Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 23
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2016
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Rog Spatha doesn t activade.

    Hello guys.

    I resently bought the Spatha Mouse. I realy like it but i have one anoying problem. Sometimes when i plug in with the cable or into the charging dock it does not re activate when i want to use it again in wireless mode.
    It will light up short and then go of. To re activate it i have to shut the mouse of and unplug the dock mini USB . then plug it in again and start the mouse.
    This error has acoured even at my Parents PC, so it is not specificaly my PC that has this error.
    Mouse Firmware 1.49
    Dock Firmware 1.24
    Software version 2.108

    i hope someone can help me solving this issue.

    MFG Timo

  2. #2
    ROG Enthusiast Array 28BeersLater PC Specs
    28BeersLater PC Specs
    MotherboardRampage V Extreme
    Processori7-5930K
    Graphics Card #1ROG Strix Vega 64
    Sound CardBose External USB
    MonitorLG IPS235 x3
    Storage #1Kingston HyperX Predator 480GB
    Storage #2Corsair Neutron XT Series 960GB
    CPU CoolerEK RVE Monoblock
    CaseCorsair 900D
    Power SupplyCorsair AX1200
    Keyboard Logitech K800
    Mouse ROG Spatha
    Headset/Speakers Bose Companion 5
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterROG Rapture GT-AC5300

    Join Date
    Jun 2016
    Reputation
    10
    Posts
    66

    I also have this issue, but on system boot.

    I use my mouse in wireless mode 100% of the time (unless the battery has died).
    Probably twice a week I boot my PC and there is no mouse movement. (or lights)
    I need to either unplug it or re plug it in to get it working, or turn it off and then back on again on the mouse switch.

    Slightly frustrating considering this is in the top price bracket for wireless mice!

  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Nov 2012
    Reputation
    10
    Posts
    6

    I also have the same problem on boot(wireless mode). And the only fix for me is re plug the USB cable.
    I returned the mice to the store for service and they didn`t find anything wrong with the mice.
    I don`t know what else to do, it`s a "little" annoying that every time i turn on my PC in order to use my mice i need to unplug - re plug the USB cable.

  4. #4
    Ex-employee Array
    Join Date
    Jun 2020
    Reputation
    108
    Posts
    2,154

    I already reported this issue to our PM, I'm not sure if this happens to everyone but I currently have lost my dock for my Spatha so it's plugged in all the time. When I did have the dock I didn't notice this issue.

  5. #5
    ROG Enthusiast Array Severan PC Specs
    Severan PC Specs
    Laptop (Model)Toshiba l500 ut1
    MotherboardAsus maximus VIII hero
    ProcessorIntel i5 6600k
    Memory (part number)G. Skill Ripjaws 16 gig @3000mhz
    Graphics Card #1Asus Strix 1080ti OC
    MonitorASUS MG279Q
    Storage #1Samsung Evo 960 500Gigs
    Storage #2Generic 250 gigs HDD
    CPU CoolerCooler Master 280 Master Liquid
    CaseCooler Master 590 III
    Power SupplyTacens Valeo 800
    Keyboard Generic crap
    Mouse Asus ROG Spatha
    Headset Seinnheiser HD555
    Mouse Pad Crap
    OS Windows 10 pro
    Network RouterASUS AC RT68U
    Accessory #1 Blue Yeti
    Accessory #2 Xbox 360 Gamepad

    Join Date
    Nov 2015
    Reputation
    10
    Posts
    43

    I also have this issue but it's more like 50 or 70 percent of the reboots. It's annoying, and as stated, this mouse ain't cheap. If there's anything the dev team needs me to perform to check this issue pleae get in contact with me, I'm more than willing to help out.

  6. #6
    ROG Member Array pt7272 PC Specs
    pt7272 PC Specs
    MotherboardMaximus VII formula
    Processori6700k
    Memory (part number)32g Corsair Dominator
    Graphics Card #1Posideon 980ti
    Graphics Card #2Posideon 980ti
    MonitorPG34Q
    Storage #1Samsun SSD Pro itb
    Storage #2WD 3TB
    CPU CoolerMonsoon
    Case900D
    Power Supply1200axi Corsair
    Keyboard Razer Deathstalker
    Mouse Rog Spatha
    Headset Sennheiser
    Mouse Pad Razer Firefly
    Headset/Speakers Bose/ Logitec
    OS WIN 10 64

    Join Date
    Sep 2014
    Reputation
    10
    Posts
    14

    Quote Originally Posted by Severan View Post
    I also have this issue but it's more like 50 or 70 percent of the reboots. It's annoying, and as stated, this mouse ain't cheap. If there's anything the dev team needs me to perform to check this issue pleae get in contact with me, I'm more than willing to help out.
    I am also having same issue, I have to up plug and reconnect the mini cable, in order for it to activate again.

  7. #7
    Banned Array JustinThyme PC Specs
    JustinThyme PC Specs
    Laptop (Model)G752VY-DH72
    MotherboardRampage VI Extreme
    ProcessorI9 9940X
    Memory (part number)64GB DDR4 8x8 Corsair Dominator Platinum 3800 MHz @ C17
    Graphics Card #1ASUS Strix 2080Ti O11G @ 2.1GHz
    Graphics Card #2ASUS Strix 2080Ti O11G @ 2.1Ghz
    Graphics Card #3ROG Nvlink
    Graphics Card #4Have to feed animals
    Sound CardExternal Audioengine D1 24 bit 192kbps DAC
    MonitorASUS PG348Q @ 100Hz
    Storage #1Intel 905P 480GB U2 flavor
    Storage #2Samsung 850 EVO 1TB X2 in RAID 0, 960 PRO 1TB DIMM.2_1
    CPU CoolerHeatKiller IV PRO and VRM blocks ,Dual D5 PWM serial, 2X 480, 1X 360 RADS
    CasePhanteks Enthoo Elite 8X LL120 PWM, 3X LL140 PWM, 12 SP120 PWM 1x AF140 PWM
    Power SupplyCorsair AX 1500i
    Keyboard ASUS Claymore
    Mouse ASUS Spatha, Logitech MX Master
    Headset Sennheiser HD 700
    Mouse Pad ASUS ROG Sheath
    Headset/Speakers Audioengine A5+ with SVS SB-1000 Sub
    OS Win10 Pro 1809
    Network RouterNetGear NightHawk X10
    Accessory #1 NetGear Prosafe 10GBe Switch
    Accessory #2 Qnap TVS-682 NAS modded with I7 CPU

    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    144
    Posts
    3,858

    Haven't had this issue but I'm only on day two with the latest armory that actually was downloaded from the claymore page (newer that what's on the spatha page) and latest firmware. I also have armory set to launch at start up as I noted the settings went to default several times when I didn't. I'll certainly be watching for this as when you drop this much $$ less than 100% isn't an option when an MX master worked perfectly for a few years.

  8. #8
    Banned Array JustinThyme PC Specs
    JustinThyme PC Specs
    Laptop (Model)G752VY-DH72
    MotherboardRampage VI Extreme
    ProcessorI9 9940X
    Memory (part number)64GB DDR4 8x8 Corsair Dominator Platinum 3800 MHz @ C17
    Graphics Card #1ASUS Strix 2080Ti O11G @ 2.1GHz
    Graphics Card #2ASUS Strix 2080Ti O11G @ 2.1Ghz
    Graphics Card #3ROG Nvlink
    Graphics Card #4Have to feed animals
    Sound CardExternal Audioengine D1 24 bit 192kbps DAC
    MonitorASUS PG348Q @ 100Hz
    Storage #1Intel 905P 480GB U2 flavor
    Storage #2Samsung 850 EVO 1TB X2 in RAID 0, 960 PRO 1TB DIMM.2_1
    CPU CoolerHeatKiller IV PRO and VRM blocks ,Dual D5 PWM serial, 2X 480, 1X 360 RADS
    CasePhanteks Enthoo Elite 8X LL120 PWM, 3X LL140 PWM, 12 SP120 PWM 1x AF140 PWM
    Power SupplyCorsair AX 1500i
    Keyboard ASUS Claymore
    Mouse ASUS Spatha, Logitech MX Master
    Headset Sennheiser HD 700
    Mouse Pad ASUS ROG Sheath
    Headset/Speakers Audioengine A5+ with SVS SB-1000 Sub
    OS Win10 Pro 1809
    Network RouterNetGear NightHawk X10
    Accessory #1 NetGear Prosafe 10GBe Switch
    Accessory #2 Qnap TVS-682 NAS modded with I7 CPU

    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    144
    Posts
    3,858

    Today my mouse worked fine but had to unplug the USB cable and reattach on my brand new less than 48 hours old Claymore core.

  9. #9
    ROG Guru: Yellow Belt Array Crasje's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Reputation
    10
    Posts
    129

    Same for me....

    I have the mouse plugged in the back of my PG348Q, I actually had to move it to a USB port on my desktop. I agree with the top of the line remark,

    I just send back the ROG Claymore for Key's that sometimes don't work and the fact the software crashed for updating. Spending almost 400 euro on a cool setup and both machines are faulty... Thats really really bad from a customer point of view.

    I pay for quality then I expect quality
    Cooler Master Cosmos II (with glass side panel)
    Cooler Master Silent Pro Hybrid 1300W ATX
    ROG Asus Maximus IX Formula
    Intel Core i7-7700k
    Corsair Hydro Series H115i CPU Cooler
    Corsair Vengeance LED 32GB 3000Mhz
    Samsung 960 EVO 500GB NVME M.2 SSD
    Crucial SSD M500 480GB
    Seagate Firecuda 1TB
    Samsung SH-224DB (SATA, 24x)
    ROG Strix Gaming GTX980Ti DC30C 6GD5
    Monitor 1: ASUS ROG Swift PG348Q
    Monitor 2: Samsung HDTV T27D590
    ROG Claymore
    ROG Spatha
    ROG Balteus Qi
    Windows 10

  10. #10
    ROG Member Array
    Join Date
    Nov 2012
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Just a little update from me, I changed my motherboard from VIII Ranger to IX Formula and I have my dock plugged in USB 2.0 port on the motherboard, mice now works fine, with no problems.

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •