Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Dec 2014
    Reputation
    10
    Posts
    8

    ROG Front Base CPU FAN & OPT CPU FAN Error

    Hello,

    I have a Asus Rog Front Base since 1 year.. (It's a version with Sticker V44) The last year I have a lot of problems for intall This Panel.. But Finally it works with all his fuctions (Windows 10).

    Yesterday I Spent a lot of Hours install it because I Re-Format my PC and I Install Again Windows 10.

    Finally it works with a oldest Drivers.. ( I install the Realtek Audio and AISuite with some issues) But it works.. CPU Shows the Speed, Fans Works and Temperture Works..

    But I have a Strange error... If I Up the speed Of CPU 1 The Speed Of CPU 2 up too..

    I want different Speeds on the 2 Fans..
    The fans are Corsair SP replacement From a Corsair H80i (2700rpm Both) Why if I up CPU 1 the CPU 2 up too?

    Actually I have installed this:

    Rog Connect Plus 1.00.32
    Front Base Driver 1.01.17
    Windows 10
    Asus Maximus VII Hero..
    Bios 3003

    The last year the panel works great.. But now With the clean system...

    Any Idea???

    Thanks a lot..

  2. #2
    ROG Guru: Grand Master Array
    Join Date
    Oct 2012
    Reputation
    339
    Posts
    15,247

    I have no experience with the ROG Front Base. But what I can tell you is that the CPU_FAN header and the CPU_OPT header are linked together with the CPU_OPT header being the slave. So whatever setting you decide to choose for the CPU_FAN header will automatically reflect on the CPU_OPT header.

  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Dec 2014
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Quote Originally Posted by Chino View Post
    I have no experience with the ROG Front Base. But what I can tell you is that the CPU_FAN header and the CPU_OPT header are linked together with the CPU_OPT header being the slave. So whatever setting you decide to choose for the CPU_FAN header will automatically reflect on the CPU_OPT header.
    Ok, maybe this is the problem.. When I put 2000rpm to the Front Base, on the CPU Fan.. The CPU_OPT also take 2000rpm, and If I change to 1500 rpm the CPU_OPT, the CPU FAN take 1500 rpm...


    Thanks for clarify the problem!!

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •