Results 1 to 9 of 9

Thread: Storage ?

  1. #1
    ROG Guru: Yellow Belt Array WHO_FARTED? PC Specs
    WHO_FARTED? PC Specs
    Motherboardmax 8 4mula
    Processor6700k
    Memory (part number)g.skill rgb trident z 2x8gb
    Graphics Card #1zotac artic storm gtx1080
    Sound Cardonboard
    Monitor34" rog ultra wide
    Storage #11.2tb intel 750 aic
    CPU Coolercustom loop
    Power Supplycorsair hx750i
    WHO_FARTED?'s Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Reputation
    26
    Posts
    163

    Storage ?

    Can you use both m.2 and a pci-e ssd's at the same time. I want to put win10 on 1 and win7 on the other.

  2. #2
    ASUS HQ Service Rep Array
    Join Date
    May 2016
    Reputation
    12
    Posts
    417

    hi
    which do you use > M.2 SATA version with PCI-E SSD or M.2 NVMe version with PCI-E SSD?
    Maximus VIII Motherboards (Z170) can support both them.

  3. #3
    ROG Guru: Gold Belt Array Menthol PC Specs
    Menthol PC Specs
    MotherboardM 10 Apex / XI gene
    Processor8700K / 9900K
    Memory (part number)2x8 Gskill Trident Z 4266/2x2x8 Gskill Trident Z 4500
    Graphics Card #1RTX 2080ti / GTX 1060
    Sound CardSoundBlaster Ae5 / Onboard
    MonitorBENQ 32" 4K
    Storage #1Intel 900p 480GB/Samsung 960 Pro 1TB
    Storage #2Intel 750 1.2TB/Plextor 1 TB 2X 950 Pro
    CPU CoolerCorsair H150i AIO / H1110i
    CaseCorsair 740 ? Lian Li Air
    Power SupplyCorsair AX 1200i / AX 1200i
    Keyboard Corsair
    Mouse ASUS Strix
    Headset HyperX Cloud Alpha
    Mouse Pad ASUS
    Headset/Speakers Logitech Z906
    OS 10 X64 Pro
    Network RouterVerizon Fios
    Accessory #1 Intel Wifi BT pcie card
    Accessory #2 Red Bull
    Accessory #3 English Breakfast Tea
    Menthol's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    241
    Posts
    4,547

    Yes you can, install the pcie drive in the bottom pciex16 slot which gets it's lanes from the PCH and will not affect the GPU which gets it's lanes from the CPU

  4. #4
    ROG Guru: Yellow Belt Array WHO_FARTED? PC Specs
    WHO_FARTED? PC Specs
    Motherboardmax 8 4mula
    Processor6700k
    Memory (part number)g.skill rgb trident z 2x8gb
    Graphics Card #1zotac artic storm gtx1080
    Sound Cardonboard
    Monitor34" rog ultra wide
    Storage #11.2tb intel 750 aic
    CPU Coolercustom loop
    Power Supplycorsair hx750i
    WHO_FARTED?'s Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Reputation
    26
    Posts
    163

    Quote Originally Posted by FuryA@ASUS View Post
    hi
    which do you use > M.2 SATA version with PCI-E SSD or M.2 NVMe version with PCI-E SSD?
    Maximus VIII Motherboards (Z170) can support both them.
    I have an intel 750 aic and i wanted to get a samsung 960 evo.

  5. #5
    ASUS HQ Service Rep Array
    Join Date
    May 2016
    Reputation
    12
    Posts
    417

    Quote Originally Posted by WHO_FARTED? View Post
    I have an intel 750 aic and i wanted to get a samsung 960 evo.
    Yes , it can support both of NVMe SSD and lanes comes from CPU

  6. #6
    ROG Guru: Gold Belt Array Menthol PC Specs
    Menthol PC Specs
    MotherboardM 10 Apex / XI gene
    Processor8700K / 9900K
    Memory (part number)2x8 Gskill Trident Z 4266/2x2x8 Gskill Trident Z 4500
    Graphics Card #1RTX 2080ti / GTX 1060
    Sound CardSoundBlaster Ae5 / Onboard
    MonitorBENQ 32" 4K
    Storage #1Intel 900p 480GB/Samsung 960 Pro 1TB
    Storage #2Intel 750 1.2TB/Plextor 1 TB 2X 950 Pro
    CPU CoolerCorsair H150i AIO / H1110i
    CaseCorsair 740 ? Lian Li Air
    Power SupplyCorsair AX 1200i / AX 1200i
    Keyboard Corsair
    Mouse ASUS Strix
    Headset HyperX Cloud Alpha
    Mouse Pad ASUS
    Headset/Speakers Logitech Z906
    OS 10 X64 Pro
    Network RouterVerizon Fios
    Accessory #1 Intel Wifi BT pcie card
    Accessory #2 Red Bull
    Accessory #3 English Breakfast Tea
    Menthol's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    241
    Posts
    4,547

    Win 7 uefi install requires bios settings, CSM to be enabled and OS set to other, you will need the Intel nvme drivers on a USB drive during Win 7 install, or Samsung nvme drivers if installing Win 7 to the Samsung drive, but if installing Win 7 to the Smasung drive you will need to download a Samsung nvme driver from HP, similar to how you would install raid drivers during a raid install. Install both OS in UEFI mode
    Only have the drive you are installing Windows on connected during OS installation, so Install your OS on the pcie drive, install all drivers, etc. then remove this drive, install the M.2 drive and install that OS, drivers etc. then re-install the pcie drive and use F8 during boot to select which OS you want to boot to.
    I have Win 7 on a Intel 750, Win 10 on a 960 Pro, I have a Samsung 1TB 850 EVO that I install games on so I can play those games from either OS without installing on both and saved games are available from both OS

  7. #7
    ROG Guru: Gold Belt Array Menthol PC Specs
    Menthol PC Specs
    MotherboardM 10 Apex / XI gene
    Processor8700K / 9900K
    Memory (part number)2x8 Gskill Trident Z 4266/2x2x8 Gskill Trident Z 4500
    Graphics Card #1RTX 2080ti / GTX 1060
    Sound CardSoundBlaster Ae5 / Onboard
    MonitorBENQ 32" 4K
    Storage #1Intel 900p 480GB/Samsung 960 Pro 1TB
    Storage #2Intel 750 1.2TB/Plextor 1 TB 2X 950 Pro
    CPU CoolerCorsair H150i AIO / H1110i
    CaseCorsair 740 ? Lian Li Air
    Power SupplyCorsair AX 1200i / AX 1200i
    Keyboard Corsair
    Mouse ASUS Strix
    Headset HyperX Cloud Alpha
    Mouse Pad ASUS
    Headset/Speakers Logitech Z906
    OS 10 X64 Pro
    Network RouterVerizon Fios
    Accessory #1 Intel Wifi BT pcie card
    Accessory #2 Red Bull
    Accessory #3 English Breakfast Tea
    Menthol's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    241
    Posts
    4,547

    A couple OS notes

    If you have an Nvidia Pascal GPU, Win 10 needs to be updated before Nvidia drivers can be installed

    A fresh install of Win 7 can be difficult to install Windows updates and takes a considerable amount of time, I can't remember the exact sequence so you will need to google Win 7 won't update and manually download and install several updates before Win 7 will automatically install updates, I guess this is Microsoft's way trying to force Windows 10 upgrades

  8. #8
    ROG Guru: Yellow Belt Array WHO_FARTED? PC Specs
    WHO_FARTED? PC Specs
    Motherboardmax 8 4mula
    Processor6700k
    Memory (part number)g.skill rgb trident z 2x8gb
    Graphics Card #1zotac artic storm gtx1080
    Sound Cardonboard
    Monitor34" rog ultra wide
    Storage #11.2tb intel 750 aic
    CPU Coolercustom loop
    Power Supplycorsair hx750i
    WHO_FARTED?'s Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Reputation
    26
    Posts
    163

    Quote Originally Posted by Menthol View Post
    A couple OS notes
    I guess this is Microsoft's way trying to force Windows 10 upgrades
    Yea! I spent a while on the phone then had to finally just let them remote access and find the updates.

  9. #9
    Banned Array JustinThyme PC Specs
    JustinThyme PC Specs
    Laptop (Model)G752VY-DH72
    MotherboardRampage VI Extreme
    ProcessorI9 9940X
    Memory (part number)64GB DDR4 8x8 Corsair Dominator Platinum 3800 MHz @ C17
    Graphics Card #1ASUS Strix 2080Ti O11G @ 2.1GHz
    Graphics Card #2ASUS Strix 2080Ti O11G @ 2.1Ghz
    Graphics Card #3ROG Nvlink
    Graphics Card #4Have to feed animals
    Sound CardExternal Audioengine D1 24 bit 192kbps DAC
    MonitorASUS PG348Q @ 100Hz
    Storage #1Intel 905P 480GB U2 flavor
    Storage #2Samsung 850 EVO 1TB X2 in RAID 0, 960 PRO 1TB DIMM.2_1
    CPU CoolerHeatKiller IV PRO and VRM blocks ,Dual D5 PWM serial, 2X 480, 1X 360 RADS
    CasePhanteks Enthoo Elite 8X LL120 PWM, 3X LL140 PWM, 12 SP120 PWM 1x AF140 PWM
    Power SupplyCorsair AX 1500i
    Keyboard ASUS Claymore
    Mouse ASUS Spatha, Logitech MX Master
    Headset Sennheiser HD 700
    Mouse Pad ASUS ROG Sheath
    Headset/Speakers Audioengine A5+ with SVS SB-1000 Sub
    OS Win10 Pro 1809
    Network RouterNetGear NightHawk X10
    Accessory #1 NetGear Prosafe 10GBe Switch
    Accessory #2 Qnap TVS-682 NAS modded with I7 CPU

    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    144
    Posts
    3,858

    Yep, put it on a the bottm PCIe but dont use the top two sata ports on an M8E and select PCIe speed in bios to X4 instead of auto.
    I have a card, just not a second 960 pro 1TB yet, Im gonna raid those puppies!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •