Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 25

Thread: pc turn off

  1. #1
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Sep 2016
    Reputation
    10
    Posts
    42

    pc turn off

    dear
    I assembled my new pc less than 1month but in this period my pc suddenly turn off.(not restarting) fully off.
    I do not do heavy work.
    can someone helpme.
    main board: rampage v edition 10
    cpu: 6950 x
    ram: 4x16 tridentz
    vga: giga 1080 extemre

  2. #2

  3. #3
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Sep 2016
    Reputation
    10
    Posts
    42

    NO

    Quote Originally Posted by Chino View Post
    What power supply are you using?
    Antec 1300

  4. #4
    Moderator Array Nate152 PC Specs
    Nate152 PC Specs
    MotherboardROG Maximus IX Code
    Processori7-7700k 5.2GHz Delidded
    Memory (part number)16GB G.Skill Trident Z 4025MHz 17-17-17-39-2T
    Graphics Card #1Titan Xp - EKFC waterblock
    Graphics Card #2Titan Xp
    Sound CardROG SupremeFX 2015
    MonitorHP ZR30w
    Storage #1Toshiba OCZ VX500 256GB
    CPU CoolerSwiftech Apogee GTZ
    CaseThermaltake Armor+ VH6000
    Power SupplyEVGA Supernova 1600w Titanium
    Keyboard Cyberpower Skorpion K2
    Mouse Razer Basilisk
    Headset Sennheiser HD6XX / Modmic 5
    OS Windows 10 Home 64 bit
    Accessory #1 Asus optical drive
    Accessory #2 Koolance ERM-2K3U
    Nate152's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    308
    Posts
    16,359

    Hi afshin

    What happens when you try to start your pc, does the motherboard LED readout give you a code?

  5. #5
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Sep 2016
    Reputation
    10
    Posts
    42

    Quote Originally Posted by Nate152 View Post
    Hi afshin

    What happens when you try to start your pc, does the motherboard LED readout give you a code?
    No code
    Butt yesterday it show 40

  6. #6
    Moderator Array Nate152 PC Specs
    Nate152 PC Specs
    MotherboardROG Maximus IX Code
    Processori7-7700k 5.2GHz Delidded
    Memory (part number)16GB G.Skill Trident Z 4025MHz 17-17-17-39-2T
    Graphics Card #1Titan Xp - EKFC waterblock
    Graphics Card #2Titan Xp
    Sound CardROG SupremeFX 2015
    MonitorHP ZR30w
    Storage #1Toshiba OCZ VX500 256GB
    CPU CoolerSwiftech Apogee GTZ
    CaseThermaltake Armor+ VH6000
    Power SupplyEVGA Supernova 1600w Titanium
    Keyboard Cyberpower Skorpion K2
    Mouse Razer Basilisk
    Headset Sennheiser HD6XX / Modmic 5
    OS Windows 10 Home 64 bit
    Accessory #1 Asus optical drive
    Accessory #2 Koolance ERM-2K3U
    Nate152's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    308
    Posts
    16,359

    Thank you

    I got your private message and you say your pc has been working for 2 hours without issues.

    It could be the psu or it could also be instability with 64GB of ram, that would be the next thing to check. If you have XMP enabled try resetting the bios to defaults (F5) and run your ram at default settings (2133MHz) for a while.

    Was your ram kit purchased as a single kit or did you buy two 32GB kits?

    What is the speed of your ram?

    Does the 12v, 5v, 3.3v voltages of your psu all look ok? You can check these in the bios.

  7. #7
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Sep 2016
    Reputation
    10
    Posts
    42

    Quote Originally Posted by Nate152 View Post
    Thank you

    I got your private message and you say your pc has been working for 2 hours without issues.

    It could be the psu or it could also be instability with 64GB of ram, that would be the next thing to check. If you have XMP enabled try resetting the bios to defaults (F5) and run your ram at default settings (2133MHz) for a while.

    Was your ram kit purchased as a single kit or did you buy two 32GB kits?

    What is the speed of your ram?

    Does the 12v, 5v, 3.3v voltages of your psu all look ok? You can check these in the bios.
    I did not use XMP. I used 4X16 kit . 3000
    where can exactly check votage of psu?
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos IMG_0019.jpg  

    Last edited by afshin; 09-30-2016 at 07:06 PM.

  8. #8
    Moderator Array Nate152 PC Specs
    Nate152 PC Specs
    MotherboardROG Maximus IX Code
    Processori7-7700k 5.2GHz Delidded
    Memory (part number)16GB G.Skill Trident Z 4025MHz 17-17-17-39-2T
    Graphics Card #1Titan Xp - EKFC waterblock
    Graphics Card #2Titan Xp
    Sound CardROG SupremeFX 2015
    MonitorHP ZR30w
    Storage #1Toshiba OCZ VX500 256GB
    CPU CoolerSwiftech Apogee GTZ
    CaseThermaltake Armor+ VH6000
    Power SupplyEVGA Supernova 1600w Titanium
    Keyboard Cyberpower Skorpion K2
    Mouse Razer Basilisk
    Headset Sennheiser HD6XX / Modmic 5
    OS Windows 10 Home 64 bit
    Accessory #1 Asus optical drive
    Accessory #2 Koolance ERM-2K3U
    Nate152's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    308
    Posts
    16,359

    Our bios's may be a little different but my 12v, 5v, 3.3v psu voltages show on the bottom right of the extreme tweaker tab.

    Check these and tell us what they show.

  9. #9
    Moderator Array Nate152 PC Specs
    Nate152 PC Specs
    MotherboardROG Maximus IX Code
    Processori7-7700k 5.2GHz Delidded
    Memory (part number)16GB G.Skill Trident Z 4025MHz 17-17-17-39-2T
    Graphics Card #1Titan Xp - EKFC waterblock
    Graphics Card #2Titan Xp
    Sound CardROG SupremeFX 2015
    MonitorHP ZR30w
    Storage #1Toshiba OCZ VX500 256GB
    CPU CoolerSwiftech Apogee GTZ
    CaseThermaltake Armor+ VH6000
    Power SupplyEVGA Supernova 1600w Titanium
    Keyboard Cyberpower Skorpion K2
    Mouse Razer Basilisk
    Headset Sennheiser HD6XX / Modmic 5
    OS Windows 10 Home 64 bit
    Accessory #1 Asus optical drive
    Accessory #2 Koolance ERM-2K3U
    Nate152's Avatar
    Join Date
    Feb 2013
    Reputation
    308
    Posts
    16,359

    Thank you

    Your voltages look ok in fact they are a little above which is fine.

    What is the temp of your cpu? If it gets too hot it will shut down to prevent damage.

  10. #10
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Sep 2016
    Reputation
    10
    Posts
    42

    Quote Originally Posted by Nate152 View Post
    Thank you

    Your voltages look ok in fact they are a little above which is fine.

    What is the temp of your cpu? If it gets too hot it will shut down to prevent damage.
    regulary between 37 and 38 but in rendering 39 -43 c.

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •