantee, I wanted to ask you guys if it might be a software problem

    Thank you very much in advance!

  2. #2
    Moderator Array Nate152 PC Specs
    Nate152 PC Specs
    MotherboardROG Maximus IX Code
    Processori7-7700k 5.2GHz Delidded
    Memory (part number)16GB G.Skill Trident Z 4000MHz 16-16-16-39-2T
    Graphics Card #1Titan Xp - EKFC waterblock
    Graphics Card #2Titan Xp
    Sound CardROG SupremeFX 2015
    MonitorHP ZR30w
    Storage #1Toshiba OCZ VX500 256GB
    CPU CoolerSwiftech Apogee GTZ
    CaseThermaltake Armor+ VH6000
    Power SupplyPC Power & Cooling Turbo Cool 1200w
    Keyboard Razer Anansi
    Mouse Logitech G500
    Headset Sennheiser HD6XX
    OS Windows 10 Home 64 bit
    Accessory #1 Asus optical drive
    Accessory #2 Koolance ERM-2K3U
    Nate152's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    308
    Posts
    16,351

    Hi coeci

    Welcome to the ROF forum.

    Try installing nvidia driver 372.70 and do a custom advanced install, uncheck everything except the graphics driver and physx driver then check the only box that says perform a clean installation.

    Does this fix the problem?

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •