Results 1 to 6 of 6

Thread: Asus rog pg348q

  1. #1
    ROG Enthusiast Array Konig PC Specs
    Konig PC Specs
    MotherboardROG Rampage VI Extreme OMEGA
    ProcessorSkylake X Intel Core i9-7980XE
    Memory (part number)G.Skill 64GB (8x8 GB) Trident Z RGB DDR4 3200MHz
    Graphics Card #1NVIDIA TITAN RTX
    Graphics Card #2NVIDIA TITAN RTX
    Sound CardSTRIX Raid DLX
    MonitorBenQ PD3220U 32 inch 4K UHD IPS
    Storage #1Intel 280GB Optane SSD 900P 2.5 U.2
    Storage #2Samsung 512GB 960 PRO SSD M.2 and Samsung 4TB 860 EVO SSD 2.5
    CPU CoolerCustom liquid cooling for CPU and GPU
    CasePhanteks Enthoo Elite
    Power SupplyCorsair 1600W AX1600i
    Keyboard ASUS ROG Claymore
    Mouse ASUS ROG Gladius II
    Headset Sennheiser GSP 600 Headset
    Mouse Pad ASUS ROG Sheath XXL
    OS Windows 10 Pro 64-bit
    Network RouterASUS ROG Rapture Gaming Router AX11000
    Accessory #1 NVIDIA TITAN RTX NVLink Bridge 4-Slot
    Accessory #2 Thermal Grizzly Conductonaut Liquid Metal CPU
    Accessory #3 Thermal Grizzly Kryonaut Thermal Paste

    Join Date
    Feb 2016
    Reputation
    28
    Posts
    70

    Asus rog pg348q

    Hi everyone

    I have bougth this gaming monitor but I have encountered a problem where some games I play are looked at 50HZ (50fps) and some games 60hz (60fps).
    All settings seems right I got the monitor OC to 100hz and I set windows display options to 100hz and Nividia control panel to 100hz.

    I also wonder why on asus product page it says this monitor is edge to edge and they show a picure of it but I have 2cm black bars on each side and on asus product page they did not have that.

    Also Regarding Gsync when you have Gsync on do you need to have Vsync on aswell ? because in Nivida control panel I set Vsync to OFF and I only have Gsync activated.

  2. #2
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Jul 2016
    Reputation
    10
    Posts
    182

    If you are getting black borders, it's mostly because you need to change your scaling via the NVIDIA control panel

  3. #3
    ROG Member Array AngryAce PC Specs
    AngryAce PC Specs
    Laptop (Model)Sager 9170
    MotherboardAsus Maximus XI Formula
    ProcessorIntel i9-9900-K
    Memory (part number)Corsair 3200mhz SE Blackout
    Graphics Card #1eVGA GTX 1080Ti HydroCopper SC2
    Sound CardSound Blaster AE-7
    MonitorAsus ROG 34" Ultra-Wide
    Storage #1Sabrent Rocket 2TB NVME
    CPU CoolerCorsair XC7
    CaseLian Li Dynamic
    Power SupplyeVGA SuperNOVA 1000 P2
    Keyboard Razer Blackwidow X Chroma
    Mouse Razer Mamba Hyperflux
    Headset Sennheiser Game One
    Mouse Pad Razer Hyperflux
    OS Windows 10 Pro 64

    Join Date
    Aug 2016
    Reputation
    10
    Posts
    24

    Well, 2mm is not very thick and for 2, would be 4mm..... gotta have some kind of frame I would think. I run mine without vsync and have gsync enabled.... I get 100 FPS in most games, Doom, Division and Witcher 3... I get 76fps in World of Warships but I am told the game is CPU dependent and does not utilize SLI either.
    I have a question for you, I does your red light in the bottom fade in and out when the monitor is on standby? I could have sworn it did but mine doesn't..... I had a PG279q as well trying to decide which I liked best and believe that faded in and out.....

  4. #4
    ROG Enthusiast Array Konig PC Specs
    Konig PC Specs
    MotherboardROG Rampage VI Extreme OMEGA
    ProcessorSkylake X Intel Core i9-7980XE
    Memory (part number)G.Skill 64GB (8x8 GB) Trident Z RGB DDR4 3200MHz
    Graphics Card #1NVIDIA TITAN RTX
    Graphics Card #2NVIDIA TITAN RTX
    Sound CardSTRIX Raid DLX
    MonitorBenQ PD3220U 32 inch 4K UHD IPS
    Storage #1Intel 280GB Optane SSD 900P 2.5 U.2
    Storage #2Samsung 512GB 960 PRO SSD M.2 and Samsung 4TB 860 EVO SSD 2.5
    CPU CoolerCustom liquid cooling for CPU and GPU
    CasePhanteks Enthoo Elite
    Power SupplyCorsair 1600W AX1600i
    Keyboard ASUS ROG Claymore
    Mouse ASUS ROG Gladius II
    Headset Sennheiser GSP 600 Headset
    Mouse Pad ASUS ROG Sheath XXL
    OS Windows 10 Pro 64-bit
    Network RouterASUS ROG Rapture Gaming Router AX11000
    Accessory #1 NVIDIA TITAN RTX NVLink Bridge 4-Slot
    Accessory #2 Thermal Grizzly Conductonaut Liquid Metal CPU
    Accessory #3 Thermal Grizzly Kryonaut Thermal Paste

    Join Date
    Feb 2016
    Reputation
    28
    Posts
    70

    no the LED have 5 lvls of brigthness it has no ligth effect of fade or flashing.

    I dont mean i can't run 100fps i mean that some games are Locked to 50fps or 60fps for some reasone and i know i sould run them 100fps cuz i have done that before i have tried using the boost buton on the monitor to manaly force 100fps mode does not work stays at 50fps or 60fps for some games, and GTA V runs 100fps at 3440x1440 at ultra so i dont get why company of heroes 1 runs 50fps and counter strike global is stuck at 50fps.

    And for the monitor frame i was point out that the site says edge to edge display with a product photo showing it to be edge to edge with absolute no borders and everyother site also showing this but comparing this to the screenshot of my monitor you have a small border around my point was i was wondering if this is correct and only the product pic being missleading or if there is some mode to activate to get the monitor to fill out to the edge. sorry if i sound stupid but im just curious.
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos IMG_0897.jpg  

    Last edited by Konig; 10-06-2016 at 01:52 PM.

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2016
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Quote Originally Posted by Konig View Post
    no the LED have 5 lvls of brigthness it has no ligth effect of fade or flashing.

    I dont mean i can't run 100fps i mean that some games are Locked to 50fps or 60fps for some reasone and i know i sould run them 100fps cuz i have done that before i have tried using the boost buton on the monitor to manaly force 100fps mode does not work stays at 50fps or 60fps for some games, and GTA V runs 100fps at 3440x1440 at ultra so i dont get why company of heroes 1 runs 50fps and counter strike global is stuck at 50fps.

    And for the monitor frame i was point out that the site says edge to edge display with a product photo showing it to be edge to edge with absolute no borders and everyother site also showing this but comparing this to the screenshot of my monitor you have a small border around my point was i was wondering if this is correct and only the product pic being missleading or if there is some mode to activate to get the monitor to fill out to the edge. sorry if i sound stupid but im just curious.
    Mine is the same way: https://drive.google.com/file/d/0Bzc...BKdkF3aUE/view

    It is not an "overscan" issue, it is clearly a non-display area. If you do a google image search for PG348q, you will see that all the in-use images have this border.

    This directly contradict's Asus's "edge to edge" claim as well as makes their images on the page demonstrating "seamless" multi-display use completely misleading:https://www.asus.com/us/ROG-Republic...es/2screen.jpg

    Is this not an official Asus site? Why hasn't Asus responded to this issue? Why lie about the capability of an otherwise high end monitor?

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Feb 2017
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Thumbs up Edge to Edge is FAKE NEWS!!!!

    Hello guys,

    i tried it few times to get an answer about edge to edge.
    Finally i got an official answer from the german support that edge to edge is not possible. That it is no mistake and unfortunately quite normal to have a 1cm black bar on each side, with 2 screens even 2cm.....

    That is no edge to edge for me....!!! I am really disappointed.

    Best wishes

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •