Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    ROG Guru: White Belt Array enyceedanny PC Specs
    enyceedanny PC Specs
    MotherboardRampage V Edition 10
    Processor6850K
    Memory (part number)CMD64GX4M4B2800C14
    Graphics Card #1EVGA GTX 1080 TI FTW3 w/ EK Waterblock + Backplate
    Sound CardASUS SupremeFX Hi-Fi
    Monitor2 x Dell U3011
    Storage #1Samsung 950 Pro 512GB
    Storage #2Samsung 850 Pro 1TB
    CPU CoolerEK EX480 Radiator
    CaseCorsair Obsidian 900D
    Power SupplyCorsair AX1200i
    Keyboard Daskeyboard 4 Ultimate
    Mouse Logitech G502
    Mouse Pad Glorious PC Gaming Race XXL
    Headset/Speakers Klipsch Promedia 2.1
    OS Windows 10 Pro x64

    Join Date
    Apr 2016
    Reputation
    30
    Posts
    75

    R5E10 VCCIO won't stay at what's it set to.

    Hey guys. I've noticed that the VCCIO for both PCH and CPU scales up too high as the CPU voltage goes up. Even set fully manual to 1.05, it will go upto 1.35-1.39 during system load.

    Is it normal for the vccio voltages to be linked more or less directly to the vcore even when specifically set otherwise?
    Last edited by enyceedanny; 10-09-2016 at 04:27 AM.

  2. #2
    ROG Guru: Green Belt Array Qwinn PC Specs
    Qwinn PC Specs
    MotherboardRampage V Extreme - BIOS 3301
    Processor5930K @ 4.4 GHz Adaptive 1.27v / 4.2 Ghz cache Offset +0.27v / Input 1.92v / LLC7
    Memory (part number)G.Skill 32gb DDR4-2666Mhz 15-15-15-35-CR2 1.2v at XMP settings
    Graphics Card #1Gigabyte Gaming G1 980Ti OC to 1455Mhz Core 8000Mhz memory at Stock Voltage
    Graphics Card #2Gigabyte Gaming G1 980Ti SLI
    MonitorROG Swift PG278Q
    Storage #1Intel 750 PCIe 1.2TB
    Storage #2Sandisk Ultra II 960GB SSD
    CPU CoolerThermaltake Water 3.0 Ultimate (360" rad AIO)
    CaseThermalTake v71 Full Tower
    Power SupplyEVGA SuperNOVA 1200 P2
    Keyboard Saitek Eclipse II
    Mouse Razer A5090 Master of Destiny
    OS Windows 10 Professional 64 bit Build 10586

    Join Date
    Jul 2015
    Reputation
    46
    Posts
    670

    Quote Originally Posted by enyceedanny View Post
    Hey guys. I've noticed that the VCCIO for both PCH and CPU scales up too high as the CPU voltage goes up. Even set fully manual to 1.05, it will go upto 1.35-1.39 during system load.

    Is it normal for the vccio voltages to be linked more or less directly to the vcore even when specifically set otherwise?
    The first 3xxx BIOS's had a bug with those voltages, I think it was 3008 and 3009. That bug was fixed in later versions.

    If youre not running those, youre going to have to give us some actual information to work with (system specs, version numbers, etc.)

  3. #3
    ROG Guru: White Belt Array enyceedanny PC Specs
    enyceedanny PC Specs
    MotherboardRampage V Edition 10
    Processor6850K
    Memory (part number)CMD64GX4M4B2800C14
    Graphics Card #1EVGA GTX 1080 TI FTW3 w/ EK Waterblock + Backplate
    Sound CardASUS SupremeFX Hi-Fi
    Monitor2 x Dell U3011
    Storage #1Samsung 950 Pro 512GB
    Storage #2Samsung 850 Pro 1TB
    CPU CoolerEK EX480 Radiator
    CaseCorsair Obsidian 900D
    Power SupplyCorsair AX1200i
    Keyboard Daskeyboard 4 Ultimate
    Mouse Logitech G502
    Mouse Pad Glorious PC Gaming Race XXL
    Headset/Speakers Klipsch Promedia 2.1
    OS Windows 10 Pro x64

    Join Date
    Apr 2016
    Reputation
    30
    Posts
    75

    Quote Originally Posted by Qwinn View Post
    The first 3xxx BIOS's had a bug with those voltages, I think it was 3008 and 3009. That bug was fixed in later versions.

    If youre not running those, youre going to have to give us some actual information to work with (system specs, version numbers, etc.)

    Whoops, my bad. =)

    - Rampage V edition 10 BIOS (1003)
    - i7 6850K
    - Corsair Dominator Platinum 2800 (64gb)
    - Windows 10 x64
    - Corsair ax1200i

    It seems no matter what I use, XMP or not, fully manual mode or not, it won't set the vccio, and it scales way up high depending on system load.

  4. #4
    ROG Guru: White Belt Array enyceedanny PC Specs
    enyceedanny PC Specs
    MotherboardRampage V Edition 10
    Processor6850K
    Memory (part number)CMD64GX4M4B2800C14
    Graphics Card #1EVGA GTX 1080 TI FTW3 w/ EK Waterblock + Backplate
    Sound CardASUS SupremeFX Hi-Fi
    Monitor2 x Dell U3011
    Storage #1Samsung 950 Pro 512GB
    Storage #2Samsung 850 Pro 1TB
    CPU CoolerEK EX480 Radiator
    CaseCorsair Obsidian 900D
    Power SupplyCorsair AX1200i
    Keyboard Daskeyboard 4 Ultimate
    Mouse Logitech G502
    Mouse Pad Glorious PC Gaming Race XXL
    Headset/Speakers Klipsch Promedia 2.1
    OS Windows 10 Pro x64

    Join Date
    Apr 2016
    Reputation
    30
    Posts
    75

    So anyone else having this issue?

  5. #5
    ROG Guru: White Belt Array enyceedanny PC Specs
    enyceedanny PC Specs
    MotherboardRampage V Edition 10
    Processor6850K
    Memory (part number)CMD64GX4M4B2800C14
    Graphics Card #1EVGA GTX 1080 TI FTW3 w/ EK Waterblock + Backplate
    Sound CardASUS SupremeFX Hi-Fi
    Monitor2 x Dell U3011
    Storage #1Samsung 950 Pro 512GB
    Storage #2Samsung 850 Pro 1TB
    CPU CoolerEK EX480 Radiator
    CaseCorsair Obsidian 900D
    Power SupplyCorsair AX1200i
    Keyboard Daskeyboard 4 Ultimate
    Mouse Logitech G502
    Mouse Pad Glorious PC Gaming Race XXL
    Headset/Speakers Klipsch Promedia 2.1
    OS Windows 10 Pro x64

    Join Date
    Apr 2016
    Reputation
    30
    Posts
    75

    I think HWINFO is showing the wrong VCCIO voltages. When checking via AIDA64 it's showing the a different voltage that's more in line with what was set.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •