Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    ROG Enthusiast Array Honami PC Specs
    Honami PC Specs
    MotherboardASUS Rampage V Edition 10
    ProcessorCore i7-6900K @ 4.0 Ghz
    Memory (part number)64 GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000Mhz (4X16)
    Graphics Card #1Gigabyte GTX 1080 G1 Gaming
    Sound CardASUS Strix Raid Pro
    MonitorDELL U2715H
    Storage #1Samsung 950 Pro 512 GB
    Storage #2Samsung 850 Pro 512GBX2 Raid 0
    CPU CoolerCorsair Hydro H115i
    CaseCorsair Graphite 760T
    Power SupplySeasonic Platinum 860W
    Keyboard Logitech G910 Orion Specurum
    Mouse SteelSeries Rival 700
    Headset Sennheiser HD8-DJ
    Mouse Pad Roccat Hiro+
    Headset/Speakers Microlab SOLO 9C
    OS Windows 10 Pro X64

    Join Date
    Apr 2014
    Reputation
    10
    Posts
    30

    Rampage V Edition 10 - No Video output and bios error D6

    Hi,
    Brand new mobo, Rampage V Edition 10
    i7 6900K
    Gigabyte GTX 1080 G1

    I'm facing pretty weird issue here and i can't get the mobo to work at all.
    Powering on my machine, can hear the post beep and that's it, nothing no video at all and if i have video it can be after 15 minutes or something.
    After i'm rebooting again (checking bios settings) i have QCode error D6 and i checked at the manual it says no video output found.
    Same GPU, cpu ram works with no issues on my other mobo (Strix X99).
    Removed the Rampage from the case, checked the socket for pin demage - nothing
    Tried to clear CMOS - same issue
    Tried diffrent RAM - same
    Tried to reseat the GPU - same (D6 Qcode error)

    The mono is like 2 days old. Could be DOA? Defective unit?

  2. #2
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jul 2014
    Reputation
    10
    Posts
    51

    Maybe if you have another Videocard you can try booting with it ? and if it works update bios to 0901 and try again with the Gfx 1080.

    You can also try to use bios flashback if you don't have any other graphics card .

  3. #3
    ROG Enthusiast Array Honami PC Specs
    Honami PC Specs
    MotherboardASUS Rampage V Edition 10
    ProcessorCore i7-6900K @ 4.0 Ghz
    Memory (part number)64 GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000Mhz (4X16)
    Graphics Card #1Gigabyte GTX 1080 G1 Gaming
    Sound CardASUS Strix Raid Pro
    MonitorDELL U2715H
    Storage #1Samsung 950 Pro 512 GB
    Storage #2Samsung 850 Pro 512GBX2 Raid 0
    CPU CoolerCorsair Hydro H115i
    CaseCorsair Graphite 760T
    Power SupplySeasonic Platinum 860W
    Keyboard Logitech G910 Orion Specurum
    Mouse SteelSeries Rival 700
    Headset Sennheiser HD8-DJ
    Mouse Pad Roccat Hiro+
    Headset/Speakers Microlab SOLO 9C
    OS Windows 10 Pro X64

    Join Date
    Apr 2014
    Reputation
    10
    Posts
    30

    Quote Originally Posted by Hivemind View Post
    Maybe if you have another Videocard you can try booting with it ? and if it works update bios to 0901 and try again with the Gfx 1080.

    You can also try to use bios flashback if you don't have any other graphics card .
    I'm afraid i don't have another GPU to test.
    I will send the motherboared to the store that i bought it from for testing. Will update OFC.

  4. #4
    ROG Guru: Yellow Belt Array Legolas PC Specs
    Legolas PC Specs
    MotherboardMaximus X Hero Wifi AC
    ProcessorIntel Core i7 8600k oc 5Ghz
    Memory (part number)Samsung DDR4 16GB
    Graphics Card #1ASUS NVIDIA GTX 1080
    MonitorASUS MS246
    Storage #1Samsung MZVPV256
    Storage #2Samsung MZVPV256
    CPU CoolerCorsair H110I v2
    Power SupplyPC 1200W Turbo-Cool 1200
    Keyboard ASUS SK2045

    Join Date
    Nov 2015
    Reputation
    10
    Posts
    248

    Good idea, sounds like motherboard has issue

  5. #5
    ROG Guru: Green Belt Array Qwinn PC Specs
    Qwinn PC Specs
    MotherboardRampage V Extreme - BIOS 3301
    Processor5930K @ 4.4 GHz Adaptive 1.27v / 4.2 Ghz cache Offset +0.27v / Input 1.92v / LLC7
    Memory (part number)G.Skill 32gb DDR4-2666Mhz 15-15-15-35-CR2 1.2v at XMP settings
    Graphics Card #1Gigabyte Gaming G1 980Ti OC to 1455Mhz Core 8000Mhz memory at Stock Voltage
    Graphics Card #2Gigabyte Gaming G1 980Ti SLI
    MonitorROG Swift PG278Q
    Storage #1Intel 750 PCIe 1.2TB
    Storage #2Sandisk Ultra II 960GB SSD
    CPU CoolerThermaltake Water 3.0 Ultimate (360" rad AIO)
    CaseThermalTake v71 Full Tower
    Power SupplyEVGA SuperNOVA 1200 P2
    Keyboard Saitek Eclipse II
    Mouse Razer A5090 Master of Destiny
    OS Windows 10 Professional 64 bit Build 10586

    Join Date
    Jul 2015
    Reputation
    46
    Posts
    670

    I got that issue when I first set up my system, on a regular RVE. A couple of tmes after updating to a new BIOS as well. Reflashing the BIOS has always resolved it

  6. #6
    ROG Guru: Green Belt Array Avenger411 PC Specs
    Avenger411 PC Specs
    MotherboardAsus Rampage V Extreme
    ProcessorIntel 5930K@4.3Ghz
    Memory (part number)G-Skills DDR4-3200 (16-16-16-36-1T) 1.375v
    Graphics Card #1EVGA Titan X w/ 980 Hybrid AiO Liquid Cooler
    MonitorAsus RoG Swift PG278Q
    Storage #1OCZ RD400A (Windows)
    Storage #2Samsung 950 Pro (Gaming)
    CPU CoolerCorsair H100i
    CaseCorsair 780T
    Power SupplyAntec HCP-1000w Platinum
    Keyboard Corsair K70 Cherry-Mx Brown
    Mouse Logitech G502 Proteus Core
    Headset Roccat 5.1 True Surround Digital
    Mouse Pad Razer Vespula
    Headset/Speakers Logitech Z906 5.1 Surround
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterNetgear Nighthawk AC1900
    Accessory #1 Iphone 6S 64gb
    Accessory #2 Brainwave Headset Stand
    Accessory #3 Microsoft Xbox360 Pc Controller

    Join Date
    Oct 2014
    Reputation
    33
    Posts
    617

    Hello,

    I've had that issue with a couple of bioses, can't remember which one, modded bioses would trigger that Q-Code too. Only bios i found that wouldn't trigger it was 2101(at the time, haven't tried any other bios because i don't upgrade the versions if i gain nothing). I've had it for like 6 months or more and haven't got a single issue. + my overclock is rock solid. So maybe try different bios versions (nothing prior to 2000 series) and i hear that people have problems with 3000 series so, you'll have to test them. Whatever you do, flash your bios to make sure it is a clean install. I've always prefered using the RoG Flashback.

    Max
    Cpu : Intel 5930K@4.25ghz@1.2v / Cache @4.25ghz@1.20v
    Cpu Cooler : Corsair H100i
    Case : Corsair 780T
    Memory : G.Skills 32GB DDR4-3200mhz CAS 15-15-15-35-1T@1.370v
    Motherboard : Asus Rampage V Extreme (BIOS 3504)
    M2 : Samsung 950 Pro NVME 512gb (Gaming)
    M2 : SSD1 : OCZ RD400A 128gb (windows)
    SSD1 : Crucial MX100 512gb (data)
    Gfx : EVGA Titan X w/ 980 Hybrid Cooling AiO Liquid Cooler
    PSU : Antec HCP-1000W
    Monitor : Asus RoG Swift

  7. #7
    ROG Guru: Grand Master Array
    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    339
    Posts
    15,254

    Quote Originally Posted by Honami View Post
    Hi,
    Brand new mobo, Rampage V Edition 10
    i7 6900K
    Gigabyte GTX 1080 G1

    I'm facing pretty weird issue here and i can't get the mobo to work at all.
    Powering on my machine, can hear the post beep and that's it, nothing no video at all and if i have video it can be after 15 minutes or something.
    After i'm rebooting again (checking bios settings) i have QCode error D6 and i checked at the manual it says no video output found.
    Same GPU, cpu ram works with no issues on my other mobo (Strix X99).
    Removed the Rampage from the case, checked the socket for pin demage - nothing
    Tried to clear CMOS - same issue
    Tried diffrent RAM - same
    Tried to reseat the GPU - same (D6 Qcode error)

    The mono is like 2 days old. Could be DOA? Defective unit?
    Did you make sure that the PCIe switch on the motherboard was in the on position?

  8. #8
    ROG Enthusiast Array Honami PC Specs
    Honami PC Specs
    MotherboardASUS Rampage V Edition 10
    ProcessorCore i7-6900K @ 4.0 Ghz
    Memory (part number)64 GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000Mhz (4X16)
    Graphics Card #1Gigabyte GTX 1080 G1 Gaming
    Sound CardASUS Strix Raid Pro
    MonitorDELL U2715H
    Storage #1Samsung 950 Pro 512 GB
    Storage #2Samsung 850 Pro 512GBX2 Raid 0
    CPU CoolerCorsair Hydro H115i
    CaseCorsair Graphite 760T
    Power SupplySeasonic Platinum 860W
    Keyboard Logitech G910 Orion Specurum
    Mouse SteelSeries Rival 700
    Headset Sennheiser HD8-DJ
    Mouse Pad Roccat Hiro+
    Headset/Speakers Microlab SOLO 9C
    OS Windows 10 Pro X64

    Join Date
    Apr 2014
    Reputation
    10
    Posts
    30

    Bumping this thread.
    The mobo was tested and it works fine (No D6 Error code).
    Might be bad DisplayPort cable?
    Had an issue on my strix that ASMEDIA Type c controller was not working and worked after i swapped to diffrent dp cable.
    I will recieve my mobo tomorrow, Might be the dp cable issue?
    At the shop they told me that they tested even with 4 WAY SLI under 5960X and No issues at all.

  9. #9
    ROG Guru: Grand Master Array
    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    339
    Posts
    15,254

    It's possible.

    Sometimes not plugging the DP cable all the way in causes the problem too.

  10. #10
    ROG Enthusiast Array Honami PC Specs
    Honami PC Specs
    MotherboardASUS Rampage V Edition 10
    ProcessorCore i7-6900K @ 4.0 Ghz
    Memory (part number)64 GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000Mhz (4X16)
    Graphics Card #1Gigabyte GTX 1080 G1 Gaming
    Sound CardASUS Strix Raid Pro
    MonitorDELL U2715H
    Storage #1Samsung 950 Pro 512 GB
    Storage #2Samsung 850 Pro 512GBX2 Raid 0
    CPU CoolerCorsair Hydro H115i
    CaseCorsair Graphite 760T
    Power SupplySeasonic Platinum 860W
    Keyboard Logitech G910 Orion Specurum
    Mouse SteelSeries Rival 700
    Headset Sennheiser HD8-DJ
    Mouse Pad Roccat Hiro+
    Headset/Speakers Microlab SOLO 9C
    OS Windows 10 Pro X64

    Join Date
    Apr 2014
    Reputation
    10
    Posts
    30

    SOLVED!

    Defective DisplayPort cable was the issue.
    Mobo is working with ZERO issues at all.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •