Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    ROG Guru: White Belt Array hellokitty's Avatar
    Join Date
    Aug 2015
    Reputation
    10
    Posts
    78

    Asus Thunderbolt EX3

    Hi, i just got the card and its working after a few setting changes in the bios. i have it connected to a startech thunderbolt 3 to thunderbolt 2 converter, corning optical cable to a sonnet echo express III-D wich has 2 aja kona lhi cards and a aja kona 3G, and it works. I have not tested it yet, but all hardware shows up in windows 10,AJA control panel and Vmix.

  2. #2
    ROG Member Array bgen5pax PC Specs
    bgen5pax PC Specs
    MotherboardAsus Rampage V Extreme
    Processori7 5960X
    Memory (part number)32GB (4x8) Crucial Ballistix DDR4-2400
    Graphics Card #1Asus Matrix GTX980-P-4GD5
    MonitorAsus PB278Q
    Storage #1Asus RAIDR Express PCIe SSD 240G
    CPU CoolerNoctua NH-U12S
    CaseCoolermaster Silencio 652S
    Power SupplyCoolermaster G650M
    OS Windows 10 Pro x64
    Network RouterAsus DSL-N17U

    Join Date
    Sep 2016
    Reputation
    10
    Posts
    9

    TB EX3 issues

    Care to share your BIOS settings?
    I cannot make my TB EX3 to work on my RVE and have tried everything I could find on the net.
    I can make it work just once if I reset bios with the back button, Win10 shows the device but if I shutdown and restart it's lost from the Bios and System Agent doesn't show the card plugged in the relevant slot.
    Have tried every PCIe slot there is AND the black SB x4 one, moving my video adapter to other slots but the effect is the same: first time is here but on shutdown is lost.

    I'd appreciate your thoughts on that.
    Last edited by bgen5pax; 11-05-2016 at 05:48 PM.

  3. #3
    ROG Guru: White Belt Array hellokitty's Avatar
    Join Date
    Aug 2015
    Reputation
    10
    Posts
    78

    My Setup

    Quote Originally Posted by bgen5pax View Post
    Care to share your BIOS settings?
    I cannot make my TB EX3 to work on my RVE and have tried everything I could find on the net.
    I can make it work just once if I reset bios with the back button, Win10 shows the device but if I shutdown and restart it's lost from the Bios and System Agent doesn't show the card plugged in the relevant slot.
    Have tried every PCIe slot there is AND the black SB x4 one, moving my video adapter to other slots but the effect is the same: first time is here but on shutdown is lost.

    I'd appreciate your thoughts on that.
    Here are some photos of my thunderbolt settings. Click image for larger version. 

Name:	20161115_182310.jpg 
Views:	11 
Size:	490.9 KB 
ID:	60335Click image for larger version. 

Name:	20161115_182341.jpg 
Views:	10 
Size:	430.3 KB 
ID:	60336Click image for larger version. 

Name:	20161115_182504.jpg 
Views:	12 
Size:	458.0 KB 
ID:	60337
    I have the card in PCIE_X8_4 the last slot, wich is shared with my samsung 950 pro m.2. i have ALL slots filled except for the X1 slot, I turn off everything in the bios i do not use, cause im useing all 40 pcie lanes, Avago Mega Raid SAS 9361-8i raid card Mellanox connect X2 10gbe card and a AJA kona 4 capture card and Titan X. So try that, i got my system maxed out with 64gig of ram and I7 5930K and it works, latest bios also.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •