Page 42 of 71 FirstFirst ... 32 40 41 42 43 44 52 ... LastLast
Results 411 to 420 of 707
  1. #411
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    19

    I am not buying ASUS again if this is not resolved well.

  2. #412
    ROG Member Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Well, it is kind of resolved, but unfortunately by the community and not by Asus. If I was Asus, I would at least provide a little software package to apply the fixes with just one click for those who aren't that confident with undervolting and tweaking.

  3. #413
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    19

    Quote Originally Posted by Peacecamper View Post
    Well, it is kind of resolved, but unfortunately by the community and not by Asus. If I was Asus, I would at least provide a little software package to apply the fixes with just one click for those who aren't that confident with undervolting and tweaking.
    Can I have the fix from you? Thanks.

  4. #414
    ROG Member Array
    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Quote Originally Posted by vfuyong View Post
    Can I have the fix from you? Thanks.
    It's here in this thread: https://rog.asus.com/forum/showthrea...l=1#post639163

  5. #415
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    19

    Quote Originally Posted by Peacecamper View Post
    I tried downvolt CPU and GPU, it did not help the discharging problem. I believe it is the power adapter not powerful enough. A replacement of 230W may help.
    Last edited by vfuyong; 04-13-2017 at 01:31 AM.

  6. #416
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    11

    I am also in the same boat as everyone else.. Under load my battery discharges. Sadly, I am a few days past my sellers 14 day RMA, but I didn't notice until just now that this is happening. I've undervolted my CPU, have the 230w power brick, the latest BIOS and haven't had that make a difference. I asked for an RMA even though I am passed due. It's sad, as I really liked the notebook for it's 120Hz screen, G-Sync and 1070.

  7. #417
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Oct 2016
    Reputation
    10
    Posts
    35

    Quote Originally Posted by Macra View Post
    I am also in the same boat as everyone else.. Under load my battery discharges. Sadly, I am a few days past my sellers 14 day RMA, but I didn't notice until just now that this is happening. I've undervolted my CPU, have the 230w power brick, the latest BIOS and haven't had that make a difference. I asked for an RMA even though I am passed due. It's sad, as I really liked the notebook for it's 120Hz screen, G-Sync and 1070.
    On my GL502VS, I only needed to undervolt the 1070 GPU to avoid the battery discharge issue (curve profile has a max. of 1700MHz @ 825mV). I found that I did not need to undervolt the CPU.

  8. #418
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Dec 2016
    Reputation
    10
    Posts
    51

    Quote Originally Posted by SeaSpray View Post
    On my GL502VS, I only needed to undervolt the 1070 GPU to avoid the battery discharge issue (curve profile has a max. of 1700MHz @ 825mV). I found that I did not need to undervolt the CPU.

    What scenario tho? heavy gaming? rendering? stress tests?

  9. #419
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Oct 2016
    Reputation
    10
    Posts
    35

    Quote Originally Posted by Ymzuki View Post
    What scenario tho? heavy gaming? rendering? stress tests?
    This is running Elite Dangerous using a Virtual Reality system (Oculus Rift CV1). For me, no other gaming, rendering or video transcoding workload is as power intensive (I saw a draw of 15% per hour). *

    I made a post about it in #295.

  10. #420
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Dec 2016
    Reputation
    10
    Posts
    51

    Quote Originally Posted by SeaSpray View Post
    This is running Elite Dangerous using a Virtual Reality system (Oculus Rift CV1). For me, no other gaming, rendering or video transcoding workload is as power intensive (I saw a draw of 15% per hour). *

    I made a post about it in #295.
    And that 15% drain/hour was fixed with undervolting the gpu @ 825mv? I wen't even lower on mine and it still draws..

    THO, i see you have the 230 power supply... 180 here...


    -----------


    I'm wondering if the power draw issue was fixed for people with 230w adapters only by undervolting the GPU.

    Can we have some more feedback from people with 230w PSU please?
    Last edited by Ymzuki; 04-14-2017 at 04:10 AM.

Page 42 of 71 FirstFirst ... 32 40 41 42 43 44 52 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •